Prve preizkušnje na razdalji niso prinesle novih slovenskih točk

25.11.2017

Drugi dan tekem svetovnega pokala v teku na smučeh v finski Ruki je osem slovenskih tekačic in tekačev ostalo brez novih točk. Takmi na razdalji v klasičnem koraku sta dobila Norvežana Marit Björgen in Johannes Hoesflot Klaebo, ki je bil najhitrejši že na včerajšnjem sprintu.

Anamarija Lampič (c) GEPA

Po včerajšnji preizkušnji v klasičnem koraku v sprintu, kjer je prve slovenske točke pobrala Katja Višnar, je danes sledila še preizkušnja na razdalji, na 10 km za dekleta in 15 km za fante. Pri dekletih smo na štartu imeli 5 tekmovalk, vse z izjemo Višnarjeve. Žal so bile vse za točkami, najboljša je bila Anamarija Lampič na 47. mestu z zaostankom 2:14,0 minute za zmagovalko Marit Björgen in dobre pol minute za zadnjo dobitnico točk na 30. mestu. Alenka Čebašek je osvojila 61. mesto, Lea Einfalt je bila 80., Eva Urevc 87. in Nika Razinger 88. 

Med fanti je 15 km preizkušnjo zanesljivo dobil včerajšnji zmagovalec Johannes Hoesflot Klaebo s prednostjo 15 sekund pred rojakom Didrikom Toensethom in slabih 18 sekund pred domačinom Iivom Niskanenom. Naši trojica ni mešala štren najhitrejšim, Miha Šimenc je osvojil 105. mesto, Janez Lampič je bil 113., Miha Dolar je v zadnjem krogu odstopil.

Jutri v Ruki sledi še zaključek finskega trojčka tekem z zasledovanjem v prosti tehniki na 10 oz. 15 kilometrov.

Preostali program v Ruki

Nedelja, 26. november
9.45 10 km zasledovanje prosta tehnika dekleta
12.00 15 km zasledovanje prosta tehnika fantje


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov