Višnarjeva v izločilnih bojih Lillehammerja

02.12.2017

Tekačice in tekači na smučeh so zbrani na drugem prizorišču sezone svetovnega pokala v norveškem Lillehammerju. Na drugem klasičnem sprintu sezone bomo v izločilnih bojih znova lahko spremljali Katjo Višnar.

Katja Višnar je tudi tokrat edina Slovenka v izločilnih bojih klasičnega sprinta (c) SloSki

Lampičevi zmanjkalo 27 stotink sekunde

V kvalifikacijah, ki so se začele že ob 8.45 uri zjutraj, je bila na 1,3 km progi najhitrejša Američanka Sadie Bjornsen (3:22,45), le stotinko sta zaostali Finka Krista Parmakoski in mlada Rusinja Natalija Neprjeva. Znova je bila odlična Katja Višnar, ki je z zaostankom 1,25 sekunde zasedla peto mesto. Žal bo tudi tokrat edina Slovenka v izločilnih bojih, saj se preostalim tekmovalkam ni uspelo prebiti med najboljšo trideseterico. Še najbližje ji je bila Anamarija Lampič na 34. mestu (+6,85), za trideseterico je tokrat zaostala pičlih 27 stotink sekunde, Alenka Čebašek je bila 46., z zaostankom slabih štirih sekund za Lampičevo, Vesna Fabjan pa je ob letošnjem debiju končala na 51. mestu (+ 12,06).

Višnarjeva bo v četrtfinalu, ki se začne ob 11.15 uri tekla v tretji skupini skupaj z Neprjevo, Norvežanko Kathrine Rolsted Harsem (10. čas), Švedinjo Ido Ingemarsdotter (17.), Nemko Kathrino Hennig (24.) in Italijanko Lucio Scardoni (25.).

Klaebo štiri sekunde pred konkurenco

Fantje so se pomerili na 200 metrov daljšem prologu, od slovenske dvojice pa je bil tokrat boljši Janez Lampič (+25,75), Miha Šimenc pa je zaostal še nekaj sekund več (+31,61). Nedotakljiv ostaja izjemni Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo (3:28,99), ki je dobil tudi ta prolog in bo napadal še četrto zmago na četrti tekmi sezone. Najbližji zasledovalec je bil z zaostankom 4,31 sekund Rus Aleksander Bolšunov.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov