Fantje zelo zadovoljni s pripravami v Čilu

26.09.2017


Ekipa hitrih disciplin ima za seboj izredno uspešne in prav tako pomembne treninge v Čilu. Po prihodu v domovino so se naši smučarji zbrali v prostorih zlatega pokrovitelja slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc, v poslovalnici Nove Ljubljanske banke v Mariboru, kjer so spregovorili o dogajanju na južni polobli. Po odličnem razpoloženju fantov je bilo vidno, da so bili cilji izpolnjeni ter da se lahko nadejamo zelo uspešne sezone.FOTOGALERIJA >>>

Glavni trener Peter Pen
Ja, projekt La Parva je vsako leto novi izziv. Začnemo z rezervacijami in pripravo transporta, kar trenerjem in odgovornim na zvezi vzame kar precej časa. Ko smo enkrat tam, vemo kam gremo, kaj lahko tam dobimo. Tam je že tradicionalno vse tisto, kar fantje potrebujejo, da naredijo dovolj kilometrov in kvalitetnih treningov. Tam je bila tudi številčna konkurenca. Nekateri so namreč imeli težave na drugih smučiščih po Južni Ameriki in so potem odšli na treninge v La Parvo. Veliko smo naredili. Letos smo delali po občutku, glede na to, kaj fantje potrebujejo, saj so interesi različni, prav tako naloge. Ko sem pogledal statistiko za nazaj lahko rečem, da smo zdaj naredili nekaj več smukaških kilometrov, malo pa je trpel trening veleslaloma. Drugače pa smo vse ostalo dosegli ali presegli.

Boštjan Kline
Na tekmah nisem nastopil, saj smo se s trenerjem odločili, da se s tem izgubi preveč časa, šel bi cel dan za tekmo. Več sem lahko naredil oziroma odnesel s treningi. V Čilu sem se dobro počutil, dobro smo delali. Več smo naredili kot prejšnja leta, seveda na račun utrujenosti, saj smo bili tudi prikrajšani za kakšen dan počitka. A mislim, da se bo na koncu to obrestovalo.

Klemen Kosi
Udeležil sem se nekaj tekem, saj se mi je šlo predvsem za izboljšanje startne številke na tekmah svetovnega pokala. To je bil prvotni cilj in to mi je tudi uspelo. Res je tudi, da hočem biti na vsaki tekmi, ki se jo udeležim tudi čim bolje uvrščen. Tako mi je uspelo tudi dvakrat zmagati in biti štirikrat na stopničkah. To mi daje potrditev, da sem na pravi poti, se pa zavedam, da so tekme Južnoameriškega pokala nekaj drugega, kot pa tiste najpomembnejše v zimski sezoni. Zato želim ostati miren, to je bil samo del priprav. Moram se še truditi oziroma narediti do zimske sezone.

Martin Čater
Glede na vrste treninga sem nekje vmes. Posvečal sem se superveleslalomu, na smuku sem se priključil Boštjanu in tudi nastopil na dveh tekmah. Treniral sem tudi veleslalom, na koncu pa sem z vsem zadovoljen.

Dušan Senčar
V Čilu je bilo super, fante pa poznam že od prej. Dostikrat smo že trenirali skupaj. Bilo je kar naporno, a smo veliko naredili.

Žan Kralj
Veliko sem se naučil, že samo o pripravah na treninge in tekme. Videl sem, kako fantje funkcionirajo na teh daljših pripravah, kako so se lotili celotnega treninga. Naučil sem se tudi veliko stvari iz tehničnega vidika smučanja. Veliko sem treniral hitre discipline, kar drugače v Sloveniji in na ledenikih v Evropi ne morem.

Tilen Debelak
Zdi se mi, da sem vsako leto boljši, ko pridemo na te treninge. Pred tremi ali štirimi leti sem bil predvsem na smukaškem delu treningov in tekem bolj izgubljen. Tu sem letos naredil večji napredek, bolj sem se posvečal smukaškemu treningu, saj se zavedam, da moram superveleslalomu in kombinaciji priključiti še eno disciplino. Ker imam večje težave pri veleslalomu sem zdaj več poskušal pri smuku. Naredili smo veliko video analiz, pogledali linije, zraven pa imamo seveda Boštjana, ki nam lahko pokaže, kaj je treba storiti. Tudi Martin je zelo hiter, Klemen pa predvsem na tekmah, to je v tistem delu, ki meni precej manjka, se pravi, da se vidi kako ''na ostro'' se da iti na tekmi. Sem zelo zadovoljen s pripravami, saj vidim, da sem naredil napredek.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov