Predstavitev reprezentance v teku na smučeh pred sezono 2017/18

14.11.2017

V prostorih generalnega sponzorja slovenskih nordijskih reprezentanc, podjetja Gorenje d. d., se je danes tradicionalno pred začetkom sezone svetovnega pokala predstavila naša reprezentanca. Pred javnost so stopili smučarji skakalci in skakalke, nordijski kombinatorci ter tekači in tekačice na smučeh.

Zbrane so najprej nagovorili predstavniki Smučarske zveze Slovenije, nato so besedo dobili še tekmovalci in tekmovalke. Na novinarski konferenci so manjkali trenerji, ki so se že odpravili proti Skandinaviji, kamor jutri potuje tudi tekmovalni del ekipe. Tam sta tudi že Vesna Fabjan in Katja Višnar.


.: FOTOGALERIJA :.


Predsednik zbora za tek na smučeh, Simon Jan

Priprave na sezono so potekale po vseh načrtih. Drugi del priprav običajno poteka v iskanju snega, ki ga v tem delu Evrope seveda ni ravno preveč. Zaključek priprav je bil tokrat v Davosu. Naša A ekipa jutri potuje na Finsko, kjer začenja že prvi ciklus tekem. Sezona je za nas izredno pomembna, kot je povedal že gospod Jasnič. Poleg olimpijskih iger je tu še tekma svetovnega pokala v Planici. Mislim, da so vsi naši atleti izredno motivirani, da pokažejo kar se da najboljše predstave tudi v Planici. Že pred tem je naša naloga, da povabimo kar največ ljudi v Planico, da bodo te predstave tudi videne v živo. Ekipa pod vodstvom Stefana Saracca deluje homogeno in v zelo pozitivnem vzdušju, zato tudi pričakujemo dobre rezultate. Tudi sami atleti imajo visoke cilje in ambicije. Tekmovalci so izredno mladi, pred sabo imajo še bogate kariere. Vsem želim vse najboljše v sezoni, čimvečjo zbranost, čimboljše nastope in hitre smuči!

Direktor Smučarske zveze Slovenije, dr. Franci Petek

Veliko je bilo povedanega, zato bi se obrnil kar na tekmovalce in tekmovalke. Vem, da je to najbolj vznemerljiv del sezone – pred njenim začetkom. Vsi komaj čakate prve tekme, to je res lep občutek. Enostavno bi vam rad zaželel vso srečo, čim boljše nastope. Ne obupujte preveč, ko ne gre po načrtih. Vsi, ki vas spremljamo, bomo navijali z vami in za vas. Srečno!

Anamarija Lampič

Poleti smo delali, švicali, gre še bolj zares kot lani. Kje smo, bomo videli že prihodnji teden v Ruki. Vsi že komaj čakamo tekme in upam, da se bomo dobro odrezali. Na pot proti Skandinaviji se odpravljamo danes ob 3. uri ponoči.

Miha Šimenc

V Planici, na domačih tekmah bi si bolj želel tekem v prosti tehniki, ki mi bolj leži, a to ničesar ne spremeni. Trenirati je potrebno oba sloga in dati vse od sebe. Prejšnji teden smo bili v Davosu, kjer je bil bolj ali manj sneg umeten, nato smo se vrnili domov na suhi trening, zdaj pa že odhajamo nazaj na sneg, tokrat v Skandinavijo. Žal je za nas sneg doma padel malce prepozno.

Alenka Čebašek

Letos smo malce spremenili program treninga glede na lansko leto, ko smo dobili novega trenerja. Lani nas je še malce spoznaval, letos pa se mi zdi, da smo zastavili res dobro. Upam, da bomo to znali pokazati tudi na tekmah.

Nika Razinger

Olimpijske igre so velik cilj. Sama sem že bila na olimpijskih igrah in vem kaj to pomeni in želim si, da bi bila takrat v najboljši formi. A tu je še svetovni pokal v Planici. To je za nas pomembno skoraj tako kot olimpijske igre, saj bomo nastopali pred domačimi navijači. To sta dva velika cilja na katerih delamo kot ekipa in upam, da bomo tam najbolje pripravljeni. Zdaj še nisem v najboljši formi, ker sem pred Davosom prebolevala virozo. Forma se počasi vrača. Tekma v Davosu bo zame zelo pomembna, ker bo v prosti tehniki, saj sem v drsalnem koraku malce slabša. Realno pričakujem več v prostem koraku. Želim si, da bi bila forma v Davosu že zelo dobra.

Eva Urevc

Zdi se mi, da sem vsako leto bolje pripravljena. Vsako leto imam več izkušenj in več treningov za sabo, tako da napredujem v pravo smer. Pogoji za trening so bili zdaj super, za material še težko rečem, ker ga še nismo čisto preizkusili. Prvi občutki so bili sicer dobri in upam, da bo tako tudi naprej. Želim si čim več uvrstitev med točke, a ničesar ne smem prehitevati.

Janez Lampič

Najbolj sem zadovoljen s tem, da sem letos trening opravil brez bolezni. Prehlajen nisem bil nikoli, zato pričakujem, da je forma tam kjer mora biti. Pričakovanja so visoka, upam na prve točke svetovnega pokala

Miha Dolar

Že takoj na prvih FIS tekmah na Finskem bomo videli kakšna je naša pripravljenost. Kar se lahko izpili še do tekem svetovnega pokala, bomo izpilili na podlagi tega. Baza je narejena, morda je tu še kakšna malenkost, a večina je opravljenega. Mislim, da imamo dober material kar se tiče smuči, čevljev in palic. Kvaliteta je dobra in upam, da bomo res zraven elite. Pozna se, da je trener zraven že drugo sezono. Lani nas je spoznaval česa smo sposobni, zdaj pa je bil storjen korak naprej.

Lea Einfalt

Zdaj se moramo privaditi na naravni sneg, ki nas čaka v Skandinaviji in izbrati prave smuči, nato pa štart. Letos je bilo super, ker smo se s trenerjem že dobro spoznali. Letošnji plan je bil zato bolj prilagojen, punce se med sabo dobro razumemo, se vzpodbujamo in smo si dobra konkurenca na treningih. Smo samozavestne. Ko vidiš, da sotekmovalka dosega dobre rezultate, veš, da si tudi sam sposoben tega, ker si treniral po enakem programu.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov