DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Predstavitev nordijskih kombinatorcev pred sezono 2017/18

14.11.2017

V prostorih generalnega sponzorja slovenskih nordijskih reprezentanc, podjetja Gorenje d. d., se je danes tradicionalno pred začetkom sezone svetovnega pokala predstavila naša reprezentanca. Pred javnost so stopili smučarji skakalci in skakalke, nordijski kombinatorci ter tekači in tekačice na smučeh.

Zbrane so najprej nagovorili predstavniki Smučarske zveze Slovenije, nato so besedo dobili še nordijski kombinatorci. Direktor SZS, dr. Franci Petek, se je ob koncu v imenu celotne zveze zahvalil Tomažu Drumlu, ki bo s tekmami v Lillehammerju sklenil svojo športno pot zaradi zdravstvenih težav.


.: FOTOGALERIJA :.


Predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, Ljubo Jasnič

Pol leta je obdobje, ki je lahko dolgo. Nam je bilo dolgo, ko nismo bili v ospredju, ko nismo bili v takšnem interesu javnosti, kot bomo zdaj pozimi. Drugi športi so imeli velike uspehe, lahko jim le čestitamo s košarkarsko reprezentanco na čelu. Ti športi so nas potisnili malce na stran, kar nam je tudi odgovarjalo, da smo lahko v miru načrtovali in izvajali program, ki smo si ga po Planici tudi zadali.

O glavnih ciljih bodo več povedali tekmovalci osebno. Jaz lahko rečem, da smo strokovni del programa, tistega, ki se tiče vodstva SZS izpeljali v celoti. Kar bi želel povedati celotni javnosti je, da smo rešili dolg, ki nam je visel za vratom od podjetja Tehnik d.o.o. v povezavi s kranjsko skakalnico. Skakalnica oz. papirji so zdaj končno urejeni kot morajo biti. Prvi skoki, ki smo jih uspeli izvesti na ledeni smučini so bili izvedeni v prejšnjem tednu.

Druga stvar, ki smo si jo zadali in izvršili je obnova manjših objektov po celi Sloveniji. Gre za 15 občin. Na tem mestu bi se rad zahvalil Fundaciji za šport in občinskim svetom in županom občin v katerih se nahajajo skakalnice. Zahvalil bi se jim za njihovo pomoč, da so imeli razumevanje in so priskočili tudi z materialno pomočjo nasproti. Skakalnice smo tako lahko obnovili s plastiko, kar se mi zdi izredno pomembno. Tam se rojevajo bodoči skakalci, letalci. Brez te obnove vseh objektov bi verjetno tudi v Planici gledali precej manj uspešnih slovenskih skakalcev in letalcev.

Tretja stvar je, da smo skupaj z OK Planica in SZS dosegli odločitev, da polovico dobička, ki ga Planica ustvari z vsakoletno organizacijo tekme svetovnega pokala namenimo klubom. Letos smo tako namenili preko 100.000 evrov klubom. Izvedli smo anketo, kaj si klubi za ta denar želijo. Na prvem mestu so seveda vozila, do katerih pridejo bolj težko, oprema, plačilo trenerjev in program, ki ga izvajajo. Ta stvar je zaživela. V naslednjem tednu bomo klubom že izročili prva vozila. Mislim, da bomo klubom v veliko pomoč. Poudariti je potrebno, da gre torej od vsake karte del vsote za to pomoč. Tisti, ki hodimo v Planico, neposredno pomagajo tudi vsem našim klubom. Gre za velik korak naprej. Kot SZS imamo odnos do klubov, do svojih ustanoviteljev, do matičnih celic v katerih se rojevajo bodoči športniki in športnice. In na koncu še zahvala vsem sponzorjem, ki so nam ostali zvesti tudi v prihajajočem obdobju! Skupaj si želimo najboljših rezultatov.

Direktor Smučarske zveze Slovenije, dr. Franci Petek

Veliko je bilo povedanega, zato bi se obrnil kar na tekmovalce in tekmovalke. Vem, da je to najbolj vznemerljiv del sezone – pred njenim začetkom. Vsi komaj čakate prve tekme, to je res lep občutek. Enostavno bi vam rad zaželel vso srečo, čim boljše nastope. Ne obupujte preveč, ko ne gre po načrtih. Vsi, ki vas spremljamo, bomo navijali z vami in za vas. Srečno!

Glavni trener reprezentance v nordijski kombinaciji, Mitja Oranič

Zadnja dva meseca sta kar hitro minila. Fantje so bili pridni, delovni, ni bilo težav. Ves program smo realizirali, zato bi se rad zahvalil SZS za vso podporo. Do tekem nas loči še dober teden. Čez en teden odpotujemo v Skandinavijo, kjer bomo opravili še zadnje korekcije. V tem športu je tako, da moraš biti vedno zadovoljen tako s skoki kot s teki. Mislim, da smo na pravi poti v obeh disciplinah. Tekme bo potrebno začeti mirno in sproščeno, ne smemo izsiljevati rezultata. Sezona bo dolga, imamo 28 tekem in 3 na olimpijskih igrah. Mirno in bodo tudi rezultati pravi.

Marjan Jelenko

Mlajši fantje so letos zelo presenetili, naredili napredek nad katerim sem bil tudi sam presenečen. Zelo so zagnani! Poletne tekme v Planici so mi bile zelo všeč, ker so bile domače, poleg tega smo dosegli tudi dobre rezultate. Dvignila se je motivacija, samozavest je prišla nazaj in sezono lahko začnemo le mirno.

Vid Vrhovnik

Letos bom dal vse od sebe, poizkusil se bom kaj naučiti od legende tega športa, Marjana Jelenka in nato bom videl, kje bom pristal.

Leon Šarc

Potrudil se bom po najboljših močeh, dal bom vse od sebe. Super bi bilo, da osvojim tudi veliko točk svetovnega pokala.

Tomaž Druml

Poslavljam se od kariere, natančneje, to bom storil na uvodnih tekmah svetovnega pokala v Lillehammerju. Zelo mi je žal, da se je stvar razpletla kot se je, saj sem vložil veliko truda v to, da sem prišel v slovensko ekipo. Mislim, da ima ta ekipa veliko potenciala in da bi skupaj lahko dosegli lepe rezultate. Fantom sem kljub vsemu pokazal kakšen detajl, Mitja Oranič je pameten trener in verjamem, da bo, če ne letos, pa do naslednjih olimpijskih iger to zagotovo ekipa v svetovnem vrhu.

Zanimiva stvar, a tako bo, da bom prvič in zadnjič za Slovenijo nastopil na ekipni tekmi v Lillehammerju. Žal ni izvedljivo, da bi se moje težave s srcem uredile v kratkem času brez operacije. Morda z leti, a v kratkem času to ne bo šlo. Srce je v takšnem stanju, da ga ne morem obremeniti maksimalno in to v vrhunskem športu ne pride v poštev. Zato sem se odločil kot sem se. Odločitev je bila težka, a taka je situacija in menim, da se v življenju zdaj lahko ukvarjam še z drugimi stvarmi.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov