DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Četrta zmaga Kubackega, Lanišek in Prevc med dvajseterico

01.10.2017

Predzadnjo tekmo poletne velike nagrade v smučarskih skokih v avstrijskem Hinzenbachu je dobil Poljak Dawid Kubacki, od peterice Slovencev pa sta točke osvojila Anže Lanišek na 12. in Peter Prevc na 17. mestu.

Anže Lanišek se je dobro boril po bolezni in včerajšnjem padcu (c) SloSki

Predzadnja tekma poletne velike nagrade v smučarskih skokih je prinesla tekmo na najmanjši napravi med vsemi, na srednji skakalnici v Hinzenbachu, kjer se pozimi za točke svetovnega pokala sicer tradicionalno merijo dekleta. Tokrat smo v ognju Slovenci imeli 5 predstavnikov, tudi vodilnega v skupnem seštevku, Anžeta Laniška. Prav Domžalčan je bil najboljši Slovenec tudi po prvi seriji Hinzenbacha in sicer je bil s 87.5 metri in 116,4 točkami uvrščen na 11. mesto. Kot edini preostali finalist na tekmi majhnih razlik je bil Peter Prevc s 85.5 metri in 111,9 točkami na 22. mestu. Rok Justin je osvojil 39., Anže Semenič 45. in Žiga Jelar 50. mesto. 

Vodil je Nemec Andreas Wellinger, ki je z 90.5 metri kot edini preskočil 90 metrov, zbral pa je 122,3 točk. Drugi je bil najboljši s poljske falange, Stefan Hula z 88.5 metri in 120,3 točkami, tretji pa še en Poljak, Maciej Kot z enako daljavo, a 120,1 točkami. 

Finale dodobra premešal vrstni red na vrhu

V finalni seriji je Prevc skočil bolje in pridobil nekaj mest. Na koncu je bilo finalnih 88.5 metrov in skupno 229,2 točk dovolj za 17. mesto, njegovo drugo najboljšo uvrstitev v tem poletju. Žal je eno mesto in tudi majico vodilnega v skupnem seštevku izgubil Lanišek, ki je pristal pri 87.5 metrih, zbral pa je 233,6 točk. Še četrte zmage letos se je veselil Kubacki, ki je nastopil na prav toliko tekmah, v finalu pa je na vrh skočil z 5. mesta po prvi seriji in s skokom dneva, dolgim 94.5 metrov. Zbral je 251,9 točk oz. kar 5,6 točk več od rojaka Piotra Zyle na drugem mestu, po prvi seriji je bil osmi, na tretje mesto pa se je s četrtega prebil Čeh Roman Koudelka. Vodilni Wellinger je končal na 4. mestu, Hula na 5. in Kot na 7. mestu.

Lanišek: Ni predaje, gremo do konca!

"V prvi seriji mi je skok uspel, kot si približno želim, malce sem bil pozen, a vseeno. V drugi seriji pa sem sem napačno postavil v položaj in nisem mogel skočiti, kot bi si želel," je sprva po tekmi povedal Lanišek, ki je doživel novo izkušnjo, saj je prvič skakal kot vodilni v skupnem seštevku, prejšnji teden ga je malce zdelala bolezen, včeraj pa je še padel na treningu pri doskoku: "Defenitivno je to nova izkušnja. Prvič v življenju sem bil postavljen pred tako preizkušnjo in tega sem vesel. Tu sem zato da skačem, vedno se trudim narediti svoje skoke. Morda bo zdaj manj pritiska, ko je to za mano. S poletjem sem že tako zadovoljen in grem sproščeno v Klingenthal."

V skupnem seštevku je vodstvo pred zadnjo tekmo, ki bo v torek v Klingenthalu, znova prevzel Kubacki, 47 točk zaostaja Lanišek, tretji je Junširo Kobajaši z zaostankom 68 točk, to pa so tudi vsi zmagovalci letošnjih tekem poletnih velikih nagrad. "Ni predaje, gremo do konca. Če uspe, uspe in bo tudi super," je o skupnem seštevku povedal Lanišek pred zadnjo postajo v Nemčiji.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov