Tekačici in tekači brez točk na zadnji tekmi v Ruki

26.11.2017

Zadnja tekma tekmovalnega trojčka na uvodu svetovnega pokala nordijskih smučarjev v finski Ruki je prinesla še drugo točkovno ničlo v slovenski tabor. Velika zmagovalca uvodnega vikenda 37. sezone svetovnega pokala sta Švedinja Charlotte Kalla in Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo.

Anamarija Lampič je na uvodni postaji 37. sezone svetovnega pokala ostala brez točk (c) GEPA

Na zasledovalni preizkušnji tekačev in tekačic na smučeh v finski Ruki naši predstavniki in predstavnice niso pretirano izboljšali rezultatov s klasičnih tekem v petek in soboto. Na 10 km preizkušnji v prosti tehniki v zasledovanju, prvi takšni letošnji preizkušnji, je bila med dekleti najboljša Anamarija Lampič, ki je štartala kot 47., v cilj pa je pritekla na 48. mestu. "Zdi se mi, da sem danes tekla od vseh tekem najbolje. Bila sem prava, a so punce spet ušle. Vikend ni bil zanič, a niti povprečen. Upam, da bo naslednji teden v Lillehammerju boljše. V petek sem se premalo ogrela, punce smo zelo skupaj in 10 sekund zaostanka je že preveč," je črto pod neuspešnim koncem tedna na Finskem potegnila Lampičeva. Dekleta so danes štartala po vrstnem redu petkovega sprinta in včerajšnje tekme na razdalji. Alenka Čebašek je pridobila štiri mesta in je končala kot 55., Lea Einfalt je pridobila šest mest in je bila 71., Eva Urevc pa je končala na 78. mestu. "V Ruko sem prišla predvsem po izkušnje, rezultati pa niso bili ravno obetavni. V svetovnem pokalu je popolna konkurenca, na celinskem pokalu so punce stare kot jaz, tukaj so že starejše. A tudi tu so že mlade punce na vrhu, tako da moramo še malo trenirati," je po nastopu na peti postaji svetovnega pokala v karieri povedala Urevčeva. Dve sekundi prednosti je v končnih devet za prvo letošnjo zmago spremenila Švedinja Charlotte Kalla, druga je bila Marit Björgen, tretja pa Ragnhild Haga, druga izmed štirih Norvežank, ki so se razvrstile za Švedinjo. Kalla se tako veseli tudi skupne zmage na t. i. trojčku tekem v Ruki.

Pri moških je na 15 km v prosti tehniki štartal le Miha Šimenc, ki je pridobil pet mest in je končal na 85. mestu. Jonahhes Hoesflot Klaebo je dobil tudi tretjo tekmo, tokrat najbolj tesno, po ciljnem sprintu proti rojaku Martinu Johnsrudu Sundbyju in Rusu Aleksandru Bolšunovu. Klaebo je zmagal tudi v skupnem seštevku trojčka tekem v Ruki.

Prihodnji teden bo tekaška karavana točke lovila v norveškem Lillehammerju.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov