DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

COC: Vsi naši med najboljših sedem

13.03.2010

Kuusamo - Rafal Sliz s Poljske je s skokom dneva v finalu (144,5 m) prišel do zmage na predzadnji tekmi celinskega pokala v finskem Kuusamu. Drugi je bil vodilni po prvem skoku, Avstrijec Florian Schabereiter, tretji pa njegov rojak David Unterberger. Naši odlični - Primož Pikl četrti, Jurij Tepeš peti in Robi Hrgota sedmi.

Tudi Avstrijca brez odgovora

Tam kjer se svetovni pokal začenja, se že drugič končuje celinski pokal - na daljnem severu Finske na skakalnici Rukatunturi v Kuusamu. Prvo izmed dveh tekem je s fenomenalnim finalnim skokom dobil Poljak Sliz, ki je v finalu premagal oba Avstrijca, ki sta bila pred njemu po prvi seriji - Unterbergerja in Schabereiterja. Slednja sta v finalu izgubila po eno mesto, Unterberger pa je z novimi stopničkami le še potrdil dominanco v tej sezoni celinskega pokala.

Naši tik za najboljšimi

Na Finskem so bili samo trije Slovenci, a vsi odlični. Primož Pikl je zaostal tik za stopničkami na četrtem mestu, Jurij Tepeš je bil le mesto za njim, popoln slovenski dan pa je s sedmim mestom zaokrožil letalec iz Velenja, Robi Hrgota. Vsi naši orli, ki bodo navduševali tudi prihodnji konec tedna v Planici, so zasedali enaka mesta tudi po prvi seriji. Tako je še vedno naš najboljši v seštevku celinskega pokala Hrgota, ki zaseda 10. mesto, na jutrišnji zadnji tekmi pa se lahko povzpne še za kakšno mesto.

Rezultati
1. Rafal Sliz (Pol) 308,8 točk
2. Florian Schabereiter (Aut) 302,6 točk
3. David Unterberger (Aut) 297,4 točk
4. Primož Pikl (Slo) 290,7 točk
5. Jurij Tepeš (Slo) 283,2 točk

6. Marcin Bachleda (Pol) 278,8 točk
7. Robi Hrgota (Slo) 278,6 točk
-------------------------------------------
Uradni rezultati >>>


Več o celinskem pokalu >>>


Na sliki: Primož Pikl (c) Nordic Focus

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov