Na Tour de Ski odhajajo Lampičeva, Fabjanova in Šimenc

20.12.2017

V prostorih zlatega sponzorja nordijskih reprezentanc Slovenije, podjetja Geoplin d.o.o, so danes svoje misli sedmi sili zaupali naši tekači in tekačice na smučeh, ki jih v soboto čaka še državno prvenstvo v sprintu v Planici.

FOTOGALERIJA >>>

Simon Jan, predsednik zbora in odbora za tek na smučeh

Mi z rezultati nismo bili povsem zadovoljni, zato bomo nekatere ukrepe glede priprav in tekmovanj sprejeli. Pojavila se bodo tudi manjša odstopanja z nastopi na Tour de skiju, kar smo se dogovorili že v nedeljo. S Stefanom gremo lepo naprej in upamo na čim boljši rezultat. Ob tej priliki bi vsem rad zaželel vesel božič in srečno novo leto ter še posebaj veliko uspehov predvsem v Planici in na olimpijskih igrah.

Stefano Saracco, glavni trener reprezentance v teku na smučeh

Na Tour de Ski odhajajo Anamarija Lampič, Vesna Fabjan in Miha Šimenc. Ostale tekmovalce in tekmovalke čaka trening, da izboljšajo svojo pripravljenost. S trojico odhajamo na začetne sprinte, zraven bomo zagotovo do Oberstdorfa in potem se bomo odločili kako naprej.

Anamarija Lampič

Na Tour de Ski gre majhna ekipa. S Stefanom sva se odločila, da bo to priprava za olimpijske igre, da naredim pripravo z več tekmami v kosu, tako da bom res pipravljena. Komaj čakam, da grem. Vem, da sem sposobna točke osvojiti tako v sprintu kot na razdalji. Sem zraven, a še bo potrebno trenirati.

Vesna Fabjan

Povedano po pravici, ne štejem, kateri Tour de Ski bo to zame. Tour de Ski je neka prelomnica v sezoni, ko si vsak žei, da gre nivo forme čim višje. Malo težav sem imela s poškodbo, ko sem v Davosu dan pred tekmo staknila poškodbo rame. Trenutno je tudi vsakodnevna terapija del treninga. Malo me poškodba še ovira pri samem treningu, a to poizkušam odmisliti in se skoncentrirati na vsak trening posebaj. Verjamem, da je vsaka tekma zelo dober trening. Počutim se v redu, naj bo še zdravje tako in bo vse v najlepšem redu.

Planica je v zadnjih dveh letih praktično moj drugi dom. Tam sem skoraj več kot doma. Tekme svetovnega pokala imaš zato skoraj na vsakem koraku pred očmi. Moraš imeti filter, da ne podležeš pritisku. Domača tekma je zelo velika motivacija, vsi si želimo zelo dobrih rezultatov. Tekma bo pred olimpijskimi igrami in enostavno ne moreš imeti boljšega motiva kot to, da je domača tekma pred olimpijskimi igrami.

Alenka Čebašek

Sezona se zame ni začela po pričakovanjih. Iščem se iz tekme v tekmo, ne najdem pravega občutka. Odločili smo se, da izpustim Tour de Ski in se pripravim za januarske tekme. Poizkusila bom narediti vse, da se forma dvigne. Očitno mi nekaj še manjka. V nadaljevanju upam na boljše čase.

Lea Einfalt

Trenutno s svojo pripravljenostjo nisem zadovoljna, tudi rezultati niso taki, ki sem si jih želela pred začetkom sezone. Zdaj imam nove cilje, odhajamo na desetdnevne priprave. Mislim, da lahko dvignemo formo in še kaj popravimo.

Nika Razinger

Daleč od tega, da bi bila zadovoljna z dosedanjo sezono. Potrebno bo najti skupno rešitev, da se spravimo iz krize in da iz sezone potegnemo maksimum, kar se da. Potrebnega bo veliko dobrega treninga

Miha Šimenc

Dosedanji del sezone je minil po pričakovanjih. Sem delno zadovoljen. Prvi del v Skandinaviji je bil izredno težak, kar je bilo tudi pričakovano. Potem pa sem potrdil formo in pokazal, da sem zraven v Davosu. Žal mi je malo zmanjkalo, ampak tudi to se bo spremenilo. V Lenzerheideju računam, da pridem do želenega uspeha, nato pa bomo videli naprej. Planica je naslednji veliki cilj, kmalu pa sledijo že olimpijske igre.

Janez Lampič

Cilji so izboljšati rezultate, ki niso bili prepričljivi. Imam težave z levim gležnjem. Poizkusili bomo najti rešitev za to, da izboljšamo stanje. Poškodba je, čakam na operacijo, ki bo konec marca in do takrat bom poizkusil dati vse od sebe.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov