Lampičeva na zasledovanju ujela prvi točki na razdalji

17.12.2017

Na zadnji tekmi svetovnega pokala pred Tour de Skijem je Anamarija Lampič v italijanskem Dobbiacu osvojila prve letošnje točke za razdalji. Na zasledovanju na 10 km v klasični tehniki je osvojila 29. mesto.

Anamarija Lampič je poskrbela za prve slovenske točke na razdalji (c) GEPA

Po včerajšnji preizkušnji na 10 km v prosti tehniki je v Dobbiacu danes dekleta čakalo še zasledovanje na isti razdalji v klasičnem koraku. Anamarija Lampič je s 35. mesta odoločno napadla prve točke na razdalji v tej sezoni, kar ji je naposled tudi uspelo. Po polovici preizkušnje je bila v skupini okrog 30. mesta, tokrat pa je dobro opravila tudi z drugo polovico proge in v finišu pritekla na 29. mesto z zaostankom 2:32,8 minute za zmagovalko Marit Björgen, ki je v ciljnem spritnu ugnala rojakinji Ingvild Flugstad Östberg in Heidi Weng, do petega mesta sta se zvrstili še Astrid Jacobsen in Ragnhild Haga, šesta je bila včerajšnja zmagovalka, Charlotte Kalla.

Preostala trojica je ostala brez točk. Alenka Čebašek je s 44. mesta padla na 52., Manca Slabanja z 48. na 55. in Lea Einfalt z 61. na 64. mesto. Lampičeva je po prvih točkah na razdalji povedala: "Vemo, da so za slovensko reprezentanco najtežje tekme na razdalji. Današnje prve točke na razdalji so dobre. Zaključili smo s prvo periodo tekmovanja, šlo je vedno bolje in upajmo, da se tako nadaljuje." 

Svetovni pokal v teku na smučeh se bo nadaljeval s Tour de Skijem 30. decembra v švicarskem Lenzerheideju.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov