DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Slovenskih sedem za uvod v Wisli

09.11.2017

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance, Goran Janus, je po treningih v Oberstdorfu in domačem Kranju na ledeni smučini že določil sedem skakalcev, ki bodo Slovenijo zastopali na uvodnih tekmah svetovnega pokala prihodnji konec tedna v poljski Wisli.

Timi Zajc bo debitiral med svetovno elito (c) GEPA

Naši orli so po koncu poletne sezone in državnem prvenstvu v Kranju odšli na aktivni oddih na Tenerife, nato pa so se hitro znova vrnili na skakalnice. Natančneje v nemški Oberstdorf, kjer zdaj že tradicionalno opravijo prve skoke na ledeni smučini pred novo sezono. Tudi tokrat je bilo tako, po trening kampu v Nemčiji pa so včeraj popoldne in danes dopoldne prvič preizkusili še ledeno smučino v Kranju. Goran Janus je hitro določil sedmerico, ki bo dobila priložnost na prvi postojanki letošnje sezone svetovnega pokala v poljski Wisli. Na Poljsko bodo prihodnji teden odpotovali Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek, Tilen Bartol in poletni državni prvak Timi Zajc, ki bo tako tudi debitiral na tekmah najvišjega nivoja. 

Skakalce v Wisli prihodnji konec tedna najprej čakajo kvalifikacije, nato sobotna ekipna tekma pod žarometi in še nedeljska posamična tekma, prva takšna v letošnji olimpijski sezoni.

Program v Wisli

Petek, 17. november 2017
16:00 Uradni trening (2 seriji)
18:00 Kvalifikacije

Sobota, 18. november 2017
15:00 Poizkusna serija
16:00 Ekipna tekma

Nedelja, 19. november 2017
14:00 Poizkusna serija
15:00 Posamična tekma

Svetovni pokal se bo prvič začel v Wisli, karavana se bo nato podala proti severu Finske, v Ruko.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov