Arhiv


 • Deskanje na snegu | 22.06.2020 - Vabilo na 4. sejo Zbora klubov panoge

  Seja Zbora klubov panoge za deskanje na snegu bo v torek 30.6.2020 ob 17.00 uri, v prostorih Smučarske zveze Slovenije, Podutiška cesta 146, 1000 Ljubljana.

 • Deskanje na snegu | 23.05.2020 - Urška Pribošič in Marko Grilc deskarska državna prvaka 2020 v skokih prostega sloga (Big Air)

  Po dobrih dveh mesecih ˝borderskega posta˝ so se slovenski deskarji prostega sloga ta konec tedna zbrali na Kaninu. Danes so se na odprtem državnem prvenstvu pomerili v olimpijski disciplini skoki prostega sloga (Big Air). Državna prvaka sta postala 31-letna Blejka Urška Pribošič ter 37-letni Ljubljančan Marko Grilc.

 • Deskanje na snegu | 21.05.2020 - Big Air sobota z državnim prvenstvom na Kaninu

  To soboto, 23. maja, bo na Kaninu na sporedu državno prvenstvo deskarjev na snegu v disciplini skoki prostega sloga (big air). Prestižni naslovi bodo podeljeni v vseh starostnih kategorijah, od najmlajših do članskih kategorij. Nad izvedbo deskarskega tekmovanja bdi izkušena ekipa SBC Bled, tesno pa sodelujejo s kolegi iz ljubljanskega društva 1080 Freeski club, saj se bodo na ˝kaninskih kikerjih˝ za naslove pomerili tudi smučarji prostega sloga.

 • Deskanje na snegu | 19.05.2020 - Državno prvenstvo v smučanju prostega sloga in v deskanju na snegu – skoki

  Kanin bo 23. maja gostil tekmovanja v disciplini Big Air oziroma skoki...

 • Deskanje na snegu | 15.04.2020 - Po sezoni: Izidor Šušteršič

  Letošnjo tekmovalno sezono je zaznamovala mila zima, ki je botrovala kar nekaj odpovedim tekem najvišjega ranga, marčevski zaključek pa je odnesla epidemija korona virusa, ta bo po mnenju našega glavnega trenerja paralelnih disciplin, Izidorja Šušteršiča, zaznamovala tudi naslednjo. Naše izkušene ase poleg svetovnega pokala naslednjo sezono čaka tudi svetovno prvenstvo. Le-to bo konec februarja na Kitajskem, na prizorišču naslednjih olimpijskih iger. Z našim izkušenim 43 – letnim trenerjem smo se pogovarjali dober mesec dni po zaključku sezone, ko so analize opravljene, vtisi strnjeni, pogledi pa že usmerjeni naprej.

 • Deskanje na snegu | 14.04.2020 - Po sezoni: Matevž Pristavec

  Letošnja tekmovalna deskarska sezona je bila zaradi dokaj slabih snežnih razmer v visokogorju ter na koncu še posledic korona krize zelo specifična. O pretekli sezoni, slovenskih nastopih v svetovnem pokalu, načrtih za prihodnost in trendih na področju ˝freestyle˝ deskanja na snegu smo se v soboto, na dan ko je dopolnil 41- let, pogovarjali z glavnim trenerjem slovenske reprezentance, Matevžem Pristavcem. Izkušeni deskar iz Bohinja, diplomant Fakultete za šport, ki je od leta 2001 do 2012 uspešno nastopal v FIS svetovnem pokalu ter na tekmovanjih takratne serije TTR, nato pa se je posvetil trenerstvu, po sezoni ostaja optimist. Z mlado ekipo ima še veliko načrtov.

 • Deskanje na snegu | 09.04.2020 - Prestopni rok 2019/2020

  V skladu z veljavnim Pravilnikom o registraciji tekmovalcev Smučarske zveze Slovenije je redni prestopni rok med 10. in 30. aprilom 2020...

 • Deskanje na snegu | 14.03.2020 - Deskarji sezono svetovnega pokala sklenili s tekmo v Veysonnazu

  Z včerajšnjo tekmo za svetovni pokal v deskarskem krosu se je v švicarskem Veysonnazu zaključila letošnja sezona svetovnega pokala v deskanju na snegu. Tako zmage na zadnji tekmi kot tudi zmage v skupnem seštevku krosa sta se veselila Italijanka Michela Moioli in Avstrijec Alessandro Haemmerle. Slovenci v tej disciplini v svetovnem pokalu v zadnjih letih nimamo predstavnikov.

 • Deskanje na snegu | 13.03.2020 - Kids Tour 2020 – obvestilo

  Naslednjo nedeljo (22.3.) bi morala biti na Rogli na sporedu prva tekma otroškega državnega pokala v deskanju na snegu. V luči preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa je izvedba tekme v tem trenutku pod vprašajem. Enako velja tudi za preostali dve razpisani tekmovanji (28.3., Vogel, 11.4., Kanin). Dokončna odločitev o izvedbi tekmovanja na Rogli bo naslednji teden objavljena na tej spletni strani, vsi ključni akterji pa bodo obveščeni tudi prek naših ostalih kanalov.

 • Deskanje na snegu | 11.03.2020 - Deskarski Kids Tour tudi letos!

  Zima letos pri nas s snegom ni bila preveč radodarna, a na koncu se nas je vendarle usmilila, tako da so nekatera naša zimskošportna središča poleg klasičnih prog pričela urejati tudi skoke in drsne objekte v snežnih parkih. Tako bosta predzadnji in zadnji marčevski ter drugi aprilski konec tedna znova v znamenju tekmovanj za otroški državni pokal v deskanju na snegu Kids Tour 2020. 22. marca bo na Rogli tekmovanje v veleslalomu, 28. marca in 11. aprila pa na Voglu oziroma Kaninu še tekmi v skokih prostega sloga (Big Air).

 • Deskanje na snegu | 09.03.2020 - FIS ni našla nadomestnega organizatorja za deskarska paralelna slaloma v Winterbergu

  Mednarodna smučarska zveza (FIS) je včeraj (8.3.) odpovedala finalni preizkušnji svetovnega pokala v deskanju na snegu (posamični in ekipni paralelni slalom), ki bi ju konec tedna (14. in 15.3.) moral gostiti nemški Winterberg. Vseeno so vrata pustili ˝priprta˝, saj so skupaj z Nemško zvezo aktivno iskali nadomestnega organizatorja, ki bi bil v istem terminu bodisi v Nemčiji bodisi na drugi ustrezni lokaciji pripravljen izvesti zaključni dejanji te sezone za alpske deskarje. Danes (9.3.) nekaj pred 21. uro so vendarle soglasno sprejeli odločitev o dokončni odpovedi. Svetovni pokal za alpske deskarje in deskarje prostega sloga (njihovo zadnjo tekmo v Spyndleruvem Mlynu so odpovedali že pretekli teden) je tako že zaključen, bo pa ta konec tedna (15.3.) v švicarskem Veysonnazu na sporedu zadnja tekma v deskarskem krosu za svetovni pokal v tej sezoni.

 • Deskanje na snegu | 09.03.2020 - Naj Mekinc tretji na tekmi evropskega pokala v Avstriji

  Pretekli konec tedna so bile v Avstriji (Flachau in Tauplitz) na sporedu tri tekme evropskega pokala za deskarje na snegu. Deskarji prostega sloga so v Absolut Parku v Flachauu tekmovali v skokih prostega sloga (big air), alpski deskarji pa v Tauplitzu na dveh paralelnih slalomih. Izmed slovenske sedmerice se je najbolj izkazal naš edini nastopajoči A reprezentant, Naj Mekinc, ki je v Flachauu osvojil tretje mesto in hkrati prevzel vodstvo v skupnem seštevku evropskega pokala v skokih prostega sloga.

 • Deskanje na snegu | 09.03.2020 - Deskarske tekme za svetovni pokal v Livignu in Winterbergu odpovedane

  Jutri (10.3.) bi italijanski Livigno moral gostiti predzadnji paralelni slalom za svetovni pokal v tej sezoni a je bila tekma zaradi preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa po pričakovanjih že odpovedana in ne bo nadomeščena. Zadnji dve tekmi (posamični in ekipni paralelni slalom) bi tako morali biti na sporedu konec tedna (14. in 15.3.) v nemškem Winterbergu a so tudi ti dve preizkušnji, zaradi pomanjkanja snega na prizorišču, včeraj odpovedali. Odločitev o morebitni izvedbi obeh ˝nemških˝ slalomov na novem prizorišču v istem terminu naj bi mednarodna smučarska zveza (FIS) sporočila še danes (9.3.).

 • Deskanje na snegu | 05.03.2020 - Evropski pokal v deskanju na snegu se nadaljuje v Avstriji

  Prejšnji konec tedna so deskarji na snegu ki nastopajo v evropskem pokalu tekmovali v ruski Moskvi (prosti slog) in gruzijskem Gudauriju (alpski slog), ta konec tedna pa se znova selijo v Alpe. Deskarji prostega sloga bodo že jutri (petek, 6.3.) nastopili v avstrijskem Flachauu (skoki prostega sloga), njihovi alpski kolegi pa v soboto in nedeljo (7. in 8.3., obakrat paralelni slalom) v prav tako avstrijskem Tauplitzu. V boju za nove točke evropskega pokala bo tudi deset Slovencev.

 • Deskanje na snegu | 03.03.2020 - Kuhar in Mekinc med deseterico v Moskvi

  V soboto je bila v Moskvi na sporedu peta tekma za evropski pokal v skokih prostega sloga (Big Air)v tej sezoni. Na odlično organizirani tekmi v ruski prestolnici sta se izmed Slovencev najbolj izkazala Ožbe Kuhar, ki je osvojil 5. mesto ter Naj Mekinc, ki je tekmo končal dve mesti nižje (7. mesto). Tretji uvrščeni Slovenec, Anej Herženjak, je zasedel 28. mesto. Naslednja ˝Big Air˝tekma evropskega pokala bo že ta petek (6.3.) na sporedu v avstrijskem Flachau.

 • Deskanje na snegu | 01.03.2020 - Gloria Kotnik na zadnjem paralelnem veleslalomu v tej sezoni znova v četrtfinalu

  Gloria Kotnik je na zadnjem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v tej sezoni znova deskala v finalu elitne šestnajsterice. Po zmagi nad Švicarko Julie Zogg v osmini finala, je v četrtfinalu morala premoč priznati Nemki Selini Jörg. Na koncu je osvojila osmo mesto. Tako kot včeraj je bila v Blue Mountainu najboljša Nemka Ramona Theresia Hofmeister, v moški konkurenci pa je zmagal Rus Dimitrij Loginov. Žan Košir (23. mesto), Tim Mastnak (25. mesto) in Rok Marguč (38. mesto) so ostali izven finala.

 • Deskanje na snegu | 29.02.2020 - Tim Mastnak na prvem paralelnem veleslalomu v Kanadi sedmi

  Tim Mastnak se je na predzadnjem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v tej sezoni še tretjič prebil v četrtfinale in osvojil sedmo mesto, kar je njegova tretja najboljša letošnja uvrstitev. Zmago sta si, prvič v zgodovini alpskega deskanja, razdelila dva tekmovalca. Na najvišjo stopničko sta stopila Italijan Mirko Felicetti in Avstrijec Benjamin Karl. V ženski konkurenci je bila zmagovalka ena, že petič letos Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Gloria Kotnik (17. mesto), Žan Košir (30. mesto) in Rok Marguč (37. mesto) so prvo tekmo v Blue Mountainu končali že po kvalifikacijah. Jutri bo v Kanadi še en paralelni veleslalom.

 • Deskanje na snegu | 28.02.2020 - Evropski pokal v deskanju na snegu ta vikend v Rusiji (Moskva) in Gruziji (Gudauri)

  Konec tedna bodo na sporedu tri tekme za evropski pokal v deskanju na snegu. Deskarji prostega sloga se bodo jutri (sobota, 29.2.) v ruski prestolnici pomerili v skokih prostega sloga (big air), alpski deskarji pa v gruzijskem Gudauriju v paralelnem slalomu. Dan kasneje bo v Gruziji še paralelni veleslalom. V vzhodni Evropi je tudi osem slovenskih reprezentantov. Peterica (Tinkara Tanja Valcl, Lenart Maligoj, Anej Herženjak, Ožbe Kuhar, Naj Mekinc) v Rusiji in trojka (Sara Goltes, Jernej Glavan, Črt Ikovic) v Gruziji.

 • Deskanje na snegu | 27.02.2020 - Alpski deskarji po letu 2013 znova v Kanadi

  Konec tedna (sobota, 29.2. in nedelja 1.3.) bosta v kanadskem Blue Mountainu na sporedu zadnja dva paralelna veleslaloma za svetovni pokal v deskanju na snegu v tej sezoni. Na obeh tekmah bo nastopila tudi standardna slovenska četverica. Gloria Kotnik, Tim Mastnak, Žan Košir in Rok Marguč bodo skušali popraviti slab vtis z zadnje tekme v Južni Koreji, kjer so vsi ostali brez uvrstitve v finalne, izločilne dvoboje.

 • Deskanje na snegu | 22.02.2020 - Zmagi v Švico in Italijo, Slovenci brez finala

  Zmagovalca petega letošnjega paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v korejskem Pjongčangu sta Švicarka Julie Zogg in Italijan Roland Fischnaller. Slovenci so po zelo obetavni prvi kvalifikacijski vožnji ostali brez finalnih dvobojev. Na prizorišču olimpijskih iger iz leta 2018 je bila Gloria Kotnik na koncu devetnajsta, Žan Košir sedemindvajseti, Tim Mastnak devetindvajseti in Rok Marguč triintrideseti. Alpski deskarji se zdaj selijo v Kanado (Blue Mountain), kjer bosta naslednji vikend na sporedu še zadnja letošnja paralelna veleslaloma.

 • Deskanje na snegu | 19.02.2020 - Bo Pjongčang za Slovence znova uspešen?

  Alpski deskarji na snegu bodo v soboto (22.2.), po skorajda eno mesečnem tekmovalnem premoru, nadaljevali z nastopi na tekmah svetovnega pokala. Na olimpijskem prizorišču ˝Phoenix Snow Park˝ v korejskem Pjongčangu se bodo pomerili na petem paralelnem veleslalomu v tej sezoni. Na tekmi bo nastopila tudi standardna slovenska četverica: Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč, Gloria Kotnik.

 • Deskanje na snegu | 15.02.2020 - Na predzadnji tekmi svetovnega pokala deskarjev prostega sloga Naj Mekinc trideseti

  Po deskarjih prostega sloga, ki so specialisti za žleb, so v kanadskem Calgaryju včeraj zvečer po našem času v kvalifikacijah predzadnje tekme za svetovni pokal deskarjev prostega sloga nastopili še deskarji in deskarke, ki tekmujejo v ˝park˝ disciplinah (skoki prostega sloga in snežni park). Med enainpetdesetimi deskarji, ki so se pomerili v snežnem parku (slopestyle) je bil tudi naš Naj Mekinc, ki je osvojil trideseto mesto. Finale z najboljšimi šestnajstimi kvalifikanti in osmimi najboljšimi kvalifikantkami bo jutri (16.2.) ob 21. uri po srednje evropskem času. V Evropi pa medtem tekmujejo B reprezentanti. Prostoslogaši so na Poljskem, alpski deskarji pa v Avstriji.

 • Deskanje na snegu | 14.02.2020 - Tit Štante osemnajsti v Calgaryju

  Včeraj zvečer, po našem času, so bile v kanadskem Calgaryju na sporedu kvalifikacijske vožnje deskarske tekme za svetovni pokal v snežnem žlebu (half pipe). V edini deskarski disciplini ki je na sporedu olimpijskih iger že od samega začetka (od leta 1998), je v olimpijskem Calgaryju naš edini predstavnik na tekmi, Tit Štante, osvojil osemnajsto mesto. Danes, ob 20:30 po srednje evropskem času, bodo v Kanadi na sporedu še kvalifikacije v snežnem parku (slopestyle) z Najem Mekincem.

 • Deskanje na snegu | 13.02.2020 - Tit Štante in Naj Mekinc v olimpijskem Calgaryju

  Olimpijski park v kanadskem Calgaryju bo v naslednjih dneh (13. – 16. 2.) gostil tekmi svetovnega pokala deskarjev prostega sloga v snežnem žlebu (half pipe) in snežnem parku (slopestyle). Na letošnji predzadnji postaji ˝park & pipe˝ svetovnega pokala bosta nastopila tudi Tit Štante (žleb) in Naj Mekinc (park). Prvega kvalifikacije čakajo danes (20:10), drugega pa jutri zvečer (19:10) po našem času.

 • Deskanje na snegu | 10.02.2020 - Jernej Glavan znova v finalu

  Alpski deskarji so se konec tedna v švicarskem Lenzerheidu pomerili na dveh paralelnih slalomih za evropski pokal. V močni konkurenci, dominirali so avstrijski prvokategorniki in prvokategornice, se je izmed slovenske trojke (Jernej Glavan, Črt Ikovic, Sara Goltes) najbolj izkazal Glavan, ki se je na prvem izmed dveh slalomov prebil v finale in na koncu zasedel dvanajsto mesto. Karavana evropskega pokala se že ta konec tedna (15. in 16.2.) seli na avstrijsko Koroško. Simonhöhe bo gostil dva paralelna veleslaloma. Tja potuje tudi slovenska B reprezentanca, pridružiti pa se jim utegne tudi kdo izmed naše elitne četverice.

 • Deskanje na snegu | 07.02.2020 - V Švico tudi slovenska četverica

  Konec tedna bo švicarski Lenzerheide gostil dve tekmi evropskega pokala alpskih deskarjev na snegu. Tako jutri (sobota, 8.2.) kot v nedeljo (9.2) bo na sporedu paralelni slalom. Na tekmi bo nastopila tudi celotna slovenska B reprezentanca. Trener Sebastjan Weber se je danes proti Švici odpravil s Saro Goltes, Galom Leskovarjem, Jernejem Glavanom in Črtom Ikovicem.

 • Deskanje na snegu | 31.01.2020 - Naj Mekinc na tretji tekmi za svetovni pokal v snežnem parku štiriintrideseti

  Včeraj zvečer po našem času so bile v ameriškem Mammoth Mountainu na sporedu kvalifikacije tretje tekme za svetovni pokal deskarjev na snegu v snežnem parku v tej sezoni. V Kaliforniji je izmed slovenskih deskarjev nastopil le Naj Mekinc, ki pa mu ni uspel preboj v sobotno finale. Osvojil je 34. mesto.

 • Deskanje na snegu | 29.01.2020 - Naja Mekinca jutri čakajo kvalifikacije v snežnem parku Mammoth Mountaina

  Svetovni pokal deskarjev prostega sloga se je iz Evrope znova preselil v Severno Ameriko. V Kaliforniji, natančneje v zimsko športnem središču Mammoth Mountain, bosta v naslednjih dneh (od 29.1. – 1.2.) na sporedu tekmi svetovnega pokala v snežnem žlebu (half pipe) in snežnem parku (slopestyle). Izmed slovenskih reprezentantov bo na tekmi, ki je del serije ˝US Grand Prix˝, deskal samo Naj Mekinc, nastopil bo v snežnem parku. Medtem ko je bil mladi Ljubljančan na poti v ZDA, pa sta v Švici (Crans Montanta) na prvi tekmi evropskega pokala v snežnem žlebu v tej sezoni uspešno nastopila Kaja Verdnik in Max Kralj Kos, oba sta se uvrstila v prvo deseterico.

 • Deskanje na snegu | 28.01.2020 - Tim Mastnak ˝naj športnik Celja˝ 2019!

  Včeraj zvečer so v Narodnem domu v Celju razglasili najboljše športnice in športnike celjske občine v letu 2019. V moški konkurenci je prestižni naslov v ˝najbolj športnem mestu v Sloveniji˝ osvojil deskar Tim Mastnak, ki si je lani prideskal naslov svetovnega podprvaka v paralelnem veleslalomu, v tej olimpijski disciplini pa je osvojil tudi mali kristalni globus v skupnem seštevku svetovnega pokala. Posebno občinsko priznanje je za uspeh na Univerziadi 2019 v ruskem Krasnoyarsku prejel še en celjski deskar na snegu, Jernej Glavan.

 • Deskanje na snegu | 27.01.2020 - Jernej Glavan osmi na FIS paralelnem slalomu v avstrijskem Gosau

  Gosau, manjše avstrijsko zimskošportno središče, ki leži v regiji Salzkammergut je pretekli vikend (25. in 26.1) gostilo dva FIS paralelna slaloma na katerih je nastopil tudi naš B reprezentant Jernej Glavan. 20 – letni Celjan se je na prvem, v soboto, izkazal z osmim mestom, na drugem, v nedeljo, pa je, potem ko je povozil količek, odstopil in ostal brez uvrstitve. Glavan se bo zdaj posvetil treningu, drugi februarski vikend (8. in 9.2) pa bo znova med vratci, saj ga v švicarskem Lenzerheidu čakata dva paralelna slaloma za evropski pokal.

 • Deskanje na snegu | 25.01.2020 - Tim Mastnak in Gloria Kotnik četrtfinalista na slalomu v Piancavallu

  V italijanskem Pinacavallu je bil danes na sporedu tretji paralelni slalom za svetovni pokal v letošnji sezoni. Zmagovalca na novem prizorišču tekem za svetovni pokal sta Avstrijec Andreas Prommegeer in Švicarka Julie Zogg, oba sta slalomsko zmago slavila že na uvodnem slalomu sezone v ruskem Bannoyu. Izmed slovenske četverice sta se najbolj izkazala Tim Mastnak in Gloria Kotnik, oba sta se prebila v četrtfinale. Mastnak je bil na koncu peti, Kotnikova pa sedma. Rok Marguč (22. mesto) in Žan Košir (diskvalifikacija) sta nastop končala v dopoldanskih kvalifikacijah. Jutri bo v Piancavallu še ekipni paralelni slalom na katerem pa slovenska ekipa ne bo nastopila.

 • Deskanje na snegu | 23.01.2020 - Alpski deskarji ta vikend na novem prizorišču deskarskih tekem svetovnega pokala v italijanskem Piancavallu

  Svetovni pokal alpskih deskarjev se iz našega zreškega Pohorja seli v italijansko Furlanijo – Julijsko krajino. V soboto (25.1.) in v nedeljo (26.1.) bosta v Piancavallu na sporedu posamični in ekipni paralelni slalom. Med nastopajočimi bo, prvi dan, standardna slovenska četverica Tim Mastnak – Rok Marguč – Žan Košir – Gloria Kotnik, na nedeljski ekipni tekmi dvojic pa bo v paru s Kotnikovo deskal najboljši izmed naše moške trojice na sobotni tekmi. Člana B reprezentance, Sara Goltes in Jernej Glavan, ki sta preteklo soboto dobila priložnost na domači tekmi za svetovni pokal na Rogli, bosta v tem terminu tekmovala na dveh FIS slalomih v avstrijskem Gosau.

 • Deskanje na snegu | 22.01.2020 - Urška Pribošič do še enega dvanajstega mesta!

  Urška Pribošič, ki je dvanajsto mesto osvojila že pretekli teden, na prvi tekmi letošnje sezone za svetovni pokal v snežnem parku (Laax Open), je danes ta uspeh ponovila. Tudi na drugi tekmi za svetovni pokal v tej olimpijski disciplini, v južnotirolskem zimskošportnem središču Seiser Alm, je bila dvanajsta. Naj Mekinc je v izredno močni moški konkurenci zasedel 38. mesto. Medtem ko sta A reprezentanta deskala v Italiji, pa je zadnji dan zimskih mladinskih olimpijskih iger v Švici na tekmi v skokih prostega sloga (big air) tekmoval naš B reprezentant, Ožbe Kuhar. Osvojil je 20. mesto. Kuhar se s Švice jutri vrača domov, tja pa na tekmo evropskega pokala v snežnem žlebu (Crans Montana) potujeta Kaja Verdnik In Max Kralj Kos.

 • Deskanje na snegu | 21.01.2020 - Pribošičeva in Mekinc v Dolomitih, Kuhar na mladinskih olimpijskih igrah

  Deskarji prostega sloga, ki tekmujejo v svetovnem pokalu, so se iz Švice (Laax) preselili v Italijo (Seiser Alm). Na Južnem Tirolskem bodo namreč jutri (22.1.) na sporedu kvalifikacije druge letošnje tekme za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle). Na tekmi bosta nastopila tudi Urška Pribošič in Naj Mekinc. Medtem ko se naša A reprezentanta mudita v Italiji, pa naš B reprezentant Ožbe Kuhar nastopa na zimskih mladinskih olimpijskih igrah v švicarskem Leysinu. Za njim je že nastop v snežnem parku (slopesyle), osvojil je 19. mesto. Vrhničana jutri čaka še nastop v skokih prostega sloga (big air).

 • Deskanje na snegu | 18.01.2020 - Junaka letošnje Rogle Coratti in Ledecka, Tim Mastnak dvanjasti

  Zmagovalca paralelnega veleslaloma za svetovni pokal na Rogli sta Italijan Edwin Coratti in Čehinja Ester Ledecka. Izmed slovenske šesterice se je iz kvalifikacij prebil le Tim Mastnak, ki je po porazu v osmini finala osvojil dvanajsto mesto. Rok Marguč (17. mesto), Žan Košir (20. mesto), Gloria Kotnik (31. mesto) Jernej Glavan (43. mesto) in Sara Goltes (44. mesto) se niso uvrstili v finalni del tekmovanja.

 • Deskanje na snegu | 17.01.2020 - Na Rogli šesterica Slovencev

  Svetovni pokal alpskih deskarjev na snegu se bo jutri (18.1.) že osmo sezono zapored ustavil na naši Rogli, tudi tokrat pa bo na sporedu tekma v paralelnem veleslalomu. Deskarski praznik na progi Jasa se bo pričel s kvalifikacijami ob 9. uri, finalni dvoboji najboljših šestnajstih deskark in deskarjev pa bodo na sporedu štiri ure kasneje (ob 13.uri). Nova junakinja in junak Rogle bosta na Jasi znana že nekaj pred 14:30. Na domači tekmi bosta poleg standardne četverice Tim Mastnak – Rok Marguč – Žan Košir – Gloria Kotnik nastopila tudi B reprezentanta Jernej Glavan in Sara Goltes.

 • Deskanje na snegu | 15.01.2020 - Urška Pribošič Laax open zaključila na solidnem dvanajstem mestu, Ožbe Kuhar odhaja na Mladinske olimpijske igre

  V švicarskem Laaxu, ki v tem tednu gosti najboljše deskarje in deskarke prostega sloga, so bile danes na sporedu moške in ženske polfinalne vožnje v disciplini snežni park (slopestyle). V ženski konkurenci je nastopila tudi Slovenka Urška Pribošič, ki pa se ji ni uspelo prebiti v petkovo finale. V obeh vožnjah (za končni rezultat šteje boljša) je bila dobro na poti, žal pa se ji je obakrat ponesrečil doskok na zadnjem skoku, tako da je tekmo končala na 12. mestu. Naj Mekinc je preizkušnjo v Laaxu zaključil z nastopom v ponedeljkovih kvalifikacijah, osvojil je 40. mesto. V Švico, na Mladinske olimpijske igre (MOI) ˝Lozana 2020˝, pa je danes odpotoval tudi Ožbe Kuhar. V nedeljo in ponedeljek ga tam (Leysin) čakata nastopa v snežnem parku in skokih prostega sloga.

 • Deskanje na snegu | 15.01.2020 - Ne ekipni tekmi v Avstriji zmaga Nemcem, Slovenci se doma pripravljajo na sobotno tekmo na Rogli

  Avstrijski Bad Gastein je danes gostil prvo ekipno paralelno tekmo za svetovni pokal v tej sezoni. V paralelnem slalomu se je pomerilo štiriindvajset parov, najhitrejša pa sta bila favorizirana Nemca Ramona Theresia Hofmeister in Stefan Baumesister. Drugo mesto sta zasedla domača veterana Claudia Riegler in Andreas Prommeger, tretje pa Švicarja Julie Zogg in Dario Cviezel. Slovenci na prvi ekipni tekmi v tej sezoni niso nastopili.

 • Deskanje na snegu | 14.01.2020 - Tim Mastnak drugič zapored med elitno šestnajsterico

  Tim Mastnak je na večernem paralelnem slalomu za svetovni pokal v avstrijskem Bad Gasteinu osvojil šestnajsto mesto. Po petnajstem času popoldanskih kvalifikacij je bil v osmini finala zelo dobro na poti, a je v spodnjem delu proge naredil napako in odstopil, tekmo je končal na šestnajstem mestu. Rok Marguč (26.) in Žan Košir (35. mesto) se nista uvrstila v finale, Gloria Kotnik pa ni nastopila. Bad Gasteinsko slalomsko klasiko sta dobila Italijan Daniele Bagozza in Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Jutri (13:00) bo v Avstriji še ekipni paralelni slalom na katerem pa slovenska ekipa ne bo nastopila.

 • Deskanje na snegu | 14.01.2020 - Urška Pribošič gre naprej!

  Deskarji in deskarke prostega sloga so v švicarskem Laaxu zaključili s kvalifikacijskimi nastopi v disciplini snežni park (slopestyle). Na prvi tekmi svetovnega pokala sezone v tej disciplini je Naj Mekinc (moški so nastopili včeraj) z nastopi končal v kvalifikacijah in zasedel končno 40. mesto, Urška Pribošič (ženske so nastopile danes) pa se je s peto najboljšo oceno kvalifikacij uvrstila v polfinale. Le-to bo na sporedu jutri ob 10.00, za šest mest v velikem finalu (ta bo na sporedu v petek), se bo pomerilo dvanajst deklet.

 • Deskanje na snegu | 13.01.2020 - Izidor Šušteršič: ˝ Za dober rezultat bo potreben popoln in brezkompromisen napad!˝

  Alpski deskarji svetovni pokal jutri (14.1.) in v sredo (15.1.) nadaljujejo s posamičnim in ekipnim paralelnim slalomom za svetovni pokal v Bad gasteinu. Na avstrijskem Solnograškem, kjer letos praznujejo dvajseto obletnico prirejanja deskarskih tekem za svetovni pokal, bo v torek na štartu tudi naša standardna četverica Tim Mastnak, Žan Košir, Rok Marguč in Gloria Kotnik. Slednji se bo na sredini ekipni tekmi pridružil najboljši izmed moške trojke na torkovi posamični tekmi.

 • Deskanje na snegu | 11.01.2020 - Tim Mastnak peti, Gloria Kotnik deveta!

  Prvi paralelni veleslalom za svetovni pokal alpskih deskarjev v letošnjem koledarskem letu sta v švicarskem Scuolu dobila Nemka Ramona Theresia Hofmeister in Rus Andrej Sobolev. Izmed slovenske četverice se je s petim mestom najbolj izkazal Tim Mastnak. Finalistka je bila tudi Gloria Kotnik, ki je tekmo končala na devetem mestu. Žan Košir (19. mesto) in Rok Marguč (odstop) sta ostala brez izločilnih finalnih dvobojev. Deskarska karavana se zdaj seli v avstrijski Bad Gastein, kjer bosta v torek in sredo na sporedu posamični in ekipni paralelni slalom.

 • Deskanje na snegu | 11.01.2020 - Pribošičevo in Mekinca čaka prestižni Laax open, Kuharja Mladinske olimpijske igre

  Deskarji prostega sloga sezono svetovnega pokala nadaljujejo v švicarskem Laaxu, kjer bodo od ponedeljka (13.1.) pa do sobote (18.1.) tekmovali na tekmah v snežnem parku (slopestyle) in snežnem žlebu (halfpipe). Na najbolj prestižnem evropskem tekmovanju za deskarje prostega sloga bosta slovenske barve zastopala Urška Pribošič in Naj Mekinc (park), Tit Štante (žleb) pa se je na zadnjem treningu žal poškodoval (zlom podlahtnice), tako da ostaja doma. V Švico v naslednjih dneh (sreda 15.1.) potuje tudi naš mladi up Ožbe Kuhar, ki bo v snežnem parku in skokih prostega sloga (big air) nastopil na Mladinskih olimpijskih igrah, ki jih gosti Lozana, deskarske tekme bodo v Leysinu.

 • Deskanje na snegu | 10.01.2020 - Slovenski kvartet je nared za januarski izziv

  Alpske deskarje po odpovedi ponovoletnih tekem v avstrijskem Lackenhofu prva preizkušnja v letošnjem koledarskem letu čaka šele jutri, v švicarskem Scuolu. Pomerili se bodo v paralelnem veleslalomu, nastopila pa bo tudi standardna slovenska četverica Rok Marguč, Tim Mastnak, Žan Košir in Gloria Kotnik, ki je včeraj na domači Rogli zaključila zadnji sklop treningov pred napornim januarjem. Ta mesec jih poleg tekme v Scuolu čakajo še preizkušnje v avstrijskem Bad Gasteinu (posamični in ekipni paralelni slalom), na domači Rogli (paralelni veleslalom) in v italijanskem Piancavallu (paralelni slalom in ekipni paralelni slalom).

Arhiv: 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2020 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov