DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

SGP: Naši odlični v Libercu

01.10.2010

Liberec - Predzadnjo tekmo poletne velike nagrade je dobil Poljak Adam Malysz pred Norvežanom Tomom Hildejom in rojakom Kamilom Stochom. Poletni rezultat kariere sta z 9. oz. 12. mestom postavila Peter Prevc in Rok Zima, med dvajseterico tudi Jernej Damjan in Robi Kranjec.

Odličen ekipni nastop naših na tekmi v Libercu je le odraz dobrega dela na treningu v zadnjem obdobju. Zelo veseli prodor mladih, posebno Prevca, ki se je prvič zavihtel med najboljšo deseterico, zelo pozitivno pa je z 12. mestom presenetil Zima. Slednji je formo s katero si je sploh prislužil mesto v ekipi za zaključek poletne velike nagrade odlično prenesel na tekmo in se zavihtel med najboljšo petnajsterico. V finalni seriji sta sicer skakalca prikazala drugačne predstave kot v prvi seriji. Tržičan Zima je bil na visokem sedmem mestu, Kranjčan Prevc pa na 19. mestu. Velik napredek je na tekmi napravil tudi Jernej Damjan z dvema enakovrednima skokoma, kar že kaže na rezultate dobro začrtanega dela. Malce je za pričakovanji morda zaostal le zmagovalec kvalifikacij, Robi Kranjec, ki se mora zadovoljiti z dvajsetim mestom. Kar je ob tem rezultatu najlepše, je to, da je kljub dobri uvrstitvi "šele" tretji najboljši Slovenec danes. Žal je brez finala ostal Jurij Tepeš.

Poljsko-norveški vrh

Na vrhu pa pričakovan razplet. Malysz je z zmago le še 50 točk oddaljen od skupne zmage za poletno veliko nagrado, katero bi si v Klingenthalu moral priboriti. Na drugem mestu je novo dvojno slavje Poljakov preprečil Tom Hilde, katerega uspeh sta dopolnila Evensen in Romören z uvrstitvijo med najboljšo deseterico.

Že jutri skakalce čakajo kvalifikacije v Klingenthalu, dan kasneje pa ob 15.00 uri sklepno dejanje letošnje poletne velike nagrade.

 

 

 


Na sliki: Peter Prevc (c) sloski.si

 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov