Vesna Fabjan in Luka Prosen državna prvaka v sprintu

23.12.2017

V Planici je potekalo državno prvenstvo v spirntu v teku na smučeh. Naslov državne prvakinje v prostem koraku je osvojila Vesna Fabjan, državni prvak pa je postal Luka Prosen.

Luka Prosen in Vesna Fabjan (c) SloSki

Vesna Fabjan je postala nova državna prvakinja v sprintu v prosti tehniki, srebro je osvojila Anamarija Lampič, bron pa Alenka Čebašek. "Vsi smo nekako vedeli, da bo šlo za troboj z Anamarijo in Alenko. Sem zadovoljna, predvsem iz tega vidika, da sem se iz teka v tek počutila bolje, da sem na koncu lahko "navila" in to, da je rama po poškodbi zdržala. Zdaj se lahko povsem postvetim treningom in novoletni turneji. V tem tednu sem veliko trenirala, prejšnji teden sem bila na celinskem pokalu. Zgolj s tega vidika, da se ohranja tekmovalni ritem, zdaj pa sledi malo počitka, da na novoletno turnejo pridem spočita," je povedala Fabjanova.

Med fanti je naslov državnega prvaka osvojil Luka Prosen:"Že po kvalifikacijah sem vedel, da sem danes kar močan in da lahko sežem višje kot pa med najboljše tri, kar je bil primarni cilj. Iz nastopa v nastop je šlo bolje. Je pa zelo dobra motivacija, da imamo tudi doma težke tekme. V finalni tekmi sta bila dva fanta, ki redno nastopata v svetovnega pokalu. tako da mislim, da je bila to tudi lepa tekma za pogledati in sem izjemno zadovoljen, da mi je uspel tak super rezultat," je po zmagi povedal novi prvak Prosen, ki je prehitel Miho Šimenca na drugem in Blaža Peršo na tretjem mestu. Četrti je bil Janez Lampič.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov