DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Aljaž Osterc v Romuniji poskrbel za kvoto v celinskem pokalu

24.09.2017

Romunski Rašnov je bil v preteklih dneh močno tekmovalno obarvan, saj so se smučarji skakalci najprej potegovali za točke FIS pokala in nato še za točke celinskega pokala. Brez slovenskih uspehov seveda ni šlo.

Najboljši trije na nedeljski tekmi celinskega pokala (c) OK Rašnov

Četertek in petek sta bila namenjena finalu poletnega dela FIS pokala, ki ga je z udeležbo le na polovici tekem dobil Timi Zajc. Tokrat ni skakal, za dodatno kvoto Slovenije v prvi zimski periodi celinskega pokala pa je tako poskbel Aljaž Osterc s 5. in 2. mestom v Rašnovu, skupno pa je v periodi zasedel 3. mesto. Točke za FIS pokal sta osvojila še Blaž Pavlič za 15. in 8. mesto ter Lovro Kos za 29. in 18. mesto. Skupno je Osterc končal na 8. mestu. 

Dve drugi mesti na celinskem pokalu

Znova pa so se naši izkazali tudi na tekmah celinskega pokala. Timi Zajc nadaljuje z dobrimi predstavami in je bil včeraj z drugim mestom tretjič zapored na odru za zmagovalce, danes je dodal še 7. mesto, skupno pa se je prebil že na četrto mesto. Tik za Tilna Bartola, ki je bil včeraj 6., danes pa drugi, tik za vnovičnim zmagovalcem, Piusom Paschkejem, ki je dobil tri od zadnjih štirih tekem celinskega pokala. Osterc je na celinskem pokalu vpisal 18. in 22. mesto, Pavlič je bil včeraj 23., Anže Lavtižar pa danes 17. Celinski pokal se bo zaključil konec meseca v Klingenthalu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov