Arhiv


 • Deskanje na snegu | 05.12.2021 - Prva nosilca upravičila vlogo favoritov

  Včeraj zvečer po srednjeevropskem času je v ameriškem Steamboatu potekal finale druge in hkrati zadnje tekme letošnje sezone svetovnega pokala deskarjev na snegu v skokih prostega sloga (big air). Tako v ženski kot tudi moški konkurenci sta bila, enako kot v četrtkovih kvalifikacijah, najboljša Japonka Reira Iwabuchi in Kitajec Su Yiming. Edini slovenski predstavnik v »park« delu svetovnega pokala, Naj Mekinc, v finalu ni deskal. Tekmo je po neposrečenih doskokih končal v kvalifikacijah (50. mesto).

 • Deskanje na snegu | 03.12.2021 - Norvežan in Japonka najboljša v kvalifikacijah, Slovenec brez finala

  Včeraj pozno zvečer oziroma zgodaj zjutraj po našem času so se v ameriškem Steamboatu zaključile kvalifikacije druge tekme deskarjev na snegu za svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air). Edini slovenski predstavnik, Naj Mekinc, je nastopil v prvi kvalifikacijski skupini in dosegel petindvajseti rezultat skupine, kar je zadostovalo za skupno 50. mesto. Finale najboljše moške deseterice in ženske osmerice bo na sporedu jutri (4.12.) ob 17:30 po srednjeevropskem času.

 • Deskanje na snegu | 01.12.2021 - Deskarski svetovni pokal se nadaljuje v ZDA

  Po oktobrskem uvodu v švicarskem Churu se svetovni pokal v deskanju na snegu nadaljuje v Združenih državah Amerike. Zimskošportno središče Steamboat Springs je nared za drugo tekmo v skokih prostega sloga (big air). Jutri (2.12.) bodo v Koloradu na sporedu kvalifikacije, v soboto (4.12.) pa finale najboljših osmih deskark in desetih deskarjev. Tako kot na prvi tekmi, bo Slovenijo zastopal Naj Mekinc.

 • Deskanje na snegu | 25.11.2021 - In memoriam, Marko Grilc (1983 – 2021)
 • Deskanje na snegu | 13.11.2021 - Optimistično v olimpijsko sezono

  Deskarji na snegu so, že tradicionalno, med prvimi, ki pričnejo s tekmovanji v svetovnem pokalu. Avgustovskih tekem na Novi Zelandiji zaradi epidemioloških razmer zadnji dve leti sicer ni več v koledarju svetovnega pokala, je pa zato, po letu premora, znova bila (zelo uspešno!) organizirana jesenska mestna uvertura v olimpijski disciplini skoki prostega sloga (big air) konec oktobra v švicarskem Churu. Tam je »Snowboard Team Slovenia« zastopal Naj Mekinc, preostale slovenske reprezentante pa uvodne preizkušnje svetovnega pokala čakajo v decembru. Alpski deskarji se naslednji mesec odpravljajo v Rusijo, Mekinc & druščina pa v Severno Ameriko. V četrtek so se »rejserji« in »fristajlerji« na novinarski konferenci pred Smučarsko zvezo Slovenije predstavili medijem. Kaj jih čaka pred odhodom v Rusijo oziroma ZDA?

 • Deskanje na snegu | 23.10.2021 - Naj Mekinc na uvodni tekmi sezone šestindvajseti

  V švicarskem Churu je bila danes na sporedu prva tekma svetovnega pokala deskarjev na snegu v tej sezoni. Pomerili so se v olimpijski disciplini skoki prostega sloga (big air). Večerni finale najboljših osmih deskark in desetih deskarjev je minil brez slovenske udeležbe. Naj Mekinc je tekmo namreč končal že v popoldanskih kvalifikacijah. Zasedel je dvanajsto mesto v prvi kvalifikacijski skupini, kar je zadostovalo za skupno šestindvajseto mesto. Zmagovalca prve tekme sezone sta Japonka Kokomo Murase in Švicar Jonas Boesiger.

 • Deskanje na snegu | 21.10.2021 - Deskarji olimpijsko sezono odpirajo v Švici

  V soboto se v švicarskem Churu prične svetovni pokal v deskanju na snegu. Na umetni konstrukciji bo na sporedu mestna tekma v skokih prostega sloga (Big Air). V najstarejšem švicarskem mestu se je zbrala elita deskarjev in deskark prostega sloga, ki nastopa v »park« disciplinah. Na tekmi ima pravico do nastopa 30 deskark in 50 deskarjev. Izmed Slovencev bo zanesljivo nastopil Naj Mekinc. Ožbe Kuhar je še na t.i. »čakalni listi«, Urška Pribošič pa po nadležni poškodbi rame še ni nared za nastop.

 • Deskanje na snegu | 27.09.2021 - Košir & druščina deskali pod Ljubljanskim gradom

  Z udeležbo na Olimpijskem festivalu pretekli vikend v Ljubljani je naša ekipa, ki skrbi za otroški promocijski letni deskarski park, zaključila jesensko turnejo. Na četrtem septembrskem prizorišču je v našem improviziranem snežnem parku »deskalo« več kot tisoč otrok. Promocijsko ekipo, vodi jo reprezentant Max Kralj Kos, je tokrat »okrepil« tudi naš trikratni olimpijec in nosilec treh olimpijskih medalj, Žan Košir.

 • Deskanje na snegu | 23.09.2021 - Pridi in začuti borderja v sebi!

  Z aktivno udeležbo na Olimpijskem festivalu, ki bo ta vikend (25. in 26.9.) v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije potekal v Ljubljani (Kongresni park & park Zvezda), naša ekipa, ki skrbi za otroški promocijski letni deskarski park, zaključuje septembrsko deskarsko turnejo. Naš šport smo ta mesec približali že več kot dvestotim otrokom in njihovim staršem. V soboto in nedeljo jih na »finalu«, v našem improviziranem snežnem parku, pričakujemo vsaj toliko. Vabljeni!

 • Deskanje na snegu | 17.09.2021 - Jutri deskamo v Ljubljani!

  Jutri, 18. septembra, bo naša ekipa, ki skrbi za otroški promocijski letni deskarski poligon, v Ljubljani. Natančneje, na Rudniku, pred trgovskim centrom E.Leclerc na Jurčkovi cesti 225 in sicer med 11. in 17. uro. Že po 12. uri naj bi izza oblakov pokukalo sonce, tako da se nam obeta še eno prijetno deskarsko doživetje z najmlajšimi. Vabljeni!

 • Deskanje na snegu | 08.09.2021 - Bili smo v Celju, gremo v Velenje …

  Preteklo soboto smo na ploščadi parkirišča pred vhodom v celjski trgovski center Planet Tuš postavili letni promocijski deskarski poligon za otroke med četrtim in trinajstim letom. Odziv je bil odličen, saj smo dan polepšali vsaj petdesetim nadobudnežem ter tudi njihovim mamicam in očkom, ki so ponosno opazovali spretne otroke in pa predvsem, kar je bistveno, njihov širok nasmeh.

 • Deskanje na snegu | 02.09.2021 - Deskarsko druženje za najmlajše v celjskem Planetu Tuš

  V soboto, 4. septembra, bomo na strešnem parkirišču celjskega Planeta Tuš postavili deskarski poligon, ki je namenjen promociji deskanja na snegu. Med 11. in 17. uro se bodo v »parku« pod strokovnim vodstvom z deskanjem (na snegu) spoznavali otroci med četrtim in trinajstim letom.

 • Deskanje na snegu | 22.06.2021 - Deskarji in smučarji prostega sloga preizkusili planiški snežni tunel

  Smučar prostega sloga Žiga Kovačič ter deskarja prostega sloga Naj Mekinc in Tit Štante so prejšnji teden opravili prav poseben trening. V snežnem tunelu Nordijskega centra Planica so na eni izmed klančin postavili primeren drsni objekt in preizkusili potencial planiškega objekta za tovrstne poletne smučarsko-deskarske treninge.

 • Deskanje na snegu | 14.06.2021 - Vabilo na 5. sejo Zbora klubov panoge za deskanje na snegu

  Seja Zbora klubov panoge za deskanje na snegu bo v torek 22.6.2021 ob 16.00 uri, v prostorih A predavalnice - Fakultete za šport, Gortanova ulica 22, 1000 Ljubljana.

 • Deskanje na snegu | 19.04.2021 - Novi absolutni državni prvaki so Tia Žagar, Naj Mekinc in Max Kralj Kos

  Po ponovnem odprtju smučišč so se slovenski deskarji prostega sloga znova zbrali na Voglu, kjer so razmere za trening še vedno odlične. V tamkajšnjem parku ob progi Storeč pa niso samo trenirali, pač pa so si še zadnjič letos nadeli tudi štartne številke in se pomerili za državne naslove v disciplinah skoki prostega sloga (big air) in snežni park (slopestyle).

 • Deskanje na snegu | 04.04.2021 - Deskarji in smučarji prostega sloga aprila na FIS tekmah in državnem prvenstvu na Voglu (razpis)

  Vogel bo 16. in 17. aprila gostil deskarje in smučarje prostega sloga, ki bodo nastopili v skokih prostega sloga (big air) in snežnem parku (slopestyle). Prvi dan bosta na sporedu FIS tekmi, drugi dan pa še tekmi, ki bosta šteli za člansko in mladinsko državno prvenstvo.

 • Deskanje na snegu | 01.04.2021 - Rok Marguč sezono uspešno zaključil na italijanskem državnem prvenstvu

  Predzadnji in zadnji marčevski dan je italijanski Funes/Vilnöss gostil odprto italijansko državno prvenstvo v alpskem deskanju na snegu. V Dolomitih je deskal tudi Rok Marguč, ki je v paralelnem slalomu zasedel šesto, v paralelnem veleslalomu pa deveto mesto. Novi italijanski državni prvaki so Edwin Coratti (paralelni slalom) in Maurizio Bormolini (paralelni velslalom) ter Lucia Dalmasso, ki si je nadela »dvojno krono«.

 • Deskanje na snegu | 28.03.2021 - Naj Mekinc na zadnji deskarski tekmi za svetovni pokal v tej sezoni triindvajseti

  Danes je bila v parku Corwatsch nad Silvaplano v Švici na sporedu zadnja tekma deskarjev na snegu za svetovni pokal v tej sezoni. Edini slovenski predstavnik, Naj Mekinc, je v drugi kvalifikacijski skupini zasedel štirinajsto mesto, kar je zadostovalo za skupno triindvajseto mesto. V moški konkurenci je zmagal Norvežan Marcus Kleveland, v ženski pa Japonka Reira Iwabuchi.

 • Deskanje na snegu | 27.03.2021 - Naj Mekinc jutri na zadnji deskarski tekmi za svetovni pokal v tej sezoni

  Po deskarjih in deskarkah, ki nastopajo v snežnem žlebu, krosistih in alpskih deskarjih jutri sezono svetovnega pokala kot zadnji zaključujejo še deskarji in deskarke prostega sloga, ki nastopajo v snežnem parku (slopestyle). Slovenijo bo v Švici (Silvaplana) zastopal le Naj Mekinc, Urška Pribošič namreč še ni okrevala po januarski poškodbi rame v avstrijskem Kreischbergu.

 • Deskanje na snegu | 27.03.2021 - V alpskih disciplinah dominirali Rusi, Goltesova finalistka v paralelnem veleslalomu

  V ruskem Krasnoyarsku se je danes s tekmo mešanih dvojic v paralelnem slalomu zaključilo mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu. Slovenski par Sara Goltes – Gal Leskovar je osvojil petnajsto mesto. Oba naša reprezentanta sta v četrtek in petek nastopila tudi v posamičnih preizkušnjah (paralelni veleslalom, paralelni slalom). Sara Goltes je osvojila štirinajsto in sedemnajsto mesto, Gal Leskovar pa devetindvajseto in devetnajsto mesto. Prav vseh pet »zlatih snežink« v alpskih disciplinah je ostalo v Rusiji. Najvišja slovenska uvrstitev na prvenstvu je dvanajsto mesto Ožbeja Kuharja v skokih prostega sloga (big air).

 • Deskanje na snegu | 22.03.2021 - Ožbe Kuhar dvanajsti na mladinskem svetovnem prvenstvu v Rusiji

  Na mladinskem svetovnem prvenstvu deskarjev na snegu v ruskem Krasnoyarsku je bil včeraj na sporedu finale skokov prostega sloga (big air) v katerega se je po odličnih sobotnih kvalifikacijah uvrstil tudi Ožbe Kuhar. 16-letni Vrhničan se je na svojem drugem mladinskem svetovnem prvenstvu prvič uvrstil v finale in osvojil 12. mesto. Na prvenstvu bodo v naslednjih dneh na sporedu tekme v snežnem žlebu in krosu, kjer pa Slovenci ne nastopajo. Tekme s slovensko udeležbo bodo znova na sporedu zadnje tri dni prvenstva (25.-27.3.). V paralelnih disciplinah (veleslalom, slalom, ekipna tekma) bosta namreč deskala Sara Goltes in Gal Leskovar, ki se s trenerjem Sebastjanom Webrom v Rusijo odpravljata danes.

 • Deskanje na snegu | 20.03.2021 - Na zadnji tekmi sezone Žan Košir 14., v skupnem seštevku paralelnih disciplin četrti

  Danes je bila v nemškem Berchtesgadnu na sporedu zadnja posamična tekma (paralelni slalom) alpskih deskarjev za svetovni pokal v tej sezoni. Tekmo ter mali in veliki kristalni globus je osvojil Italijan Aaron March. Žan Košir se je kot edini slovenski finalist uvrstil na 14. mesto in je osmi slalomist sezone, v skupnem seštevku paralelnih disciplin pa je četrti. V ženski konkurenci je na zadnji tekmi sezone slavila Švicarka Julie Zogg, ki ji je pripadel tudi slalomski mali kristalni globus, velikega pa je ubranila Nemka Ramona Theresia Hofmeister.

 • Deskanje na snegu | 20.03.2021 - Nasvidenje Aspen, naslednja postaja je Silvaplana!

  Včeraj zvečer po našem času so se v ameriškem Aspnu končale kvalifikacije predzadnje letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku. Največ sta pokazala Japonska Kokomo Murase in Norvežan Marscus Kleveleand. Naju Mekincu, ki je v tem parku s 16. mestom na svetovnem prvenstvu dosegel izzid kariere, tokrat preboj v finale ni uspel. Osvojil je 28. mesto v prvi kvalifikacijski skupini, kar je zadostovalo za skupno 55. mesto. Karavana deskarjev prostega sloga se iz ZDA (danes in jutri bo v Aspnu še finale v parku in žlebu) seli v Švico (Silvaplana), kjer bo naslednji konec tedna (27.-28.3.) na sporedu še zadnja tekma sezone za svetovni pokal v snežnem parku.

 • Deskanje na snegu | 19.03.2021 - Tit Štante na zadnji tekmi svetovnega pokala v žlebu osemnajsti, danes v parku Naj Mekinc

  Včeraj zvečer po našem času so bile v ameriškem Aspnu na sporedu kvalifikacije zadnje tekme sezone za svetovni pokal v snežnem žlebu. Dobila sta jih aktualna svetovna prvaka, Američanka Chloe Kim in Japonec Yuto Totsuka. Naš edini predstavnik, Tit Štante, je močno popravil vtis s svetovnega prvenstva, uvrstil se je na osemnajsto mesto. Finale najboljše ženske osmerice in moške deseterice bo v nedeljo (21.3.) ob 20. uri po srednjeevropskem času. Še prej bodo v Aspnu opravili s predzadnjo tekmo svetovnega pokala v snežnem parku. Kvalifikacije z našim Najem Mekincem bodo na sporedu danes ob 17. uri, finale pa jutri ob 20.uri po našem času.

 • Deskanje na snegu | 18.03.2021 - Žan Košir v boj za veliki kristalni globus

  Nemški Berchtesgaden bo v soboto gostil zadnjo posamično tekmo alpskih deskarjev za svetovni pokal v tej sezoni. V paralelnem slalomu bo nastopila tudi slovenska moška četverica in sicer Jernej Glavan, Rok Marguč, Tim Mastnak ter Žan Košir. Slednji se bo boril za veliki kristalni globus v skupnem seštevku paralelnih disciplin. V nedeljo bo na Bavarskem na sporedu še ekipna različica slaloma (mešane dvojice) v kateri pa Slovenija ne bo nastopila, saj Sare Goltes v Nemčiji ne bo. Trboveljčanka namreč v ponedeljek odpotuje na Mladinsko svetovno prvenstvo v ruski Krasnoyarsk, tam bo Slovenijo v paralelnih disciplinah zastopal še Gal Leskovar. So pa v Rusiji z nastopi danes že začeli deskarji prostega sloga. V kvalifikacijah snežnega parka so nastopili Valuk Markelj (25.mesto), Anej Herženjak (29. mesto) in Ožbe Kuhar (34. mesto).

 • Deskanje na snegu | 18.03.2021 - V Aspnu še tekmi svetovnega pokala

  Deskarji prostega sloga po svetovnem prvenstvu ostajajo v »mehurčku« ameriškega Aspna, kjer bodo do konca tedna izvedli še dve tekmi za svetovni pokal (snežni žleb in snežni park). Slovenijo bosta, tako kot na svetovnem prvenstvu, zastopala Tit Štante (snežni žleb; kvalifikacije 18.3., finale 21.3.) in Naj Mekinc (snežni park; kvalifikacije 19.3., finale 20.3.). Medtem ko najboljši deskajo v ZDA, pa so mladinci v Rusiji. V Krasnoyarsku se namreč danes s kvalifikacijami v snežnem parku pričenja mladinsko svetovno prvenstvo.

 • Deskanje na snegu | 15.03.2021 - Naj Mekinc zaključil z nastopi na svetovnem prvenstvu v Aspnu, a ostaja v ZDA

  Včeraj zvečer so bile na sporedu kvalifikacije zadnje deskarske tekme letošnjega svetovnega prvenstva v Aspnu. V skokih prostega sloga (big air) je nastopil tudi Naj Mekinc, ki pa se mu ni uspelo uvrstiti v torkov finale elitne moške deseterice. Mekinc je zasedel enainpetdeseto mesto. Slovenska ekipa (Naj Mekinc, Tit Štante, trener Matevž Pristavec) ostaja v Aspnu, kjer bosta med 18. in 21. marcem na sporedu še tekmi svetovnega pokala v snežnem žlebu in skokih prostega sloga.

 • Deskanje na snegu | 12.03.2021 - Naj Mekinc v snežnem parku šestnajsti

  Na svetovnem prvenstvu deskarjev prostega sloga v ameriškem Aspnu je bil danes na sporedu finale najbolj množične deskarske discipline – snežni park (slopestyle). V ženski konkurenci je naslov svetovne prvakinje iz Park Cityja 2019 ubranila Zoi Synnott Sadowski (Nova Zelandija), v moški pa je zlato »snežinko« prvič osvojil Norvežan Marcus Kleveland. Edini slovenski predstavnik, Naj Mekinc, je prvič v karieri deskal v finalu tekme najvišjega ranga. Osvojil je šestnajsto mesto, kar je druga najboljša slovenska uvrstitev na letošnjih svetovnih deskarskih prvenstvih.

 • Deskanje na snegu | 12.03.2021 - Tit Štante v snežnem žlebu sedemindvajseti

  Včeraj zvečer po našem času so bile v ameriškem Aspnu na sporedu kvalifikacije druge deskarske tekme v okviru svetovnega prvenstva deskarjev in smučarjev prostega sloga. V snežnem žlebu (half pipe) sta bila po pričakovanjih najboljša Američanka Chloe Kim in Avstralec Scotty James. Tit Štante, edini slovenski predstavnik, je osvojil 27. mesto in tako zaključil s tekmovanjem. Finale ženske osmerice in moške deseterice bo v soboto (13.3.) ob 21. uri po našem času.

 • Deskanje na snegu | 11.03.2021 - Naj Mekinc je finalist prve deskarske preizkušnje na svetovnem prvenstvu v Aspnu!

  Včeraj pozno zvečer po našem času so bile v ameriškem Aspnu na sporedu kvalifikacije prve deskarske preizkušnje v okviru svetovnega prvenstva za deskarje in smučarje prostega sloga, ki v teh dneh poteka v Koloradu. V snežnem parku (slopestyle) se je Naj Mekinc zanesljivo uvrstil v finale elitne šestnajsterice, ki bo na sporedu v petek (12.3.) ob 17.30 po srednjeevropskem času.

 • Deskanje na snegu | 09.03.2021 - Na svetovnem prvenstvu deskarjev prostega sloga v ZDA Naj Mekinc in Tit Štante

  S kvalifikacijami v snežnem parku se v ameriškem Aspnu jutri (10.3.) pričenja svetovno prvenstvo deskarjev prostega sloga na katerem bosta nastopila tudi dva slovenska predstavnika. V že omenjenem parku in pa skokih prostega sloga (kvalifikacije bodo 14.3.) bo Slovenijo zastopal Naj Mekinc, v snežnem žlebu (kvalifikacije bodo na sporedu 11.3.) pa Tit Štante. Urška Pribošič je zaradi poškodbe rame ostala doma in naj bi bila nared do zaključka svetovnega pokala konec marca v Švici.

 • Deskanje na snegu | 07.03.2021 - Premierna zmaga Ožbeja Kuharja v evropskem pokalu

  V petek je bila v nemškem Götschnu na sporedu šesta letošnja tekma deskarjev prostega sloga za evropski pokal v skokih prostega sloga (Big Air). Zmagal je naš B reprezentant Ožbe Kuhar. Za 16-letnega člana EŠK Mungo je to prva zmaga v tem rangu tekmovanja. Poleg Kuharja je na tekmi nastopil tudi 13-letni Kamničan Aljaž Sladič (SBC Bled), ki je v svojem četrtem nastopu na tekmah evropskega pokala kot najmlajši udeleženec tekmovanja zasedel osemindvajseto mesto.

 • Deskanje na snegu | 06.03.2021 - Prva slovenska zmaga na Jasi!

  Žan Košir je zmagovalec zadnjega letošnjega paralelnega veleslaloma za svetovni pokal na Rogli. Po enajstem času v dopoldanskih kvalifikacijah je v finalu ostal neporažen in se tako že šestič zavihtel na najvišjo stopničko v svetovnem pokalu. Drugi slovenski finalist, Tim Mastnak, je zasedel enajsto mesto, brez izločilnih dvobojev pa sta ostala Rok Marguč (38. mesto) in Jernej Glavan (odstop) v moški ter Sara Goltes (49. mesto) v ženski konkurenci.

 • Deskanje na snegu | 05.03.2021 - Alpski deskarji jutri znova na Rogli

  Po svetovnem prvenstvu v začetku tedna je večji del karavane alpskih deskarjev ostal na Rogli, kjer bo jutri na sporedu zadnji paralelni veleslalom za svetovni pokal v tej sezoni. Kvalifikacije na Jasi se pričnejo ob 10. uri, finale elitne šestnajsterice pa ob 14. uri. Slovensko ekipo sestavlja identična peterica kot na prvenstvu. Deskali bodo Sara Goltes, Jernej Glavan, Rok Marguč, Žan Košir in Tim Mastnak.

 • Deskanje na snegu | 05.03.2021 - Anže Polanec: »Prejeli smo številne pohvale z vseh strani!«

  V ponedeljek in torek je na Rogli potekalo svetovno prvenstvo v alpskem deskanju na snegu, na katerem je nastopilo prek sto športnikov iz sedemindvajsetih držav. Kot pravi predsednik organizacijskega komiteja Rogla 2021, dr. Anže Polanec, so prvi odzivi vezani na organizacijo prvenstva zelo pozitivni. »Pohvale kapljajo z vseh strani. Oglašajo se vodje ekip in deskarji, včeraj pa smo čestitko o vrhunski izvedbi prvenstva prejeli tudi s strani Mednarodne smučarske zvez (FIS),« je zadovoljen predsednik dvajsetčlanskega organizacijskega komiteja, ki je v pičlem mesecu dni, v težkih razmerah, ki so posledica koronavirusa, uspešno izpeljala največje tekmovanje alpskih deskarjev v tej sezoni.

 • Deskanje na snegu | 03.03.2021 - Smučarska zveza Slovenije in LTO Rogla-Zreče, GIZ sta podpisala sporazum o sodelovanju

  V podporo svetovnemu prvenstvu v deskanju na snegu, ki je 1. in 2. marca potekalo na Rogli in ostalim svetovno odmevnim športnim dogodkom, sta Smučarska zveza Slovenije in LTO Rogla-Zreče, GIZ podpisala sporazum o dolgoročnem sodelovanju z zavedanjem, da veliki mednarodni športni dogodki pomembno vplivajo na razvoj turizma in gospodarstva

 • Deskanje na snegu | 02.03.2021 - SP Rogla 2021: Slalomska naslova Karlu in Nadiršini, najboljši Slovenec znova Tim Mastnak

  Scenarij iz Park Cityja 2019 se, tako kot včeraj, vendarle ni ponovil. Branilka naslova Juile Zogg (Švica) je izpadla že v osmini finala, branilec naslova in veliki favorit Dmitrij Loginov (Rusija) pa je bil zaustavljen v polfinalu. Naslova svetovnih prvakov v paralelnem slalomu sta osvojila Avstrijec Benjamin Karl in Rusinja Sofija Nadiršina. Izmed Slovencev je bil znova najboljši Tim Mastnak (17. mesto). Blizu popoldanskemu finalu je bil tudi Žan Košir (19. mesto), nekoliko bolj oddaljeni od zadanih ciljev pa so bili Rok Marguč (28. mesto), Jernej Glavan (37. mesto) in Sara Goltes (42. mesto). Deskarsko dogajanje na Rogli z zaključkom svetovnega prvenstva še ni zaključeno. V soboto (6.3.) bo namreč na zreškem Pohorju na sporedu še tekma za svetovni pokal v paralelnem veleslalomu.

 • Deskanje na snegu | 02.03.2021 - SP Rogla 2021: Se tudi v slalomu lahko ponovi Park City 2019?

  Najboljši alpski deskarji in deskarke se bodo danes na Jasi pomerili še za drugi komplet »snežink«. Kvalifikacije paralelnega slaloma se pričnejo ob 9. uri, finalni izločilni boji pa bodo na sporedu petinštirideset minut kasneje kot včerajšnji veleslalomski (14:45). Slovenska ekipa bo, tako kot včeraj, nastopila v postavi Žan Košir, Rok Marguč, Tim Mastnak, Jernej Glavan in Sara Goltes. Naslove svetovnih prvakov branita včeraj zlati Rus Dmitrij Loginov in Švicarka Julie Zogg

 • Deskanje na snegu | 01.03.2021 - SP Rogla 2021: Veleslalomska prvaka Loginov in Jörgova, Tim Mastnak trinajsti

  Za nami je prvi dan svetovnega prvenstva v alpskem deskanju na Rogli. Naslova svetovnih prvakov v paralelnem veleslalomu sta ubranila Rus Dmitrij Loginov in Nemka Selina Jörg, najboljši Slovenec na Jasi pa je bil Tim Mastnak, ki je osvojil 13. mesto. Žan Košir (21. mesto), Jernej Glavan (31. mesto), Rok Marguč (40. mesto) in Sara Goltes (41. mesto) so prvo preizkušnjo prvenstva zaključili v dopoldanskih kvalifikacijah. Jutri bo na Rogli na sporedu še paralelni slalom. Slovenska reprezentanca bo nastopila v identični postavi kot danes.

 • Deskanje na snegu | 01.03.2021 - SP Rogla 2021: Konec odštevanja, zdaj gre zares!

  S paralelnim veleslalomom se bo danes na Rogli pričelo svetovno prvenstvo v alpskih disciplinah deskanja na snegu. Na progi Jasa, ki jo je včeraj popoldan zakoličil slovenski trener Izidor Šušteršič, bo nastopilo dvainpetdeset deskark in oseminpetdeset deskarjev. Slovensko veleslalomsko reprezentanco sestavljajo Sara Goltes, Jernej Glavan, Rok Marguč, Tim Mastnak in Žan Košir. Naslov svetovnih prvakov branita Nemka Selina Jörg in Rus Dmitrij Loginov.

 • Deskanje na snegu | 28.02.2021 - {SP Rogla 2021} Matevž Petek: »Seveda bom navijal za naše!«

  Matevž Petek je eden izmed najbolj prepoznavnih slovenskih deskarjev prostega sloga. Član »zlate generacije« freestylerjev v katero med drugimi uvrščamo še Marka Grilca, Domna Bizjaka in aktualnega glavnega trenerja slovenske reprezentance deskarjev in deskark prostega sloga, Matevža Pristavca. Celjan, ki smo ga včeraj »zmotili« med deskanjem na Rogli je zmagal na štirih »big air« tekmah svetovnega pokala, med leti 2005 in 2008 je bil v skupnem seštevku te discipline vseskozi med najboljšimi tremi. Pohvali se lahko tudi s šestim mestom na ameriškem Burton open-u in pa srebrno kolajno s svetovnega prvenstva leta 2005 v Kanadi. Športno kariero je zaključil pred desetimi leti. 37-letnik je danes uspešen poslovnež in svetovalec ter mentor mladim podjetnikom v Inkubatorju Savinjske regije v Celju.

 • Deskanje na snegu | 28.02.2021 - SP Rogla 2021: Tudi Maki je v odlični formi!

  Bojan Makovec je prepoznavno ime oziroma bolje rečeno glas številnih mednarodnih športnih prireditev v Sloveniji in tudi širše. Prav posebno vez ima s Planico, kjer je kot uradni napovedovalec na prizorišču tekem najvišjega ranga aktiven že dve desetletji. Tudi letošnjo zimsko sezono je 46-letni Ratečan odprl na »domačem dvorišču«. Po svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih se je preselil na mladinsko svetovno prvenstvo alpskih deskarjev v avstrijski Lachtal, serijo pa je nadaljeval na domačih tekmah na Ljubnem in Pokljuki. Pred svojim četrtim svetovnim prvenstvom v tej sezoni je popularni Maki torej v dobri formi. »Preklop« z biatlona na alpsko deskanje na Rogli mu ne bo posvečal prav nobenih težav, saj se tudi na Jasi, kjer je od leta 2013 izpustil zgolj dve tekmi, počuti zelo prijetno.

 • Deskanje na snegu | 27.02.2021 - SP Rogla 2021: Vse, kar potrebujem, je šest dobrih voženj!

  Po Dejanu Koširju (srebro in zlato), Roku Flandru (zlato in bron), Roku Marguču (srebro, bron, zlato in še en bron) ter Žanu Koširju (srebro) je kot peti Slovenec jubilejno deseto kolajno za slovensko alpsko deskanje na svetovnih prvenstvih osvojil Tim Mastnak. Pred dvema letoma je bil danes tridesetletni Celjan v ameriškem Park Cityju srebrn. Deskar, ki je na Rogli, dobesedno, odrasel, v svojem osemindvajsetem in devetindvajsetem nastopu na tekmah pod okriljem FIS na tem prizorišču ne bo v centru pozornosti le domače, pač pa tudi najširše mednarodne deskarske javnosti. Tim je namreč sinonim za Jaso. Kar so Koseze za Gorana Dragića ali Hrušica za Anžeta Kopitarja, to sta Rogla in zreško Pohorje za Mastnaka.

 • Deskanje na snegu | 26.02.2021 - SP Rogla 2021: Seveda sem optimist!

  Žan Košir je na seznamu slovenskih alpskih deskarjev s kolajno na svetovnih prvenstvih na četrtem mestu. Tako kronološko kot tudi po številu osvojenih kolajn. Srebro v paralelnem veleslalomu si je prideskal 23. januarja 2015 v avstrijskem Lachtalu, dan po slalomskemu bronu Roka Marguča. Izkušeni Tržičan, aprila bo dopolnil 37 let, je v dolgoletni karieri spisal lepo »bordersko pravljico«, ki pa še zdaleč ni zaključena! Osvojil je kar tri olimpijske medalje, v njegovi vitrini z lovorikami pa častno mesto zasedajo tudi veliki kristalni globus ter oba mala iz poolimpijske sezone 2014/2015, ko je dominiral v svetovnem pokalu. Žan ne skriva želje po dopolnitvi te lepe zbirke tudi s »snežinko« z domačega svetovnega prvenstva, ki bo v začetku prihodnjega tedna na Rogli.

 • Deskanje na snegu | 25.02.2021 - SP Rogla 2021: Za eno na Rogli bi dal cel komplet!

  Rok Marguč je tretji slovenski alpski deskar, ki si je okrog vratu nadel zlato snežinko ter hkrati prvi in edini svetovni prvak v paralelnem slalomu. Zgodilo se je 27. januarja leta 2013 v kanadskem Stonehamu. A to ni edina kolajna s svetovnih prvenstev v njegovi zbirki. Ima kar štiri. Poleg prestižnega naslova svetovnega prvaka še srebro iz španske La Moline (paralelni veleslalom) ter dva brona v paralelnem slalomu. (La Molina 2011, Lachtal 2015). 34 - letnik je Slovenec z največ deskarskimi kolajnami s svetovnih prvenstev. A kot sam, malo za šalo malo zares, pravi, bi celoten komplet z veseljem zamenjal za tisto najbolj žlahtno na prihajajočem domačem prvenstvu.

 • Deskanje na snegu | 24.02.2021 - SP Rogla 2021: Na tekmi kar iz dnevne sobe!

  Pet dni pred začetkom svetovnega prvenstva v alpskem deskanju na snegu nas je razveselila vest, da bo na Rogli nastopila tudi aktualna olimpijska deskarska in smučarska prvakinja, Čehinja Ester Ledecka. Popularna »STR«, ki je zelo uspešno nastopila tudi na minulem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju se tako po decembru 2020 vrača na deskarske tekme. 25-letnico iz Prage, naše mlade upe in najbolj izkušene deskarske ase bodo navijači lahko v živo spodbujali z virtualne tribune Zavarovalnice Triglav.

 • Deskanje na snegu | 22.02.2021 - SP Rogla 2021: Še 7 dni!

  Čez natanko teden dni se bo na Rogli pričelo svetovno prvenstvo alpskih deskarjev na snegu. Prvi marčevski dan se bodo deskarke in deskarji na Jasi za prestižne naslove pomerili v paralelnem veleslalomu, dan kasneje pa še v paralelnem slalomu. In kdo bo branil prestižne naslove iz Park Cityja 2019? V moški konkurenci Rus Dmitry Loginov (paralelni veleslalom in paralelni slalom), v ženski pa Nemka Selina Jörg (paralelni veleslalom) in Švicarka Julie Zogg (paralelni slalom).

 • Deskanje na snegu | 21.02.2021 - Tim Mastnak dvakrat tretji na odprtem avstrijskem državnem prvenstvu

  Dober teden dni pred svetovnim prvenstvom alpskih deskarjev na naši Rogli se je večji del slovenske A in B reprezentance (doma na Rogli sta ostala samo Žan Košir in Gal Leskovar, trenirala sta pod vodstvom Izidorja Šušteršiča) odpravil na avstrijsko Koroško, kjer so deskali na avstrijskem odprtem državnem prvenstvu. Tako včeraj (paralelni veleslalom) kot danes (paralelni slalom) je bil najuspešnejši Slovenec Tim Mastnak, ki je obakrat osvojil tretje mesto. V vrhu je bil tudi Rok Marguč. Nosilec kar štirih kolajn s svetovnih prvenstev je bil včeraj šesti, danes pa peti.

 • Deskanje na snegu | 17.02.2021 - {SP Rogla 2021} Iva Polanec: »Še 12 dni nas loči od deskarskega spektakla na Rogli!«

  Če bi leti 2020 in 2021 tekli po ustaljenih tirnicah in nas ne bi presenetila pandemija koronavirusa, bi se jutri v kitajskem Zahngjiakouu pričelo svetovno prvenstvo deskarjev na snegu. Kot generalka za OI Peking 2022. Ampak, zgodilo se je. Ta hip so edina konstanta spremembe in tako je Rogla prejšnji mesec prevzela alpski del deskarskega prvenstva. Kot zatrjuje Iva Polanec, namestnica generalnega sekretarja organizacijskega komiteja SP Rogla 2021, vse aktivnosti potekajo skladno z načrtom.

 • Deskanje na snegu | 16.02.2021 - SP Rogla 2021: Treningu sledi trening

  Slovenski alpski deskarji so se po vrnitvi iz Rusije (A ekipa) in Švice (B ekipa) »ugnezdili« na domači Jasi. Na pobočju, ki bo gostilo svetovno prvenstvo ter kasneje še svetovni ter evropski pokal bodo trenirali tudi v naslednjih dneh. »Treningu sledi trening, pa znova trening, trening in trening« nam je danes zgodaj zjutraj z Rogle sporočil glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič, ki seveda že razmišlja o 1. in 2. marcu …

 • Deskanje na snegu | 15.02.2021 - SP Rogla 2021: Rok Flander, deskar stare šole, ki ga je zaznamovala Arosa 2007

  Deske, takšne in drugačne, so pomemben del njegovega življenja. Več kot zgolj športni rekvizit. Širša slovenska športna javnost ga je dobro spoznala januarja 2007, ko je v švicarski Arosi zmešal štrene domačim favoritom in postal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu, dan zatem pa si je prideskal še bron v paralelnem slalomu. Deskar, ki je kariero začel na tekmovanjih serije ISF in jo uspešno nadaljeval v FIS svetovnem pokalu je vrhunskemu športu pomahal v slovo deset let po rezultatskem vrhuncu v Švici. Kje? Na domači Rogli. Na hribu, kjer je tudi prvič stopil na snowboard. Čeprav tekmovalnega deskanja na Mavriciju živeči deskar ne spremlja več tako podrobno, pa bo 1. in 2. marca stiskal pesti za nekdanje kolege.

 • Deskanje na snegu | 14.02.2021 - SP Rogla 2021: Dejan Košir, prvi slovenski deskarski svetovni prvak

  Mednarodna smučarska zveza (FIS) je prvo deskarsko svetovno prvenstvo organizirala leta 1996 v avstrijskem Lienzu, kjer pa Slovenija ni imela predstavnikov. Že na drugem, leto kasneje, je deskal tudi Dejan Košir. Danes 48-letni Kranjskogorčan je nato tekmoval še na petih prvenstvih in se dvakrat povzpel na zmagovalni oder. Leta 2001 je v italijanski Madonni di Campiglio osvojil srebro v klasičnem veleslalomu, dve leti kasneje pa je v avstrijskem Kreischbergu postal svetovni prvak v paralelnem veleslalomu. Danes deskanje spremlja le še prek medijev. Prvega in drugega marca bo, na daljavo, spodbujal naslednike, ki se bodo za odličja borili na svetovnem prvenstvu na domači Rogli.

 • Deskanje na snegu | 09.02.2021 - SP Rogla 2021: Prvi in edini Slovenec, ki je »snežinko« ujel na Rogli

  Še 19 dni nas loči od svetovnega prvenstva alpskih deskarjev na Rogli. Tam bo naša elitna trojka Košir – Mastnak – Marguč, ki ima v domačih vitrinah šest prestižnih »snežink« lovila prvo domačo. Pa vendarle na sončni strani Alp že imamo deskarskega junaka zime, ki je medaljo ulovil na domačem zreškem Pohorju. To je 24-letni Korošec Črt Ikovic, ki je leta 2016 na mladinskem svetovnem prvenstvu na Rogli v paralelnem slalomu osvojil bronasto kolajno.

 • Deskanje na snegu | 07.02.2021 - Premierna zmaga Črta Ikovica v evropskem pokalu

  Medtem ko so slovenski A reprezentanti tekmovali v Rusiji, se je večji del naše B ekipe mudil v švicarskem Lenzerheidu, kjer sta bila ta vikend na sporedu dva paralelna slaloma za evropski pokal. Na današnjem je povsem na vrh zmagovalnega odra stopil 24-letni Korošec Črt Ikovic, ki je tako prvič v karieri zmagal na tekmi evropskega pokala.

 • Deskanje na snegu | 07.02.2021 - Košir v vetrovni Rusiji znova med deseterico

  Žan Košir se je po včerajšnjem razočaranju na četrtem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal (19. mesto) v ruskih Bannoyah hitro pobral in se danes znova uvrstil v zaključni del tekme. Tretji paralelni slalom sezone je po porazu v osmini finala končal na desetem mestu. Rok Marguč je zasedel 24. mesto, Tim Mastnak pa je po odstopu v prvi kvalifikacijski vožnji ostal brez uvrstitve. V moški konkurenci je, tako kot včeraj, zmagal Rus Dmitrij Loginov, v ženski pa je lansko zmago ubranila Švicarka Julie Zogg.

 • Deskanje na snegu | 06.02.2021 - Tim Mastnak nadaljuje s serijo uvrstitev v finale

  Tim Mastnak se je tudi na četrtem letošnjem paralelnem veleslalomu alpskih deskarjev za svetovni pokal zanesljivo prebil v finale elitne šestnajsterice. V ruskih Bannoyah je po štirinajstem mestu v Cortini, devetem mestu v Carezzi in drugem mestu v Scuolu zasedel trinajsto mesto. Žan Košir (19. mesto) in Rok Marguč (34. mesto) sta ostala brez izločilnih finalnih dvobojev. V moški konkurenci je zmagal domači as Dmitrij Loginov, v ženski pa je lansko zmago ubranila Nemka Ramona Hofmeister. Jutri bo v Rusiji na sporedu še paralelni slalom.

 • Deskanje na snegu | 05.02.2021 - Slovenska reprezentanca znova v popolni zasedbi

  Po moskovskem slalomskem spektaklu na zadnjo januarsko soboto so se alpski deskarji preselili pod južni Ural, kjer se bodo jutri in v nedeljo v zimskošportnem središču Bannoye merili na paralelnem veleslalomu in paralelnem slalomu za svetovni pokal. Žanu Koširju sta se v Rusiji pridružila tudi Tim Mastnak in Rok Marguč, tako da bo po prvi tekmi v koledarskem letu znova na štartu celotna A reprezentanca.

 • Deskanje na snegu | 02.02.2021 - SP Rogla 2021: Edinstvena priložnost zlate generacije slovenskega deskanja

  Po svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih, ki ga je decembra gostila Planica, bo Slovenija v tej sezoni gostila še drugo svetovno prvenstvo pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS). Do svetovnega prvenstva alpskih deskarjev na Rogli nas loči samo še 26 dni. Prvi in drugi marčevski dan se bodo na Jasi za naslove in prestižne kolajne v obliki snežinke merili najboljši »rejserji« ta hip. Organizacijski komite Svetovnega prvenstva Rogla 2021 dela s polno paro. Usklajena in izkušena ekipa je garant, da se bodo domači in tuji deskarski asi na zreškem Pohorju tudi letos počutili izvrstno.

 • Deskanje na snegu | 30.01.2021 - Žan Košir drugi v Moskvi!

  Alpske deskarke in deskarji so se danes v ruski prestolnici merili na drugem posamičnem paralelnem slalomu za svetovni pokal v tej sezoni. Žan Košir, kot edini slovenski predstavnik na prvi od treh letošnjih tekem za svetovni pokal v Rusiji, se je rutinirano uvrstil v večerni finale, kjer je klonil šele v velikem finalu in zasedel drugo mesto. Zmagal je domačin Dimitrij Karlagačev. V ženski konkurenci je bila najboljša Avstrijka Daniela Ulbing.

 • Deskanje na snegu | 29.01.2021 - V Moskvo samo Žan Košir

  Alpski deskarji svetovni pokal jutri (30.1.) nadaljujejo s paralelnim slalomom v Moskvi. Slovenske barve bo tokrat zastopal samo en A reprezentant, Žan Košir. Tim Mastnak in Rok Marguč namreč ostajata doma, na treningu. Gorenjskemu deskarju se bosta štajerska kolega na ruski turneji pridružila naslednji teden. Prvi februarski vikend (6. in 7.2.) Bannoye namreč gostijo novi preizkušnji svetovnega pokala. Deskarke in deskarji se bodo tam pomerili na četrtem veleslalomu in tretjem slalomu za svetovni pokal v tej sezoni.

 • Deskanje na snegu | 24.01.2021 - Laax, Valmalenco, Davos, Haus in znova Rogla!

  Včeraj zvečer se je s finalom v snežnem žlebu končal tradicionalni Laax Open. Že dan prej so se v tamkajšnjem parku za prve letošnje stopničke v svetovnem pokalu pomerili najboljši in najboljše v snežnem parku. Švicarski organizatorji so tudi letos, kljub specifičnim okoliščinam zaradi koronakrize, gledalcem prek različnih komunikacijskih platform ponudil obilo užitkov ob spremljanju najboljših deskark in deskarjev prostega sloga v žlebu in parku. S prestižnimi naslovi iz Švice odhajajo Chloe Kim (ZDA), Yuto Totsuka (Japonska), Jamie Anderson (ZDA) in Niklas Mattson (Švedska). Prva dva sta bila najboljša v žlebu, druga dva pa v snežnem parku. Z 21. mestom v žlebu je bil izmed Slovencev najvišje Tit Štatne, tri mesta nižje (24. mesto) pa se je v parku uvrstil Naj Mekinc.

 • Deskanje na snegu | 23.01.2021 - Svetovno prvenstvo alpskih deskarjev bo v začetku marca gostila Rogla!

  Potem ko je Mednarodna smučarska zveza FIS v sodelovanju s kitajskimi organizatorji že decembra lani odpovedala svetovno prvenstvo v deskanju na snegu in tudi vsa preostala tekmovanja v svetovnem pokalu, ki bi v sezoni 2020/21 morala biti na Kitajskem (razlog so seveda omejitveni ukrepi v kontekstu zajezitev okužb s koronavirusom), je hkrati aktivno iskala oziroma še išče alternativne rešitve. Svetovno prvenstvo alpskih deskarjev je potrjeno, 1. in 2. marca 2021 ga bo gostila naša Rogla.

 • Deskanje na snegu | 21.01.2021 - Laax Open 2021: Tit Štante v žlebu enaindvajseti

  Z današnjim tekmovanjem v snežnem žlebu, najstarejši deskarski olimpijski disciplini, se je v Laaxu zaključil predtekmovalni del. Jutri in v soboto bodo namreč na sporedu le še finalne preizkušnje. Žal brez slovenske udeležbe. Potem ko je včeraj v polfinalu s tekmovanjem v parku zaključil Naj Mekinc, se je preboj v finale žleba danes izmuznil tudi Titu Štantetu. 22-letni Celjan je zasedel 21. mesto, kar je njegova druga najboljša uvrstitev na najprestižnejšem evropskem tekmovanju deskarjev prostega sloga.

 • Deskanje na snegu | 20.01.2021 - Naj Mekinc štiriindvajseti v snežnem parku Laaxa, jutri z nastopi v snežnem žlebu prične Tit Štante

  Danes popoldan smo v švicarskem Laaxu dobili finaliste in finalistke prve letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle). Po včerajšnjem odličnem nastopu v kvalifikacijah in zanesljivi uvrstitvi v polfinale se danes našemu edinemu predstavniku, Naju Mekincu, žal ni izšlo po načrtih. Prvo tekmo sezone v parku je zaključil na slidnem 24. mestu, kar je njegova tretja najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. V Laaxu bo prestru vse do sobote. Jutri bodo na sporedu kvalifikacije v snežnem žlebu (half pipe) s Titom Štantetom, v petek finale v parku in nato v soboto še v žlebu.

 • Deskanje na snegu | 19.01.2021 - Mekinc zanesljivo v polfinale Laaxa

  Z moškimi kvalifikacijami v snežnem parku (slopestyle) se je danes v švicarskem Laaxu pričelo globalno eno najbolj prepoznavnih, »dolarsko najtežjih« in brez dvoma najbolj prestižnih tekmovanj v svetu snowboardinga, Laax open. Zelo uspešno je bilo tudi za slovensko reprezentanco, saj se je naš mladi up, Naj Mekinc, zanesljivo uvrstil v polfinale prve letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku. Dosegel je trinajsti rezultat dneva, tako da bo tudi v jutrišnjem polfinalu med favoriti za uvrstitev med elitno dvanajsterico, ki bo novo priložnost dobila v petkovem finalu.

 • Deskanje na snegu | 19.01.2021 - Danes se v Švici začne sloviti Laax Open

  Deskarji na snegu bodo sezono svetovnega pokala ta teden (19. – 23.1.) nadaljevali z nastopi na najprestižnejšem evropskem tekmovanju za deskarje prostega sloga. Sloviti Laax Open bo tudi letos gostil tekmi v snežnem parku (slopestyle) in snežnem žlebu (halfpipe). V moški konkurenci nas bosta v Švici zagotovo zastopala Naj Mekinc (park) in Tit Štante (žleb), v ženski pa bomo tokrat po vsej verjetnosti brez zastopstva. Urška Pribošič se je namreč zaradi posledic padca v Kreischbergu nastopu odpovedala.

 • Deskanje na snegu | 13.01.2021 - Ekipna preizkušnja v Bad Gasteinu domačinoma

  Izkušena avstrijska veterana Claudia Riegler in Andreas Prommeger sta zmagovalca prve letošnje ekipne paralelne tekme za svetovni pokal v avstrijskem Bad Gasteinu. Na domačem terenu sta bila v velikem finalu paralelnega slaloma boljša od nemške dvojice Chayenne Loch – Stefan Baumeister. Tretje mesto sta po zmagi nad domačo dvojico Daniela Ulbing – Benjamin Karl osvojila Rusa Sofia Nadyrshina in Dmity Loginov.

 • Deskanje na snegu | 12.01.2021 - Rusko zmagoslavje v Bad Gasteinu

  Zmagovalca prvega paralelnega slaloma alpskih deskarjev za svetovni pokal v letošnji sezoni sta Rusa Sofia Nadyrshina in Dmitry Loginov. Slovenska reprezentanca zaradi okužb s koronavirusom v Avstriji ni nastopila. Jutri bo v v Bad Gasteinu na sporedu še ekipni paralelni slalom.

 • Deskanje na snegu | 12.01.2021 - Brez Slovencev v Bad Gasteinu

  Karavana alpskih deskarjev se iz Švice seli v Avstrijo. Jutri bo v Bad Gasteinu na sporedu prvi paralelni slalom za svetovni pokal v tej sezoni, dan zatem pa se bodo deskarke in deskarji pomerili še v ekipni različici slaloma. Slovenska reprezentanca zaradi več primerov okužb s koronavirusom ne bo nastopila. Vsi deskarji in ostali člani ekipe do nadaljnjega ostajajo v domači oskrbi.

 • Deskanje na snegu | 09.01.2021 - Zmagi na Novo Zelandijo in v Kanado, Naj Mekinc 37.

  V avstrijskem Kreischbergu se je danes zvečer z ženskim in moškim deskarskim finalom zaključil »Big Air« teden z najboljšimi smučarji in deskarji prostega sloga, ki so se merili na prvi letošnji tekmi za svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air). Med deskarkami je bila najboljša Zoi Synnott Sadowski (Nova Zelandija), med deskarji pa Max Parrot (Kanada). V izredno močni konkurenci je Naj Mekinc zasedel 37. mesto., debitant Ožbe Kuhar pa 55. mesto.

 • Deskanje na snegu | 09.01.2021 - Druge zaporedne stopničke za slovensko deskanje

  Po Žanu Koširju, ki je bil decembra tretji v italijanski Carezzi, je še druge zaporedne stopničke v svetovnem pokalu slovenski reprezentanci danes prideskal Tim Mastnak. Tako kot Tržičan, je tudi Celjan zmagal v malem finalu in zasluženo stopil na zmagovalni oder (tretje mesto). Košir se je tokrat moral zadovoljiti s trinajstim mestom, za oba naša finalista pa je bil usoden Poljak Michal Nowaczyk. Rok Marguč (35. mesto) ter Črt Ikovic in Jernej Glavan (razdelila sta si 51. mesto) so tretji paralelni veleslalom sezone končali že po prvi dopoldanski kvalifikacijski vožnji.

 • Deskanje na snegu | 07.01.2021 - Na vrhu Japonke, Pribošičeva osemindvajseta

  V avstrijskem Kreischbergu so se pozno popoldan zaključile ženske kvalifikacije prve letošnje tekme svetovnega pokala v skokih prostega sloga (big air). Na skoku »Ikarus« so močno izstopalo Japonke, ki so zanesljivo zasedle prva tri mesta od šestih, ki vodijo v sobotni večerni finale. Urška Pribošič je prvi nastop v tej sezoni končala na osemindvajsetem mestu.

 • Deskanje na snegu | 07.01.2021 - Alpski deskarji sezono nadaljujejo v Švici

  Po božično-novoletnem premoru bodo alpski deskarji svetovni pokal nadaljevali s paralelnim veleslalomom v švicarskem Scuolu. Na domačem prizorišču aktualnega olimpijskega zmagovalca Nevina Galmarinija bo v soboto (9.1.). nastopila tudi peterica Slovencev. Poleg elitne trojke Žan Košir - Tim Masntak - Rok Marguč, sta s trenerjem Izidorjem Šušteršičem v Švico odpotovala tudi B reprezentanta Črt Ikovic in Jernej Glavan.

 • Deskanje na snegu | 06.01.2021 - Slovenska trojka nared za prvi »big air« sezone

  V avstrijskem Kreischbergu se jutri (7.1.) popoldan z ženskimi kvalifikacijami prične prva letošnja tekma deskark in deskarjev prostega sloga za svetovni pokal v skokih prostega sloga (big air). Moške kvalifikacije bodo na sporedu dva dni kasneje, v soboto (9.1.) dopoldan, finale najboljše ženske šesterice in moške deseterice pa, pod žarometi, v soboto pozno popoldan. Na avstrijskem štajerskem bo nastopila tudi slovenska trojka Urška Pribošič, Naj Mekinc in Ožbe Kuhar.

 • Deskanje na snegu | 04.01.2021 - Pred sezono: Matevž Pristavec

  Po deskarjih alpskega sloga, ki so sezono 2020/21 otvorili decembra, bodo ta mesec z nastopi v svetovnem pokalu pričeli tudi deskarji prostega sloga. Ta teden (7. – 9.1.) jih v avstrijskem Kreischbergu čaka preizkušnja v skokih prostega sloga (big air), nato pa bodo ta mesec, med 19. in 23. januarjem, deskali še v švicarskem Laaxu. Tam bosta na sporedu tekmi v snežnem parku (slopestyle) in snežnem žlebu (half pipe). Pred današnjim odhodom v Avstrijo smo se pogovarjali z Matevžem Pristavcem, glavnim trenerjem slovenskih deskarjev prostega sloga.

Arhiv: 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2021 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov