Arhiv


 • Deskanje na snegu | 24.01.2021 - Laax, Valmalenco, Davos, Haus in znova Rogla!

  Včeraj zvečer se je s finalom v snežnem žlebu končal tradicionalni Laax Open. Že dan prej so se v tamkajšnjem parku za prve letošnje stopničke v svetovnem pokalu pomerili najboljši in najboljše v snežnem parku. Švicarski organizatorji so tudi letos, kljub specifičnim okoliščinam zaradi koronakrize, gledalcem prek različnih komunikacijskih platform ponudil obilo užitkov ob spremljanju najboljših deskark in deskarjev prostega sloga v žlebu in parku. S prestižnimi naslovi iz Švice odhajajo Chloe Kim (ZDA), Yuto Totsuka (Japonska), Jamie Anderson (ZDA) in Niklas Mattson (Švedska). Prva dva sta bila najboljša v žlebu, druga dva pa v snežnem parku. Z 21. mestom v žlebu je bil izmed Slovencev najvišje Tit Štatne, tri mesta nižje (24. mesto) pa se je v parku uvrstil Naj Mekinc.

 • Deskanje na snegu | 23.01.2021 - Svetovno prvenstvo alpskih deskarjev bo v začetku marca gostila Rogla!

  Potem ko je Mednarodna smučarska zveza FIS v sodelovanju s kitajskimi organizatorji že decembra lani odpovedala svetovno prvenstvo v deskanju na snegu in tudi vsa preostala tekmovanja v svetovnem pokalu, ki bi v sezoni 2020/21 morala biti na Kitajskem (razlog so seveda omejitveni ukrepi v kontekstu zajezitev okužb s koronavirusom), je hkrati aktivno iskala oziroma še išče alternativne rešitve. Svetovno prvenstvo alpskih deskarjev je potrjeno, 1. in 2. marca 2021 ga bo gostila naša Rogla.

 • Deskanje na snegu | 21.01.2021 - Laax Open 2021: Tit Štante v žlebu enaindvajseti

  Z današnjim tekmovanjem v snežnem žlebu, najstarejši deskarski olimpijski disciplini, se je v Laaxu zaključil predtekmovalni del. Jutri in v soboto bodo namreč na sporedu le še finalne preizkušnje. Žal brez slovenske udeležbe. Potem ko je včeraj v polfinalu s tekmovanjem v parku zaključil Naj Mekinc, se je preboj v finale žleba danes izmuznil tudi Titu Štantetu. 22-letni Celjan je zasedel 21. mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev na najprestižnejšem evropskem tekmovanju deskarjev prostega sloga.

 • Deskanje na snegu | 20.01.2021 - Naj Mekinc štiriindvajseti v snežnem parku Laaxa, jutri z nastopi v snežnem žlebu prične Tit Štante

  Danes popoldan smo v švicarskem Laaxu dobili finaliste in finalistke prve letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle). Po včerajšnjem odličnem nastopu v kvalifikacijah in zanesljivi uvrstitvi v polfinale se danes našemu edinemu predstavniku, Naju Mekincu, žal ni izšlo po načrtih. Prvo tekmo sezone v parku je zaključil na slidnem 24. mestu, kar je njegova tretja najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. V Laaxu bo prestru vse do sobote. Jutri bodo na sporedu kvalifikacije v snežnem žlebu (half pipe) s Titom Štantetom, v petek finale v parku in nato v soboto še v žlebu.

 • Deskanje na snegu | 19.01.2021 - Mekinc zanesljivo v polfinale Laaxa

  Z moškimi kvalifikacijami v snežnem parku (slopestyle) se je danes v švicarskem Laaxu pričelo globalno eno najbolj prepoznavnih, »dolarsko najtežjih« in brez dvoma najbolj prestižnih tekmovanj v svetu snowboardinga, Laax open. Zelo uspešno je bilo tudi za slovensko reprezentanco, saj se je naš mladi up, Naj Mekinc, zanesljivo uvrstil v polfinale prve letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku. Dosegel je trinajsti rezultat dneva, tako da bo tudi v jutrišnjem polfinalu med favoriti za uvrstitev med elitno dvanajsterico, ki bo novo priložnost dobila v petkovem finalu.

 • Deskanje na snegu | 19.01.2021 - Danes se v Švici začne sloviti Laax Open

  Deskarji na snegu bodo sezono svetovnega pokala ta teden (19. – 23.1.) nadaljevali z nastopi na najprestižnejšem evropskem tekmovanju za deskarje prostega sloga. Sloviti Laax Open bo tudi letos gostil tekmi v snežnem parku (slopestyle) in snežnem žlebu (halfpipe). V moški konkurenci nas bosta v Švici zagotovo zastopala Naj Mekinc (park) in Tit Štante (žleb), v ženski pa bomo tokrat po vsej verjetnosti brez zastopstva. Urška Pribošič se je namreč zaradi posledic padca v Kreischbergu nastopu odpovedala.

 • Deskanje na snegu | 13.01.2021 - Ekipna preizkušnja v Bad Gasteinu domačinoma

  Izkušena avstrijska veterana Claudia Riegler in Andreas Prommeger sta zmagovalca prve letošnje ekipne paralelne tekme za svetovni pokal v avstrijskem Bad Gasteinu. Na domačem terenu sta bila v velikem finalu paralelnega slaloma boljša od nemške dvojice Chayenne Loch – Stefan Baumeister. Tretje mesto sta po zmagi nad domačo dvojico Daniela Ulbing – Benjamin Karl osvojila Rusa Sofia Nadyrshina in Dmity Loginov.

 • Deskanje na snegu | 12.01.2021 - Rusko zmagoslavje v Bad Gasteinu

  Zmagovalca prvega paralelnega slaloma alpskih deskarjev za svetovni pokal v letošnji sezoni sta Rusa Sofia Nadyrshina in Dmitry Loginov. Slovenska reprezentanca zaradi okužb s koronavirusom v Avstriji ni nastopila. Jutri bo v v Bad Gasteinu na sporedu še ekipni paralelni slalom.

 • Deskanje na snegu | 12.01.2021 - Brez Slovencev v Bad Gasteinu

  Karavana alpskih deskarjev se iz Švice seli v Avstrijo. Jutri bo v Bad Gasteinu na sporedu prvi paralelni slalom za svetovni pokal v tej sezoni, dan zatem pa se bodo deskarke in deskarji pomerili še v ekipni različici slaloma. Slovenska reprezentanca zaradi več primerov okužb s koronavirusom ne bo nastopila. Vsi deskarji in ostali člani ekipe do nadaljnjega ostajajo v domači oskrbi.

 • Deskanje na snegu | 09.01.2021 - Zmagi na Novo Zelandijo in v Kanado, Naj Mekinc 37.

  V avstrijskem Kreischbergu se je danes zvečer z ženskim in moškim deskarskim finalom zaključil »Big Air« teden z najboljšimi smučarji in deskarji prostega sloga, ki so se merili na prvi letošnji tekmi za svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air). Med deskarkami je bila najboljša Zoi Synnott Sadowski (Nova Zelandija), med deskarji pa Max Parrot (Kanada). V izredno močni konkurenci je Naj Mekinc zasedel 37. mesto., debitant Ožbe Kuhar pa 55. mesto.

 • Deskanje na snegu | 09.01.2021 - Druge zaporedne stopničke za slovensko deskanje

  Po Žanu Koširju, ki je bil decembra tretji v italijanski Carezzi, je še druge zaporedne stopničke v svetovnem pokalu slovenski reprezentanci danes prideskal Tim Mastnak. Tako kot Tržičan, je tudi Celjan zmagal v malem finalu in zasluženo stopil na zmagovalni oder (tretje mesto). Košir se je tokrat moral zadovoljiti s trinajstim mestom, za oba naša finalista pa je bil usoden Poljak Michal Nowaczyk. Rok Marguč (35. mesto) ter Črt Ikovic in Jernej Glavan (razdelila sta si 51. mesto) so tretji paralelni veleslalom sezone končali že po prvi dopoldanski kvalifikacijski vožnji.

 • Deskanje na snegu | 07.01.2021 - Na vrhu Japonke, Pribošičeva osemindvajseta

  V avstrijskem Kreischbergu so se pozno popoldan zaključile ženske kvalifikacije prve letošnje tekme svetovnega pokala v skokih prostega sloga (big air). Na skoku »Ikarus« so močno izstopalo Japonke, ki so zanesljivo zasedle prva tri mesta od šestih, ki vodijo v sobotni večerni finale. Urška Pribošič je prvi nastop v tej sezoni končala na osemindvajsetem mestu.

 • Deskanje na snegu | 07.01.2021 - Alpski deskarji sezono nadaljujejo v Švici

  Po božično-novoletnem premoru bodo alpski deskarji svetovni pokal nadaljevali s paralelnim veleslalomom v švicarskem Scuolu. Na domačem prizorišču aktualnega olimpijskega zmagovalca Nevina Galmarinija bo v soboto (9.1.). nastopila tudi peterica Slovencev. Poleg elitne trojke Žan Košir - Tim Masntak - Rok Marguč, sta s trenerjem Izidorjem Šušteršičem v Švico odpotovala tudi B reprezentanta Črt Ikovic in Jernej Glavan.

 • Deskanje na snegu | 06.01.2021 - Slovenska trojka nared za prvi »big air« sezone

  V avstrijskem Kreischbergu se jutri (7.1.) popoldan z ženskimi kvalifikacijami prične prva letošnja tekma deskark in deskarjev prostega sloga za svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air). Moške kvalifikacije bodo na sporedu dva dni kasneje, v soboto (9.1.) dopoldan, finale najboljše ženske šesterice in moške deseterice pa, pod žarometi, v soboto pozno popoldan. Na avstrijskem štajerskem bo nastopila tudi slovenska trojka Urška Pribošič, Naj Mekinc in Ožbe Kuhar.

 • Deskanje na snegu | 04.01.2021 - Pred sezono: Matevž Pristavec

  Po deskarjih alpskega sloga, ki so sezono 2020/21 otvorili decembra, bodo ta mesec z nastopi v svetovnem pokalu pričeli tudi deskarji prostega sloga. Ta teden (7. – 9.1.) jih v avstrijskem Kreischbergu čaka preizkušnja v skokih prostega sloga (big air), nato pa bodo ta mesec, med 19. in 23. januarjem, deskali še v švicarskem Laaxu. Tam bosta na sporedu tekmi v snežnem parku (slopestyle) in snežnem žlebu (half pipe). Pred današnjim odhodom v Avstrijo smo se pogovarjali z Matevžem Pristavcem, glavnim trenerjem slovenskih deskarjev prostega sloga.

Arhiv: 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov