Manca Slabanja v Davosu do rezultata kariere

10.12.2017

Na 10 km preizkušnji na razdalji v prosti tehniki v švicarskem Davosu je zelo dobro nastopila Manca Slabanja, ki je zasedla 36. mesto in za prvimi posamičnimi točkami zaostala le 20 sekund. 

Manca Slabanja (c) GEPA

22-letna Manca Slabanja je na tekaški preizkušnji v Davosu na 10 km v prosti tehniki svoje opravila zelo dobro in je le malo zaostala za dobitnicami točk. Na polovici preizkušnje je bila 22-letna članica Ihana na 24. mestu z zaostankom 36 sekund za vodilno Švicarko Nathalie von Siebenthal. V drugi polovici proge je naša tekmovalka v primerjavi z najboljšimi izgubila minuto in 20 sekund, kar je bilo dovolj za 36. mesto. Do prvih točk v karieri ji je zmanjkalo dobrih 20 sekund. Najvišje v svetovnem pokalu je bila do zdaj na 22. mestu na ekipnem sprintu v Planici 2016. Naši drugi dve predstavnici nista bili tako blizu uspeha. Lea Einfalt je osvojila 55. in Alenka Čebašek 65. mesto. Zmagala je Norvežanka Ingvild Flugstad Östberg, 6 sekund je zaostala rojakinja Ragnhild Haga še dve več pa Finka Krista Parmakoski.

Po uspehu kariere je nasmejana Manca Slabanja povedala: "Sem kar malo brez besed. Vedela sem, da sem zelo dobro pripravljena, ker sem celo poletje in jesen zelo dobro trenirala. Želela sem si kakšnega takega rezultata, upala, a sem vseeno tudi jaz malo presenečena, da se je vse poklopilo, kot se mora in da sem odtekla, kot sem lahko."

Svetovni pokal v teku na smučeh se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v Italiji v Dobbiacu.  Slovenijo bodo zastopale Anamarija Lampič, Alenka Čebašek, Lea Einfalt in Manca Slabanja.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov