Arhiv


 • Deskanje na snegu | 17.01.2022 - V soboto smo deskali na Rogli! #bankedslalom

  Medtem ko so najboljši deskarji na svetu preteklo soboto tekmovali na zadnjih predolimpijskih tekmah za svetovni pokal v avstrijskem Simonhöheju in švicarskem Laaxu, so se mladi deskarji in deskarke zbrali na Rogli. Na prvi tekmi iz serije »ARGETA JUNIOR TOUR 2022« so se pomerili v »banked slalomu«.

 • Deskanje na snegu | 15.01.2022 - Laax Open znova navdušil

  Švicarski Laax je danes gostil finalne preizkušnje tekem svetovnega pokala v snežnem parku (slopestyle) in snežnem žlebu (halfpipe). Zmage na najprestižnejšem evropskem tekmovanju deskarjev prostega sloga so se veselili Tess Coadey (Avstralija) in Sean Fitzimons (ZDA) v parku ter v Chloe Kim (ZDA) in Ayumu Hirano (Japonska) vžlebu. Izmed slovenske trojke (Urška Pribošič, Naj Mekinc, Tit Štante), ki naslednji teden dni ostaja na treningu v Švici je najvišjo uvrstitev dosegla Urška Pribošič (24. mesto, park), Tit Štante je v žlebu zasedel 33. mesto, Naj Mekinc pa zaradi poškodbe ni nastopil.

 • Deskanje na snegu | 15.01.2022 - Tim Mastnak in Gloria Kotnik četrtfinalista, zmaga domači dvojici Payer - Schöffmann

  Za alpskimi deskarji je naporen teden v katerem je bilo na sporedu kar pet tekem za svetovni pokal. Zadnja, ekipni paralelni veleslalom, se je končala s še enim lepim slovenskim rezultatom. Tim Mastnak in Gloria Kotnik sta osvojila 6. mesto, potem ko sta v četrtfinalu premoč morala priznati kasnejšima zmagovalcema, domačinoma iz Simonhöheja, Alexandru Payerju in Sabine Schöffmann.

 • Deskanje na snegu | 14.01.2022 - Tim Mastnak na stopničkah!

  Na zadnjem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal pred olimpijskimi igrami je Tim Mastnak Sloveniji prideskal prve letošnje stopničke. Zasedel je drugo mesto. Da bi danes utegnil biti slovenski dan, je z novim »poll position-om« Celjan nakazal že v dopoldanskih kvalifikacijah. V izločilnih dvobojih je bil nato prvič poražen šele v velikem finalu. Preostali Slovenci se v avstrijskem Simonhöheju niso uvrstili v finale. Gloria Kotnik je osvojila 21., Žan Košir 30. in Sara Goltes 46. mesto. Rok Marguč zaradi poškodbe ni nastopil. Jutri bo na avstrijskem Koroškem še ekipni paralelni veleslalom na katerem bosta slovenske barve zastopala Tim Mastnak in Gloria Kotnik.

 • Deskanje na snegu | 12.01.2022 - Dvojna krona Auerju, sledi »dvojček« na koroškem Simonhöheju. Na štartu samo četverica Slovencev?

  Po včerajšnjem posamičnem paralelnem slalomu, so v Bad Gasteinu danes popoldan izvedli še ekipno različico te discipline. Med devetnajstimi sodelujočimi mešanimi dvojicami slovenskih ni bilo. Zmagala je domača dvojica Julia Dujmovitcs – Arvid Auner. Slednji je tako po včerajšnji posamični zmagi še drugič stopil na najvišjo stopničko. Alpski deskarji se s Solnograškega zdaj selijo na Koroško, kjer bo v petek na sporedu paralelni veleslalom, v soboto pa še ekipni paralelni veleslalom.Nastop Roka Marguča (poškodba) v Simonhöheju je še pod vprašajem, četverica Tim Mastnak - Žan Košir - Gloria Kotnik - Sara Goltes pa bo zanesljivo štartala. Nastop Roka Marguča (poškodba) v Simonhöheju je še pod vprašajem, četverica Tim Mastnak - Žan Košir - Gloria Kotnik - Sara Goltes pa bo zanesljivo štartala.

 • Deskanje na snegu | 12.01.2022 - Laax, prihajamo!

  Deskarke in deskarje prostega sloga v naslednjih dneh čakata zadnji dve tekmi svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami. V švicarskem Laaxu bodo med četrtkom (13.1.) in soboto (15.1.) tekmovali v snežnem parku (slopestyle) in snežnem žlebu (half pipe). Na prestižnem »Laax Open-u« bodo deskali tudi vsi trije slovenski A reprezentanti. Naja Mekinca (park) in Tita Štanteta (žleb) prvi nastop čaka jutri, Urško Pribošič (park) pa v petek. Finale v obeh disciplinah bo v soboto.

 • Deskanje na snegu | 11.01.2022 - Avstrijsko zmagoslavje v Bad Gasteinu, Kotnikova in Košir med dvajseterico

  Drugi paralelni slalom za svetovni pokal v tej sezoni se je končal z avstrijskim zmagoslavjem. V ženski konkurenci je bila najboljša Daniela Ulbing, v moški pa so bile stopničke povsem avstrijske. Zmagal je, prvič v karieri, Arvid Auner, drugi je bil Benjamin Karl in tretji Alexander Payer. Izmed slovenske peterice sta bila najbližje izločilnim dvobojem Gloria Kotnik in Žan Košir (oba 20. mesto). Sara Goltes je ostala brez uvrstitve (diskvalifikacija), slalomska klasika pa se ni posrečila tudi štajerskemu dvojcu Roku Marguč (42.) - Tim Mastnak (44.). Jutri ob 13. uri bo na Solnograškem še ekipni paralelni slalom na katerem pa slovenskih mešanih dvojic ne bo.

 • Deskanje na snegu | 11.01.2022 - Deskajmo in smučajmo vsi!

  Snowboard klub Rogla in Smučarsko akrobatski klub Kranj v soboto 15. januarja na Rogli organizirata »banked slalom« za deklice in dečke do 15. leta. Prvo letošnje tekmovanje iz serije ARGETA JUNIOR TOUR bo hkrati štelo tudi za mladinsko državno prvenstvo deskarjev in smučarjev, ki nastopajo v tej starostni kategoriji.

 • Deskanje na snegu | 10.01.2022 - Bad Gastein, prihajamo!

  Svetovni pokal alpskih deskarjev se iz švicarskega Scuola seli v avstrijski Bad Gastein. Na Solnograškem se bodo deskarke in deskarji jutri pod žarometi pomerili na drugem paralelnem slalomu te sezone, v sredo opoldan pa bo na sporedu še ekipni paralelni slalom. Na posamičnem slalomu bodo deskali tudi Slovenci Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč, Gloria Kotnik in Sara Goltes, za ekipno tekmo pa bomo tokrat lahko sestavili kar dve »štafeti«.

 • Deskanje na snegu | 09.01.2022 - Ameriško-japonsko zmagoslavje v Kaliforniji

  Po nekaj prestavitvah tekmovanj zaradi močnega vetra so v ameriškem Mammouth Mountainu včeraj vendarle izvedli tekmi svetovnega pokala v snežnem parku in snežnem žlebu. V parku (slopestyle) sta zmagi ostali doma (Jamie Anderson in Redmond Gerard), v žlebu (halfpipe) pa sta bila najboljša Japonca (Ruki Tomita in Ayumu Hirano). Deskarji prostega sloga se iz Sverne Amerike selijo v Evropo. V švicarskem Laaxu bosta prihodnji teden (13. – 15.1.) na sporedu zadnji tekmi v parku in žlebu pred olimpijskimi igrami v Pekingu.

 • Deskanje na snegu | 08.01.2022 - Mastnak in Košir finalista v Scuolu

  Švicarski Scuol je danes gostil prvo tekmo svetovnega pokala alpskih deskarjev v koledarskem letu 2022. Zmag sta se veselila Rus Dmitrij Loginov in Avstrijka Sabine Schöffmann, izmed slovenske peterice pa sta v finalu deskala Tim Mastnak (9.mesto) in Žan Košir (16. mesto). Rok Marguč (40. mesto), Gloria Kotnik (41. mesto) in Sara Goltes (47. mesto) so tekmo zaključili že po prvi dopoldanski kvalifikacijski vožnji.

 • Deskanje na snegu | 07.01.2022 - V osmih dneh kar pet tekem

  Z jutrišnjim (8.1.) paralelnim veleslalomom v švicarskem Scuolu se pričenja januarski sklop tekem alpskih deskarjev za svetovni pokal. Po tekmi v Švici se bodo »rejserji« preselili v Avstrijo, kjer bo v Bad Gasteinu (11. – 12.1.) na sporedu posamični in ekipni paralelni slalom, koroški Simonhöhe pa bo (14. – 15.1.) gostil posamični in ekipni paralelni veleslalom. Na zadnjih tekmah svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami bodo deskali tudi Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč, Gloria Kotnik in Sara Goltes.

 • Deskanje na snegu | 06.01.2022 - Postani novi prvak!

  Tudi v letu 2022 v sodelovanju s klubi organiziramo tečaje deskanja na snegu na več slovenskih smučiščih. Individualne in skupinske. Za koga? Za najmlajše in osnovnošolce, pa tudi starejše deskarje in deskarke ter tiste, ki si to želijo postati.

 • Deskanje na snegu | 06.01.2022 - Danes Mekinc, jutri Štante

  Deskarji prostega sloga svetovni pokal nadaljujejo s preizkušnjama v snežnem parku in snežnem žlebu, ki ju od danes pa do sobote gosti ameriški Mammouth Mountain. Danes pozno zvečer po našem času bodo v kalifornijskem zimsko-športnem središču, ki tekme svetovnega pokala gosti od leta 2016 dalje, na sporedu kvalifikacije v snežnem parku z Najem Mekincem, jutri zvečer pa v žlebu s Titom Štantetom. Finale v obeh olimpijskih disciplinah bo v soboto.

 • Deskanje na snegu | 02.01.2022 - Prva deskarska tekma v letu 2022 Japonki in Kanadčanu

  Včeraj zvečer po našem času je kanadski Calgary gostil finale prve deskarske tekme za svetovni pokal v koledarskem letu 2022. V snežnem parku Winsport sta bila z zmagami najlepših novoletnih čestitk deležna Japonka Kokomo Murase in domačin Sebastien Toutant. Edina slovenska predstavnica na tekmi, Urška Pribošič, je preizkušnjo v snežnem parku (slopestyle) zaključila v silvestrskih kvalifikacijah, pripadlo ji je končno 14. mesto.

 • Deskanje na snegu | 01.01.2022 - Uspešen povratek Urške Pribošič

  Na silvestrovo so deskarke in deskarji prostega sloga v kanadskem Calgaryju opravili s kvalifikacijami prve tekme olimpijske sezone v snežnem parku (slopestyle). Najboljša sta bila Japonka Kokoma Murase in Kanadčan Mark McMorris. Povratnica na tekme svetovnega pokala, Urška Pribošič, je zasedla 14. mesto, Naj Mekinc pa si je na ogrevalni vožnji poškodoval gleženj, tako da ni nastopil. Finale z najboljšo žensko osmerico in moško šestnajsterico bo danes ob 18. uri po srednjeevropskem času.

Arhiv: 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov