DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Šest Slovencev v boj za finalne točke v Planici

26.09.2017

Konec tedna bo Planica prvič v zgodovini prizorišče tudi tekme za točke poletne velike nagrade v nordijski kombinaciji. Na finalnem dejanju poletnega dela sezone bo tudi šest slovenskih predstavnikov, dva iz članske in štirje kombinatorci iz mladinske ekipe. Glavni trener Mitja Oranič si želi dobrih predstav pred zimsko sezono.

Marjan Jelenko (c) SloSki

Poletna velika nagrada v nordijski kombinaciji se bo zaključila s tekmama v dolini pod Poncami, potem ko so najboljši nordijski kombinatorci letos med 19. in 26. avgustom že tekmovali v Oberwiesenthalu, Tschaggunsu in Oberstdorfu. Podobno kot prizorišča, so tudi zmagovalci obarvani v nemško-avstrijske zastave. Prvo posamično tekmo v Oberwiesenthalu je dobil Avstrijec Mario Seidl, ki je bil najboljši tudi na drugi tekmi v Oberstdorfu, medtem ko je bil v avstrijskem Tschaggunsu najboljši Nemec Fabian Riessle, na prvi tekmi v Oberstdorfu pa njegov rojak Eric Frenzel.

Slovenijo sta v Nemčiji in Avstriji zastopala Marjan Jelenko in Leon Šarc. Jelenko se je trikrat zavihtel do točk, dvakrat med dvajseterico, potem ko je bil najboljši, 17. V Tschaggunsu. Na ekipnem sprintu v Oberwiesenthalu sta Jelenko in Šarc prav tako končala na 17. mestu.

"Sezono smo začeli solidno, lahko rečem pozitivno. Stvari smo nadgradili, odpravili smo nekaj pomankljivosti, prikradle pa so kakšne nove. A mislim, da so skoki in teki na višjem nivoju. Moramo se zavedati, da smo šele v septembru in je do zime še kar nekaj časa, tako da posebnega tempiranje forme za te tekme ni," je o dosedanjem delu sezone povedal glavni trener Mitja Oranič, ki je nato razkril še pričakovanja pred sklepnim dejanjem mednarodne sezone v Planici: "Imamo dva člana in štiri najboljše mladince. Imamo zelo zanimivo ekipo in upam, da že kakšen od mladincev uspe presenetiti tudi v rezultatskem smislu. Fantje so na pravi poti in dober rezultat bi bila vzpodbuda za naprej. Enako nenazadnje velja tudi za trenerski štab, ki bi tako dobil še dodatno potrditev, da mora slediti začrtani poti do zimske sezone in še naprej. Konkretno verjamem, da imamo fanta, ki je sposoben rezultata med petnajsterico, to pa bi bilo zelo lepo, hkrati pa bi prinesel tudi mirnost za jesenski del priprav." Slovenske barve bodo na domači premieri v Planici branili Marjan Jelenko, Leon Šarc in mladinci, povratnik po poškodbi Vid Vrhovnik ter Matavž Malovrh, Rok Jelen in Gašper Brecl.

V skupnem seštevku poletne velike nagrade je Jelenko s 35 točkami na 24. mestu, pred skupno zmago je Seidl s 340 točkami, sledita mu Frenzel z 290 in Riessle z 276 točkami.

Program v Planici

Petek, 29. september
15:00 Uradni trening
17:00 Provizorična serija

sobota, 30. september
9:00 Poizkusna serija
10:00 Skakalni del preizkušnje (HS139)
12:00 Tekaški del preizkušnje (10 km)
19:30 Predstavitev ekip (Rateče)

nedelja, 1. oktober
9:00 Poizkusna serija
10:00 Skakalni del preizkušnje (HS139)
12:00 Tekaški del preizkušnje (10 km)

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov