Tekaška reprezentanca zaključila priprave v Italiji

20.08.2017

Slovenska reprezentanca v teku na smučeh je pod vodstvom glavnega trenerja Stefana Saracca včeraj zaključila nov cikel priprav na olimpijsko sezono. Tokrat so se naši najboljši tekači in tekačice na smučeh potili v italijanskem Livignu, manjkal ni niti obisk slovitega Stelvia.

Kot je po koncu enotedenskih priprav v Italiji povedal naš glavni trener, Stefano Saracco, so bili pogoji za trening naravnost odlični. Zjutraj so se prebujali v dokaj mrzla jutra pri 3 stopinjah, a ozračje se je preko dneva ogrelo na prijetnih 20 stopinj, zvečer pa so temperature znova padle na okrog 10 stopinj nad ničlo. "Idealno. Pravi pogoji za pripravo na zimo. V tem ciklu priprav je poudarek na hitrosti, večji poudarek na moči smo delali že v juliju. Zdaj smo delali na hitrosti," je sprva povedal Saracco, ki je s trenutno stopnjo pripravljenosti naših reprezentantov in reprezentantk zadovoljen: "V letošnje priprave sem vključil tri testiranja, enega v juniju, drugega v avgustu in tretjega v oktobru. Po drugem opravljenem testu, ko smo preverjali predvsem moč in vzdržljivost, lahko rečem, da stvari izgledajo dobro. Klima v ekipi je prav tako na visokem nivoju," je dodal Sarraco, ki se za enkrat dobro izogiba tudi večjim težavam s poškodbam.

Po težkem ciklu v Italiji se je reprezentanca zdaj vrnila domov, naslednji zbor pa sledi 11. septembra na Pokljuki, ko začnejo nov cikel priprav: "To bo osemdnevni cikel, ki se bo pravzaprav s krajšimi pripravami na tekmo na rolkah, ki bo 10. septembra v Planici, začel že nekaj dni prej. Na Pokljuki bomo nato največ poudarka namenili vzdržljivosti," je še dodal Sarraco. 

Udarna članica reprezentance kljub mladosti znova utegne biti mlada Anamarija Lampič, skupna zmagovalka svetovnega pokala do 23 let. "Za enkrat gre vse po načrtih. Sem zdrava, to je zelo pomembno. Moram kar nekam potrkati, da ni bolezni in poškodb. Upam, da tako ostane tudi naprej," sprva pove simpatična zmagovalka tekme svetovnega pokala v olimpijskem Pjongčangu, ki nato nadaljuje s pogledom proti novi sezoni: "Glavni vrhunec sezone so res olimpijske igre, a jaz rezultatsko tu nimam točno začrtanih ciljev. Tu je še precej drugih, pomembnih tekem. Mislim, da bodo olimpijske igre dobre predvsem za to, da se naučim kaj novega, da dobim izkušnje, kako se spopasti z velikimi tekmami," še zaključi Lampičeva.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov