DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Prevc izjemno, Vodan rutinirano

03.10.2009

Na sliki: Cene Prevc (c) sloski.siMostec - Cene Prevc in Aljaž Vodan (oba SK Triglav Kranj) sta postala nova državna prvaka do 14 oz. 15. let v Mostecu. Prevc je v izjemni tekmi do 14 let ugnal domačina Roka Setnikarja in najdaljšega na tekmi v finalni seriji, branilca naslova, Mengešana Anžeta Laniška. Vodan je rutinirano ubranil napade vseh tekmecev in ugnal Jureta Matkota iz Logatca na drugem in Mengešana Jana Pavca Alibabiča na trejtem mestu. Naslov med deklicami do 15 let je osvojila domačinka Urša Bogataj.

Pintarič brez odgovora  

Kar lepo število gledalcev v Mostecu, ki so se danes lahko pogostili ob brezplačnih palačinkah in kostanju, je imelo priložnost videti izjemno tekmo za državno prvenstvo dečkov do 14 let ter dečkov in deklic do 15 let. Predvsem mlajši so pripravili pravo dramo. Po prvi seriji je bil v vodstvu Tržičan Luka Pintarič pred Cenetom Prevcem in Rokom Setnikarjem. V finalu pa je prav slednji najprej eksplodiral. Pristal je pri izjemnih 58.5 metrih in od zadovoljstva kar obsedel v izteku, da si bo ogledal zaključek tekme. Že takoj pa je novo rokavico konkurenci vrgel Mengešan Anže Lanišek, ki je pristal še pol metra dlje od Setnikarja. Branilec naslova je bil po prvi seriji četrti, zato je bilo kljub izjemni daljavi težko pričakovati končno zmago. Zaostal je že takoj za Setnikarjem, za pičle pol točke. Sledil je še en izjemen skok, ki ga je z 58.5 metri izvedel Prevc. Brat Petra Prevca je prevzel vodstvo in na vrhu bi ga lahko izpodrinil le še vodilni po prvem skoku, Pintarič. Nordijski kombinatorec pa pritisku ni bil kos, čeprav je včeraj na treningu pristal pri 62 metrih. Še več, zaostal je prav za vsemi tremi, ki so v finalu skočili prek 58 metrov in bil tako na nehvaležnem četrtem mestu. 

Brez sprememb v finalu 

Do 15 let boj za zmago ni bil tako napet kot pri leto dni mlajših skakalcih. Aljaž Vodan je vodil že po prvi seriji, za njim pa so se v razmaku 3,2 točk zvrstili Jure Matko, Jan Pavc Alibabič, Luka Jurič, Aljaž Žepič in Urban Dolar. Vrstni red v finalu se ni premešal pri vrhu. Dolar je ostal šesti, Žepič je zadržal prednost 0,4 točke pred Stolanom, četrti je bil Jurič. Kljub pol metra daljšemu skoku v finalu, Alibabič ni ogrozil Matkota na drugem mestu - razlika 0,1 točke! S še enim najboljšim skokom serije pa je naslov gladko potrdil Vodan, ki je zmagal z razliko 3,9 točk. Vodan slavi tudi skupno zmago v pokalu Cockta.

Bogatajeva pred E. Klinec 

Pri deklicah do 15 let si je veliko pot do zmage že v prvem skoku pripravila Urša Bogataj, ki je izkoristila slabši skok Eme Klinec. Ti dve tekmovalki sta bili razred zase, prav tako kot tudi Julija Sršen na tretjem mestu. Agata Stare iz Bohinja je osvojila četrto mesto. 

Dečki do 15 let
1. Aljaž Vodan (SK Triglav Kranj) 232,0 točk
2. Jure Matko (SSK Logatec) 228,1 točk
3. Jan Pavc Alibabič (SSK Mengeš) 228,0 točk
4. Luka Jurič (SSK Logatec) 224,5 točk
5. Aljaž Žepič (NSK Tržič-Trifix) 221,5 točk
6. Urban Dolar (SSK Stol) 221,1 točk
---------------------------------------------------------
Podrobni rezultati >>> 

Dečki do 14 let
1. Cene Prevc (SK Triglav Kranj) 243,3 točk
2. Rok Setnikar (SSK Costella Ilirija) 241,9 točk
3. Anže Lanišek (SSK Mengeš) 241,4 točk
4. Luka Pintarič (NSK Tržič-Trifix) 239,6 točk
5. Andraž Modic (SSK Logatec) 231,0 točk
6. Ožbej Ferkov (SSK Costella Ilirija) 224,9 točk
---------------------------------------------------------
Podrobni rezultati >>>  

Deklice do 15 let
1. Urša Bogataj (SSK Costella Ilirija) 234,0 točk
2. Ema Klinec (SSK Alpina Žiri) 229,5 točk
3. Julija Sršen (SK Zagorje) 186,8 točk
4. Agata Stare (SSK Bohinj) 114,0 točk
---------------------------------------------------------
Podrobni rezultati >>> 


Fotogalerija >>> 

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov