Fak in ekipa po uspešnem uvodu v sezono

05.12.2017


Naša ekipa biatloncev in biatlonk se je vrnila iz zelo uspešnega začetka sezone svetovnega pokala, ki ga je gostil Oestersund na Švedskem. V prostorih pokrovitelja biatlonskih reprezentanc Petrol d.d. je potekala novinarska konferenca, na kateri so naši fantje in dekleti spregovorili o dogajanju v Skandinaviji in pričakovanjih pred novimi preizkušnjami.FOTOGALERIJA >>>

Rok Cuderman, direktor trženja pri Petrol d.d.
Skupaj z našimi tekmovalci, sponzoriranci, smo bili tudi v času, ko ni bilo rezultatov. Ves čas smo vedeli, da je Jakov oziroma ta ekipa sposobna doseči tak rezultat. Ko je najtežje je treba stati ob strani. Čestitke za čudovit rezultat.

Franci Petek, direktor SZS
Najprej čestitke Jakovu, Klemnu, ki je bil, tako kot mi, vesel tega rezultata ter tudi mlajšim tekmovalcem, pri katerih je bil zaznati pomemben premik. Kar se tiče vere v to ali je kakšna ekipa sposobna, pa jaz, iz moje športne poti, vedno verjamem v športnike in ekipo. Predvsem, če vem, da delajo. Delo je tista vrednota, ki pri športu pride najbolj do izraza.

Karidia Toure Zagrajšek, direktorica sektorja upravljanja odnosov z javnostmi in korporativnega komuniciranja v Novi KBM
Ekipa Nove KBM iskreno čestita Jakovu Faku in vsem zaslužnim za njegov enkraten podvig, 2. mesto na tekmi svetovnega pokala. To je lepa spodbuda za nadaljevanje sezone in hkrati lepo sporočilo o vztrajnosti, ki navdihuje tako športnike, poslovneže in vse druge k uresničitvi svojih ciljev. Celotni biatlonski reprezentanci želimo v nadaljevanju sezone še veliko športnih uspehov.

Janez Ožbolt, vodja panoge za biatlon
Čestitke vsem za odlične rezultate. Vsi so se vidno izboljšali iz pretekle sezone, tako da moram pohvaliti prav vse. Urška je dosegla najboljšo uvrstitev, Anja se je približala točkam svetovnega pokala, tu so še Mitja Drinovec, Miha Dovžan in Lenart Oblak. Rok Tršan pa zaradi poškodbe letos žal še ni nastopal. Želim, da bi nadaljevali s tem trendom.Anja Eržen
Mislim, da znam doseči točke, če mi uspe še kakšno dobro streljanje. 47. mesto je drugače zadostovalo za potrditev olimpijske norme, česar sem zelo vesela. Vsekakor pa mislim, da sem sposobna več, tako da grem s to mislijo tudi na naslednje tekme.

Urška Poje
Videla sem, da se da in sem vesela, da sem se dvakrat uvrstila med 60. S streljanjem v polno mi morda uspe tudi preboj v točke. Za te rezultate ima seveda zasluge tudi Andreja Mali, saj treniram po njenem načrtu.

Tomaš Kos, glavni trener
Seveda je ta rezultat Jakova fantastičen. Vesel sem, da se je vrnil na nivo, ki smo ga od njega pričakovali. Posledično moram pohvaliti celotno ekipo, ti rezultati so zelo spodbudni. Veseli smo, upam, da so tudi naši pokrovitelji ter javnost. Ne samo jaz, vsi smo oziroma ste čakali no to, kdaj bo to prišlo. Zel sem vesel, da se je to uresničilo.

Rok Tršan
Pred tekmo IBU pokala sem obnovil poškodbo hrbta. Odločili smo se, da začasno prekinemo s treningom. Zdaj me čakajo terapije, na smuči pa se bom vrnil, ko bo to možno.

Klemen Bauer
Mislim da je deseto mesto pravo za uvod v sezono. Takšnega rezultata sem si želel, saj to pomeni potrditev dobrega dela poleti in jeseni. Pomeni, da smo dobro delali, da smo šli po pravi poti. Takrat mi je to pomenilo podobno, kot za Jakova stopničke. Videl sem, da je stik z najboljšimi realen, da je možno biti pri vrhu. To je nedvomno zelo pomembno za nadaljevanje sezone. Vsakič ko biatlonec ne zadene vseh strelov, je na koncu prisotno preračunavanje. A to je tudi spodbuda za nadaljnje tekme, kajti če veš, da nisi naredil maksimuma, potem veš, da imaš še rezerve. Ko pa enkrat zadeneš vse tarče in daš na progi vse od sebe, takrat si naredil vse kar lahko. Če to zadostuje za deseto mesto, potem je to to. Z enim zgrešenim strelom zasesti deseto mesto, pomeni, da so še rezerve. To je sigurno dobra popotnica za naprej.Jakov Fak
Najprej bi se še enkrat zahvalil vsem sponzorjem, tudi Petrolu. Za menoj sta dve slabi leti, sponzorji pa so vedno stali ob strani. To je zelo spodbudno za vse športnike, da sponzorji stojijo ob strani tudi takrat, ko ne gre. Zato je privilegij biti športnik in imeti takšno okolje, ki te spodbuja tudi takrat, ko ne gre. Potem moraš še sam verjeti v to in potem se da vedno priti nazaj.
Glede dobre volje je pri meni važno to, da sem zdrav, kar pa je bila v zadnjih dveh letih redkost. To je en tak spodbuden rezultat, ki daje optimizem in energijo, ki nas bo ponesla čim dlje. Letos je olimpijska sezona. Bo zelo težko, zdaj pa me čaka še težja naloga. Eno je priti nazaj, drugo je pa obdržati se pri vrhu. Verjamem vase in sponzorji verjamejo v nas, ostane nam le, da pridno delamo.
Vse je bilo zame zelo emotivno. Lansko sezono sem vse večinoma spremljal prek televizije in bilo je zelo težko. Včasih sem bil tudi slabe volje, nedosegljiv, nedostopen. Bilo mi je težko kot športniku, ki ve, kaj njegovo telo zmore. Bilo je tudi obdobje, ko sem samo spal, potem šel jesti in bil znova utrujen. Ta rezultat je zame življenjsko pozitiven dogodek. Od lani pa imam seveda še en razlog več, da bi bil boljši. Na pripravah sem zelo malo časa preživel v Sloveniji, družine res ne vidim zelo pogosto. Zame je vsak tak dan, ko pridem nazaj, ena velika nagrada.
V zadnjem krogu zadnje tekme sem bil zelo samozavesten. Točno sem vedel, kaj bom naredil, vedel sem koliko za menoj je zasledovalna trojica. Vedel sem, da če bodo pospešili, da zmanjšajo ta zaostanek za 10 sekund, da ne bodo imeli v zadnjih 500 metrih čisto nič energije. Tako da me to sploh ni skrbelo. Martin je že imel takšno prednost, da četudi bi v zadnji krog vložil vso energijo, nebi mogel nič spremeniti. Vprašanje zmage je bilo samo v temu dvoboju, a sem bil dosti prepričan.
Prvi cilj je bil izpolniti olimpijsko normo, kar mi je uspelo. Potem sem imel cilj, da si lahko v naprej izbiram startno skupino, zdaj imam tudi to. Glede na točke v svetovnem pokalu lahko oba s Klemnom izbirava prvo ali drugo skupino. Veliko stvari si je bilo treba izboriti že na začetku. Veliko je bilo nalog, zdaj vse to imamo, zdaj je treba samo uživati in tekmovati.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov