Začetek svetovnega pokala se bliža

25.10.2017


Na avstrijskem Tirolskem je vse pripravljeno za začetek sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. Prva spopada smučark in smučarjev bomo seveda videli na ledeniku Rettenbach, ki bo v soboto in nedeljo gostil veleslalomski preizkušnji s startoma ob 10. uri.


Ana Drev in Žan Kranjec

Nadejamo se, da bomo na prvi tekmi sezone videli pet slovenskih nastopov. Naša najboljša veleslalomistka Ana Drev bo odločitev o tem, ali se bo v Soeldnu podala med vratci, namreč sprejela po petkovem uradnem treningu. Zagotovo pa bomo lahko držali pesti za Tino Robnik, ki je bila pred letom dni poleg Drevove, ki je zasedla deseto mesto, z devetnajstim časom voženj druga slovenska dobitnica točk. Na startu bodo tudi Ana Bucik in Meta Hrovat ter Desiree Ajlec, ki se bo s svetovno elito pomerila prvič.

Nedeljski veleslalom bo prinesel nastop slovenskega dvojca. Največ oči bo uprtih v Žana Kranjca, ki je pred letom dni na temu prizorišču prišel do rezultata kariere, hitrejši od njega so namreč bili samo trije tekmeci. Poleg njega se bo dobre uvrstitve nadejal še Štefan Hadalin, ki bo s popotnico najboljše slalomske sezone poskušal priti do prvih veleslalomskih točk.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov