Na Pokljuki popolno slavje Bleda

27.12.2017

Pokljuka je gostila boje za naslov državnih prvakov v šprintu štafet v klasičnem koraku. Po dolgem času popolno slavje TSK Bled.

V ženski konkurenci sta vse pokorili Alenka Čebašek in Nika Razinger, ki sta za več kot pol minute prehiteli branilki naslova, Kranjčanki Anamarijo Lampič in Leo Einfalt, bron sta si pritekli njuni klubski kolegici, mladinki, Nina Klemenčič in Anja Mandeljc. TSK Triglav Kranj je naslove v ženski konkurenci pobiral zadnjih osem let. Nazadnje sta leta 2010 od netriglavank slavili Čebaškova in Anja Eržen, zdaj že nekaj let biatlonka.

Med fanti sta naslov na Bled vrnila Miha Dolar in prvak v posamičnem šprintu izpred nekaj dni v Planici, Luka Prosen, srebro je z Borom Grdadolnikom in Miho Šimencem odšlo branilcem naslova v Logatec, bron pa z Vijilem in Benjaminom Črvom v Planico. Blejčani so do naslova prišli po treh letih, nazadnje je to uspelo Janezu Mariču in Dolarju. Skupaj je v absolutni kategoriji med člani in mladinci nastopilo 16 štafet, med članicami in mladinkamii pa še ena več, torej 17.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov