Peter Podlogar: ˝Preživeti čim več dni na snegu in ob tem maksimalno uživati!˝

07.11.2017

Medtem ko bodo deskarji in deskarke prostega sloga, ki tekmujejo v svetovnem pokalu, po septembrskem ˝slope stlye & half pipe˝ uvodu na Novi Zelandiji konec tedna v Milanu prvič v sezoni nastopili tudi v skokih prostega sloga (big airu), bodo njihovi kolegi in kolegice, ki sezono pričenjajo v evropskem pokalu morali potrpeti še nekoliko dlje. Evropski pokal se namreč s tekmo v snežnem parku prične 23.11. v Landgraafu na Nizozemskem. Po uvodu v snežni dvorani se freestyle karavana evropskega pokala seli na avstrijski Kaunertal, kjer bosta 25. in 26. 11. na sporedu tekmi v snežnem parku in skokih prostega sloga. Tam bo med nastopajočimi tudi 23-letni Blejec Peter Podlogar, ki je lani v skupnem seštevku evropskega pokala v snežnem parku osvojil odlično tretje mesto. Pred odhodom na zaključne snežne treninge pred prvima tekmama sezone smo ga ujeli na domačem Bledu.


Foto: Tomek Ustupski

Kdaj znova na sneg?

Kmalu. Čakamo na lepo vreme. Z reprezentančno ekipo, ki jo vodi trener Domen Bizjak, načrtujemo odhod na ledenik Stubai na Tirolsko, kjer bomo opravili še zadnje treninge pred prvima tekmama sezone za evropski pokal. Medtem treniram na Bledu in se posvečam študiju na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Tudi poletje je bilo, kar se deskanja tiče, pestro.

Res je. Poleti sem se deskanju na snegu doslej izogibal, posvečal sem se drugim športom in se tako pripravljal na zimo. Letos pa sem se na sneg vrnil že konec avgusta v švicarskem Zermattu, kjer smo se zbrali deskarji prostega sloga, ki nas opremlja poljski Nobile Snowboards. Deskali smo v tamkajšnjem parku in bili hkrati na voljo fotografom, ki so v čudovitem okolju z izjemnimi pogledi na najvišje vrhove v Evropi opravili ˝fotoshooting˝ za katalog opreme, ki bo na voljo v tej sezoni. Ker že diši po zimi vas vabim, da preverite nobilesnowboards.com!

Kako pa je s poškodbo zapestja? Preteklost? Je sanirana?

Skorajda. Zaradi padca na predzadnji tekmi lanske sezone za evropski pokal marca v Bolgariji sem ˝izgubil˝ pomladno deskanje, ki mi je zaradi toplega ozračja in mehke snežne podlage še posebej pri srcu. Rehabilitacija je v začetku potekala po načrtu, kasneje pa sem prav zaradi hitrega napredka morda nekoliko prehitro pričel s polno obremenitvijo, kar je rezultiralo v ponovnih težavah. Toda zdaj sem znova skorajda na 100 %. Po zgodnje jesenskem deskanju na valovih v Španiji in oktobrskih snežnih pripravah na avstrijskem Hintertuxu sem nared za novo sezono.


Foto: Marcin Plawincki

Lansko je poleg tretjega mesta v skupnem seštevku Evropskega pokala v slopestylu zaznamoval tudi nastop na Univerziadi.

28. zimska Univerziada v Kazahstanu je bila zame res čudovita izkušnja. Dogodek je bil odlično organiziran, tudi moji uvrstitvi (slopestyle, 11. mesto; big air, 5. mesto, op.p) sta bili solidni. Rezultatsko je bila torej pretekla sezona zame uspešna, žal pa jo je zaznamovala tudi že omenjena poškodba zapestja.

Kakšni pa so načrti za prihajajočo sezono?

Le-ti so pred vsako zimo enaki: preživeti čim več dni na snegu in ob tem maksimalno uživati! Posledično bodo prišli tudi še boljši rezultati na tekmovanjih. Poleg tekmovanj pa se bom letos bolj posvetil tudi projektom mojih osebnih sponzorjev, snemanjem na snegu, ki so za deskarje na snegu prostega sloga prav tako  velik izziv.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov