Arhiv


 • Deskanje na snegu | 25.01.2020 - Tim Mastnak in Gloria Kotnik četrtfinalista na slalomu v Piancavallu

  V italijanskem Pinacavallu je bil danes na sporedu tretji paralelni slalom za svetovni pokal v letošnji sezoni. Zmagovalca na novem prizorišču tekem za svetovni pokal sta Avstrijec Andreas Prommegeer in Švicarka Julie Zogg, oba sta slalomsko zmago slavila že na uvodnem slalomu sezone v ruskem Bannoyu. Izmed slovenske četverice sta se najbolj izkazala Tim Mastnak in Gloria Kotnik, oba sta se prebila v četrtfinale. Mastnak je bil na koncu peti, Kotnikova pa sedma. Rok Marguč (22. mesto) in Žan Košir (diskvalifikacija) sta nastop končala v dopoldanskih kvalifikacijah. Jutri bo v Piancavallu še ekipni paralelni slalom na katerem pa slovenska ekipa ne bo nastopila.

 • Deskanje na snegu | 23.01.2020 - Alpski deskarji ta vikend na novem prizorišču deskarskih tekem svetovnega pokala v italijanskem Piancavallu

  Svetovni pokal alpskih deskarjev se iz našega zreškega Pohorja seli v italijansko Furlanijo – Julijsko krajino. V soboto (25.1.) in v nedeljo (26.1.) bosta v Piancavallu na sporedu posamični in ekipni paralelni slalom. Med nastopajočimi bo, prvi dan, standardna slovenska četverica Tim Mastnak – Rok Marguč – Žan Košir – Gloria Kotnik, na nedeljski ekipni tekmi dvojic pa bo v paru s Kotnikovo deskal najboljši izmed naše moške trojice na sobotni tekmi. Člana B reprezentance, Sara Goltes in Jernej Glavan, ki sta preteklo soboto dobila priložnost na domači tekmi za svetovni pokal na Rogli, bosta v tem terminu tekmovala na dveh FIS slalomih v avstrijskem Gosau.

 • Deskanje na snegu | 22.01.2020 - Urška Pribošič do še enega dvanajstega mesta!

  Urška Pribošič, ki je dvanajsto mesto osvojila že pretekli teden, na prvi tekmi letošnje sezone za svetovni pokal v snežnem parku (Laax Open), je danes ta uspeh ponovila. Tudi na drugi tekmi za svetovni pokal v tej olimpijski disciplini, v južnotirolskem zimskošportnem središču Seiser Alm, je bila dvanajsta. Naj Mekinc je v izredno močni moški konkurenci zasedel 38. mesto. Medtem ko sta A reprezentanta deskala v Italiji, pa je zadnji dan zimskih mladinskih olimpijskih iger v Švici na tekmi v skokih prostega sloga (big air) tekmoval naš B reprezentant, Ožbe Kuhar. Osvojil je 20. mesto. Kuhar se s Švice jutri vrača domov, tja pa na tekmo evropskega pokala v snežnem žlebu (Crans Montana) potujeta Kaja Verdnik In Max Kralj Kos.

 • Deskanje na snegu | 21.01.2020 - Pribošičeva in Mekinc v Dolomitih, Kuhar na mladinskih olimpijskih igrah

  Deskarji prostega sloga, ki tekmujejo v svetovnem pokalu, so se iz Švice (Laax) preselili v Italijo (Seiser Alm). Na Južnem Tirolskem bodo namreč jutri (22.1.) na sporedu kvalifikacije druge letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle). Na tekmi bosta nastopila tudi Urška Pribošič in Naj Mekinc. Medtem ko se naša A reprezentanta mudita v Italiji, pa naš B reprezentant Ožbe Kuhar nastopa na zimskih mladinskih olimpijskih igrah v švicarskem Leysinu. Za njim je že nastop v snežnem parku (slopesyle), osvojil je 19. mesto. Vrhničana jutri čaka še nastop v skokih prostega sloga (big air).

 • Deskanje na snegu | 18.01.2020 - Junaka letošnje Rogle Coratti in Ledecka, Tim Mastnak dvanjasti

  Zmagovalca paralelnega veleslaloma za svetovni pokal na Rogli sta Italijan Edwin Coratti in Čehinja Ester Ledecka. Izmed slovenske šesterice se je iz kvalifikacij prebil le Tim Mastnak, ki je po porazu v osmini finala osvojil dvanajsto mesto. Rok Marguč (17. mesto), Žan Košir (20. mesto), Gloria Kotnik (31. mesto) Jernej Glavan (43. mesto) in Sara Goltes (44. mesto) se niso uvrstili v finalni del tekmovanja.

 • Deskanje na snegu | 17.01.2020 - Na Rogli šesterica Slovencev

  Svetovni pokal alpskih deskarjev na snegu se bo jutri (18.1.) že osmo sezono zapored ustavil na naši Rogli, tudi tokrat pa bo na sporedu tekma v paralelnem veleslalomu. Deskarski praznik na progi Jasa se bo pričel s kvalifikacijami ob 9. uri, finalni dvoboji najboljših šestnajstih deskark in deskarjev pa bodo na sporedu štiri ure kasneje (ob 13.uri). Nova junakinja in junak Rogle bosta na Jasi znana že nekaj pred 14:30. Na domači tekmi bosta poleg standardne četverice Tim Mastnak – Rok Marguč – Žan Košir – Gloria Kotnik nastopila tudi B reprezentanta Jernej Glavan in Sara Goltes.

 • Deskanje na snegu | 15.01.2020 - Urška Pribošič Laax open zaključila na solidnem dvanajstem mestu, Ožbe Kuhar odhaja na Mladinske olimpijske igre

  V švicarskem Laaxu, ki v tem tednu gosti najboljše deskarje in deskarke prostega sloga, so bile danes na sporedu moške in ženske polfinalne vožnje v disciplini snežni park (slopestyle). V ženski konkurenci je nastopila tudi Slovenka Urška Pribošič, ki pa se ji ni uspelo prebiti v petkovo finale. V obeh vožnjah (za končni rezultat šteje boljša) je bila dobro na poti, žal pa se ji je obakrat ponesrečil doskok na zadnjem skoku, tako da je tekmo končala na 12. mestu. Naj Mekinc je preizkušnjo v Laaxu zaključil z nastopom v ponedeljkovih kvalifikacijah, osvojil je 40. mesto. V Švico, na Mladinske olimpijske igre (MOI) ˝Lozana 2020˝, pa je danes odpotoval tudi Ožbe Kuhar. V nedeljo in ponedeljek ga tam (Leysin) čakata nastopa v snežnem parku in skokih prostega sloga.

 • Deskanje na snegu | 15.01.2020 - Ne ekipni tekmi v Avstriji zmaga Nemcem, Slovenci se doma pripravljajo na sobotno tekmo na Rogli

  Avstrijski Bad Gastein je danes gostil prvo ekipno paralelno tekmo za svetovni pokal v tej sezoni. V paralelnem slalomu se je pomerilo štiriindvajset parov, najhitrejša pa sta bila favorizirana Nemca Ramona Theresia Hofmeister in Stefan Baumesister. Drugo mesto sta zasedla domača veterana Claudia Riegler in Andreas Prommeger, tretje pa Švicarja Julie Zogg in Dario Cviezel. Slovenci na prvi ekipni tekmi v tej sezoni niso nastopili.

 • Deskanje na snegu | 14.01.2020 - Tim Mastnak drugič zapored med elitno šestnajsterico

  Tim Mastnak je na večernem paralelnem slalomu za svetovni pokal v avstrijskem Bad Gasteinu osvojil šestnajsto mesto. Po petnajstem času popoldanskih kvalifikacij je bil v osmini finala zelo dobro na poti, a je v spodnjem delu proge naredil napako in odstopil, tekmo je končal na šestnajstem mestu. Rok Marguč (26.) in Žan Košir (35. mesto) se nista uvrstila v finale, Gloria Kotnik pa ni nastopila. Bad Gasteinsko slalomsko klasiko sta dobila Italijan Daniele Bagozza in Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Jutri (13:00) bo v Avstriji še ekipni paralelni slalom na katerem pa slovenska ekipa ne bo nastopila.

 • Deskanje na snegu | 14.01.2020 - Urška Pribošič gre naprej!

  Deskarji in deskarke prostega sloga so v švicarskem Laaxu zaključili s kvalifikacijskimi nastopi v disciplini snežni park (slopestyle). Na prvi tekmi svetovnega pokala sezone v tej disciplini je Naj Mekinc (moški so nastopili včeraj) z nastopi končal v kvalifikacijah in zasedel končno 40. mesto, Urška Pribošič (ženske so nastopile danes) pa se je s peto najboljšo oceno kvalifikacij uvrstila v polfinale. Le-to bo na sporedu jutri ob 10.00, za šest mest v velikem finalu (ta bo na sporedu v petek), se bo pomerilo dvanajst deklet.

 • Deskanje na snegu | 13.01.2020 - Izidor Šušteršič: ˝ Za dober rezultat bo potreben popoln in brezkompromisen napad!˝

  Alpski deskarji svetovni pokal jutri (14.1.) in v sredo (15.1.) nadaljujejo s posamičnim in ekipnim paralelnim slalomom za svetovni pokal v Bad gasteinu. Na avstrijskem Solnograškem, kjer letos praznujejo dvajseto obletnico prirejanja deskarskih tekem za svetovni pokal, bo v torek na štartu tudi naša standardna četverica Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč in Gloria Kotnik. Slednji se bo na sredini ekipni tekmi pridružil najboljši izmed moške trojke na torkovi posamični tekmi.

 • Deskanje na snegu | 11.01.2020 - Tim Mastnak peti, Gloria Kotnik deveta!

  Prvi paralelni veleslalom za svetovni pokal alpskih deskarjev v letošnjem koledarskem letu sta v švicarskem Scuolu dobila Nemka Ramona Theresia Hofmeister in Rus Andrej Sobolev. Izmed slovenske četverice se je s petim mestom najbolj izkazal Tim Mastnak. Finalistka je bila tudi Gloria Kotnik, ki je tekmo končala na devetem mestu. Žan Košir (19. mesto) in Rok Marguč (odstop) sta ostala brez izločilnih finalnih dvobojev. Deskarska karavana se zdaj seli v avstrijski Bad Gastein, kjer bosta v torek in sredo na sporedu posamični in ekipni paralelni slalom.

 • Deskanje na snegu | 11.01.2020 - Pribošičevo in Mekinca čaka prestižni Laax open, Kuharja Mladinske olimpijske igre

  Deskarji prostega sloga sezono svetovnega pokala nadaljujejo v švicarskem Laaxu, kjer bodo od ponedeljka (13.1.) pa do sobote (18.1.) tekmovali na tekmah v snežnem parku (slopestyle) in snežnem žlebu (halfpipe). Na najbolj prestižnem evropskem tekmovanju za deskarje prostega sloga bosta slovenske barve zastopala Urška Pribošič in Naj Mekinc (park), Tit Štante (žleb) pa se je na zadnjem treningu žal poškodoval (zlom podlahtnice), tako da ostaja doma. V Švico v naslednjih dneh (sreda 15.1.) potuje tudi naš mladi up Ožbe Kuhar, ki bo v snežnem parku in skokih prostega sloga (big air) nastopil na Mladinskih olimpijskih igrah, ki jih gosti Lozana, deskarske tekme bodo v Leysinu.

 • Deskanje na snegu | 10.01.2020 - Slovenski kvartet je nared za januarski izziv

  Alpske deskarje po odpovedi ponovoletnih tekem v avstrijskem Lackenhofu prva preizkušnja v letošnjem koledarskem letu čaka šele jutri, v švicarskem Scuolu. Pomerili se bodo v paralelnem veleslalomu, nastopila pa bo tudi standardna slovenska četverica Rok Marguč, Tim Mastnak, Žan Košir in Gloria Kotnik, ki je včeraj na domači Rogli zaključila zadnji sklop treningov pred napornim januarjem. Ta mesec jih poleg tekme v Scuolu čakajo še preizkušnje v avstrijskem Bad Gasteinu (posamični in ekipni paralelni slalom), na domači Rogli (paralelni veleslalom) in v italijanskem Piancavallu (paralelni slalom in ekipni paralelni slalom).

Arhiv: 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov