Na tekaškem uvodu sezone devet tekačev in tekačic na smučeh

22.11.2017

V petek se s sprintersko preizkušnjo v Ruki v Kuusamu začenja 37. sezona svetovnega pokala v teku na smučeh. Na prvi izmed 14 postojank letošnjega svetovnega pokala bomo v ognju imeli tri moške in šest ženskih predstavnikov in predstavnic.

Na Finskem je del naše ekipe že teden dni (c) SloSki

Na severozvhodu Finske bodo v petek tekmovali Miha Dolar, Miha Šimenc, Janez Lampič, Anamarija Lampič, Nika Razinger, Eva Urevc, Alenka Čebašek, Katja Višnar in Lea Einfalt, medtem ko se bo Vesna Fabjan ekipi pridružila čez teden dni na preizkušnjah v Lillehammerju. Kot smo že poročali, je bila naša ekipa na sever Evrope odpotovala že pred več kot tednom dni. Del ekipe je treniral in tekmoval na Norveškem (Beitostoelen), drugi del pa na Finskem (Saariselka).

V petek bo na sporedu sprinterska preizkušnja v klasični tehniki, t. i. drugi trojček tekem v Ruki pa se bo nadaljeval s sobotnima preizkušnjama v klasični tehniki na razdalji in v nedeljo z zasledovanjem v prosti tehniki. Kdo od naše ekipe bo štartal v soboto, bo predvidoma znano po petkovih bojih v sprintu.

Program v Ruki

Petek, 24. november
10.00 Kvalifikacije, sprint klasična tehnika
12.30 Izločilni boji, sprint klasična tehnika

Sobota, 25. november
10.45 10 km klasična tehnika dekleta
12.30 15 km klasična tehnika fantje

Nedelja, 26. november
9.45 10 km zasledovanje prosta tehnika dekleta
12.00 15 km zasledovanje prosta tehnika fantje

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov