DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Bartol s premierno zmago potrdil dodatno kvoto za svetovni pokal

01.10.2017

Nemški Klingenthal je za uvod v finale poletne velike nagrade včeraj in danes gostil sklepni tekmi celinskega pokala v iztekajočem se poletju. Znova je blestel Tilen Bartol, ki je danes dočakal tudi letošnjo krstno zmago, s katero je potrdil sedmo kvoto Slovenije na uvodnih tekmah svetovnega pokala.

Najboljši trije na zadnji poletni tekmi celinskega pokala (c) FIS

Potem, ko je Tilen Bartol skozi vse poletje stopnjeval formo in postavil rekorda skakalnice v Stamsu in Trondheimu, bil kar štirikrat drugi, je na finalni tekmi sezone v Klingenthalu tudi zmagal. Včeraj je še osvojil 2. mesto, 5 točk za Norvežanom Joachimom Hauerjem in 5,2 točki pred rojakom Domnom Prevcem. Peti je bil Andraž Pograjc, 8. Timi Zajc, 16. Nejc Dežman in 23. junak alpskega pokala Jan Kus

Danes Bartol konkurenci ni prepustil prav ničesar in je z izjemnima poletoma, dolgima 146 in 145 metrov konkurente več kot premagal. S 308,0 točkami je bil daleč pred vsemi, tudi daleč pred rojakom Zajcem na drugem mestu, ki je s 138.5 in 143 metri zbral 289,6 točk. Tretje mesto je z novim velikim zaostankom za Zajcem, zbral je 270,3 točk osvojil Hauer. Najmlajši Prevc je končal kot 12., točke je tokrat ujel tudi Rok Tarman na 18. mestu, Dežman je bil 22., Kus pa 24. 

V skupnem seštevku je Bartol zaostal le za Poljakom Klemensom Muranko, Zajc je bil četrti. Bartol je z odličnim skakanjem Sloveniji z zadnji periodi zanesljivo priskakal tudi sedmo kvoto za uvodne tekme svetovnega pokala.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov