V Lillehammerju druge letošnje točke Katje Višnar

02.12.2017

Na drugem klasičnem sprintu v novi sezoni svetovnega pokala je od šestih slovenskih predstavnikov na štartu v Lillehammerju točke znova osvojila Katja Višnar, ki se je kot edina prebila v izločilne boje.

Katja Višnar je drugo letošnjo tekmo v sprintu končala na 21. mestu (c) GEPA

Katja Višnar je bila od četverice naših deklet na štartu Lillehammerja najboljša v kvalifikacijah, zasedla je 5. mesto. Prepočasne so bile Anamarija Lampič (34.), Alenka Čebašek (46.) in Vesna Fabjan (51.), ki so ostale brez izločilnih bojev. Žal se je tudi Višnarjeva nato hitro poslovila od tekmovanja, podobno kot pred tednom dni v Ruki, v četrtfinalu. V tretji skupini je zasedla 5. mesto, potem ko je bila vseskozi v igri za napredovanje, pred ciljem pa si ni uspela zagotoviti dobre smučine in sanje o prvem letošnjem polfinalu so splavale po snegu. "Znova sem v kvalifikacijah odtekla odlično, tudi smuči so bile pripravljene super, a žal sem naredila taktično napako na zadnjem spustu. Nisem si izborila smučine, pozicije, ki sem jo v bistvu že imela in ta napaka me je stala uvrstitve v polfinale. Zadovoljna sem s pripravljenostjo. Mislim, da sem močna, da druge niso močnejše od mene, so pa boljše v prerivanju in v spustu, kjer sem danes sama naredila napako. Naslednjič bom morala biti bolj pozorna na teh delih, da tu ne izgubljam tekme," je po drugi letošnji tekmi povedala Višnarjeva, ki je edina Slovenka s točkami svetovnega pokala v tej sezoni.

Strokovno oceno naših nastopov, v kvalifikacijah sta bila pri repu uvrščenih tudi oba moška predstavnika, Janez Lampič (72.) in Miha Šimenc (78.), je podal Nejc Brodar: "Lahko rečem, da je ocena dne zadovoljiva. Katja se je še enkrat prebila v izločilne boje, ostali ne, s tem pa nikakor ne moremo biti zadovoljni. Po skandinavski turneji se bo v strokovnem vodstvu potrebno pogovoriti v smislu kakšen trening vsakemu tekmovalcu posebaj predpisati in skušati formo dvigniti na višji nivo. V tem trenutku mislim, da nam manjkajo malenkosti, ki bi nas pripeljale v finale. Servis dela v redu smuči, tako da se na njih ne moremo izgovarjati. Z umirjenim treningom doma, kjer so zdaj dobri pogoji, mislim, da bi v roku 10-14 dni zadeve postaviti na tisto mesto, kjer bi bili na koncu vsi zadovoljni."

Danes sta se zmag razveselila domačina Maiken Caspersen Falla in nepremagljivi Johannes Hoesflot Klaebo, Višnarjeva je 17. mestu iz Ruke dodala današnje 21. mesto.

Naša ekipa danes že potuje proti domu in na jutrišnjem skiatlonu Slovenija tako ne bo imela nobenega predstavnika. Prihodnji konec tedna je na sporedu prvi sprint v prosti tehniki v švicarskem Davosu, kateremu v nedeljo sledi še tekma v prosti tehniki na razdalji. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov