Jesenska big air serija se jutri pričenja v Milanu

10.11.2017

Po odpovedi tekme v danskem Kobenhavnu preteklo soboto, se bo ta konec tedna v Milanu le pričel letošnji deskarski svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air-u). Med 40 deskarji in 20 deskarkami, ki bodo že drugo leto zapored nastopili na ogromni umetni konstrukciji bo tudi naš freestyle as, Tim Kevin Ravnjak. S trenerjem Matevžem Pristavcem sta že na prizorišču prve izmed petih letošnjih tekem za svetovni pokal v tej novi olimpijski disciplini.

Deskarji in deskarke se bodo občinstvu tudi letos predstavili na prizorišču, ki je leta 2015 gostilo svetovno razstavo Expo. (foto: Mateusz Kielpinski/FIS)

Danes bo v glavnem mestu Lombardije, kjer je pred enajstimi leti na premierni milanski izvedbi tekme za svetovni pokal zmagal naš Matevž Petek, na sporedu uradni trening. Jutri ob 10. uri se pričnejo kvalifikacije, zvečer (ob 19. uri) pa pod žarometi sledi še finale najboljše deseterice deskarjev in šesterice deskark. Izkušeni Tim Kevin Ravnjak, ki je lani zaradi neprijetne poškodbe moral izpustiti tekmo v Milanu, je tokrat nared za zahtevne kvalifikacije. Kljub temu, da na štartu ne bo lanskoletnega zmagovalca, Norvežana Marcusa Klevelanda, ki je slavil tudi na letošnji uvodni tekmi za svetovni pokal v snežnem parku na Novi Zelandiji, bo ˝boj˝ za vstop med elitno deseterico zagotovo še kako napet. Imena kot so Seppe Smits, Roope Tonteri, Antoine Truchon, Red Gerard, Jonas Booesiger so vsekakor garant za big air spektakel v katerem bo, po 4. mestu na septembrski tekmi za svetovni pokal v snežnem žlebu, pomemben akter tudi naš 21-letni Velenjčan, ki je zagotovo eden izmed najbolj vsestranskih deskarjev prostega sloga na svetu.


Tim Kevin Ravnjak in Matevž Pristavec po uvodni tekmi sezone v snežnem žlebu. (foto: FB @timkevinravnjak)

˝Z ekipo smo preživeli čudovito jesen v švicarskem Saas Feeju. Trening je bil zaradi izvrstno pripravljenega parka in žleba res vrhunski!, ˝ je pred nadaljevanjem sezone z jeseni opravljenim delom zadovoljen naš glavni trener deskarjev prostega sloga Matevž Pristavec, ki mu letos poleg nekdanjega reprezentančnega kolega Domna Bizjaka pri delu z deskarji asistira še en trener, Anej Miglar. ˝V izjemno natrpani olimpijski sezoni je okrepitev več kot dobrodošla, ˝še dodaja Pristavec, ki v nadaljevanju ˝big air jeseni˝ z Ravnjakom in Urško Pribošič (ta v Milanu nima pravice za nastop) odpotuje na Air&Style v kitajski Peking, ki je letos tudi del FIS svetovnega pokala. Sledi povratek v Evropo (Mönchnegladbach, Nemčija) in še ena tekma v skokih prostega sloga za svetovni pokal na drugi decembrski dan. Tudi na drugi evropski mestni tekmi bo izmed naših zagotovo lahko štartal le Ravnjak. Se nam pa zato nastop številčno močnejše slovenske ˝freestyle posadke˝  obeta že v začetku decembra v ameriškem Copper Mountainu, kjer bo večji del reprezentance prej opravil tudi novo serijo snežnih treningov.   

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov