DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Najmlajši v Ruhpoldingu dosegli odlične rezultate

23.07.2017

Nemški Ruhpolding je pretekli konec tedna gostil otroško veliko nagrado v smučarskih skokih imenovano FIS Schüler Grand Prix. Naši mladi orliči in orlice so v pisani mednarodni konkurenci dosegli odlične rezultate.

Slovenska ekipa je v Nemčiji štela osem tekmovalcev in tekmovalk (c) chiemgau-arena.de

Sobotni dan je prinesel posamične preizkušnje, na štirih preizkušnjah pa so naši mladi skakalci in skakalke kar petkrat stopili na zmagovalni oder. Med deklicami do 13 let je vso konkurenco prepričljivo ugnala Tia Kodrnja iz NSK Toper Celje, njen uspeh je med deklicami do 12 let s tretjim mestom dopolnila Urša Vidmar iz ljubljanske Ilirije. V kategoriji dečkov do 12 let sta tik pod vrh skočila Benjamin Bedrač iz SSK Mengeš z drugim in Ožbej Vačovnik Kotnik s tretjim mestom. V kategoriji do 13 let je stopničke s tretjim mestom ujel Teodor Igor Herbstritt.

Današnji dan je prinesel ekipne preizkušnje. V kategoriji do 12 let so bili naši brez konkurence, Vidmarjeva, Anej Razpotnik, Vačovnik Kotnik in Bedrač so namreč zmagali s prednostjo več kot 30 točk pred Češko, Nemci so na tretjem mestu zaostali še dodatnih 26 točk. Zelo podobna zgodba se je odvila tudi v kategoriji do 13 let, kjer so Kodrnja, Nik Lah Gostiša, Nik Heberle in Herbstritt s prednostjo dobrih 40 točk premagali Avstrijo, tretja je bila znova Nemčija. 


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov