SZS ima novega direktorja in podpredsednika

03.05.2010

Ljubljana - Na današnji 2. redni seji Izvršilnega odbora Smučarske zveze Slovenije je predsednik SZS g. Tomaž Lovše za direktorja predlagal mag. Matijo Vojska, člani IO SZS pa so ga potrdili na mesto novega direktorja SZS.

Po potrditvi zapisnika 1. seje, so člani potrdili še drugega podpredsednika in sicer Enza Smrekarja, člana uprave in glavnega poslovnega direktorja podjetja Droga Kolinska, d.d., ki se je tako pridružil Janezu Živko, članu uprave podjetja Petrol, d.d., ki je bil enoglasno potrjen na prejšnji seji odbora.

Tomaž Lovše, predsednik Smučarske zveze Slovenije

"Udejanjanja programa prenove SZS, ki sem ga predstavil ob izvolitvi, sem se lotil z vso resnostjo. Pogovarjal sem se z različnimi kandidati in v čast mi je potrditi, da SZS uživa velik ugled in zaupanje. Prav s tem sem lahko k sodelovanju pritegnil oba podpredsednika ter novega direktorja. Iskal sem ljudi z ugledom, agilnostjo in pripravljenostjo ne samo pomagati, ampak tudi voditi. Kot veste, je bil Janez Živko nekdanji reprezentant, tako da pozna smučanje. Kot podpredsednik in strokovnjak za finance in kontroling bo neposredno spremljal ta področja na SZS. Enzo Smrekar je strokovnjak za prodajo in marketing – računam, da nam bo s svojimi znanji zelo koristil pri prenovi marketinških aktivnosti SZS. Pri iskanju novega direktorja SZS sem se osredotočil na kandidate, ki združujejo znanja in izkušnje iz dveh področji: korporativnega in športnega. Matija Vojsk se je v svoji karieri dokazal kot uspešen poslovnež in vodja, izhaja pa iz znane slovenske družine, ki je še kako povezana s športom. Pri izbiri je bilo seveda pomembno tudi njegovo poznavanje ustroja in delovanja SZS, s katerim se je večkrat srečal tudi kot predstavnik sponzorjev. Prepričan sem, da je to ekipa, ki bo pomembno zaznamovala sedanjost in prihodnost slovenskega smučanja."


Tomaž Lovše

Enzo Smrekar, podpredsednik Smučarske zveze Slovenije

"Povabilo k sodelovanju v SZS v funkciji podpredsednika mi je v veliko čast in izziv.  Pred nami so številne priložnosti in prepričan sem, da bomo z novo energijo, znanjem in svežim pristopom dodatno dvignili ugled in prepoznavnost  zveze. Eden od naših ciljev bo prav gotovo v smeri širitve trženja naših športnikov kot vrhunskih blagovnih znamk in krepitve njihove prepoznavnosti tako doma kakor tudi v tujini. Osebno si bom prizadeval, da bi športnike zveze in njihove vrednote čim bolj približali naši mladi generaciji. Slovenija danes bolj kot kadarkoli doslej potrebuje obilo pozitivne energije. Mladi morajo verjeti vase, imeti visoka pričakovanja in biti pripravljeni na trdo delo. Le tovrsten pristop omogoča doseganje vrhunskih rezultatov, tako osebnostnih kakor tudi kariernih. In vrhunski športniki naše zveze so tisti, ki jim to moč lahko dajo."

Enzo Smrekar je član uprave v Drogi Kolinski d.d in glavni poslovni direktor skupine Droga Kolinska. Ima 25 let izkušenj na vodstvenih pozicijah večinoma v vodilnih mednarodnih družbah kot so Philip Morris in Diageo. Izkušnje ima predvsem na področju menedžmenta in marketinga z dobrim poznavanjem regije in širšega mednarodnega poslovnega okolja. Ima končan MBA na IEDC in Executive Coaching & Mentoring na Oxford Brookes University.  V preteklosti je sodeloval na različnih strateških projektih z družbami kot so AT Kearney ter Stearn & Stewart. Je član Slovenske Oglaševalske Zbornice in mentor mladim poslovnežem v različnih organizacijah. V prostem času se ukvarja s smučanjem in igranjem golfa.

Janez Živko, podpredsednik Smučarske zveze Slovenije

Janez Živko je bil rojen leta 1973 v Slovenj Gradcu. Nekdanji reprezentant v alpskem smučanju (1985-1993), je danes član uprave za finance v družbi Petrol, d.d.. Najvidnejši športni uspeh je dosegel na mladinskem svetovnem prvenstvu leta 1992 v Mariboru, kjer je v smuku zasedel 8. mesto, v veleslalomu pa je bil 14 ..Leta 1998 je zaključil študij MBA na Denver University v Koloradu, ZDA. Po zaključku aktivnega smučanja je med študijem v ZDA tekmoval za svojo univerzo in bil pomočnik trenerja smučarske ekipe med podiplomskim študijem. Od leta 2002 do 2007 je zasedal mesto direktorja financ, od leta 2008 do 2009 pa je bil pomočnik uprave za finance v družbi Gorenje, d.d.

Matija Vojsk, direktor Smučarske zveze Slovenije

"Predsedniku Smučarske zveze se zahvaljujem za povabilo, Izvršilnemu odboru pa za zaupanje in imenovanje.  Zavedam se odgovornosti, ki jo bom prevzel v razmerah, ki so zahtevne za vse športne organizacije.  Za vodenje SZS to zaradi njene posebne vloge kot športne in družbene organizacije, ki je nacionalni simbol in predmet istovetenja ne samo športne, temveč tudi splošne slovenske javnosti, predstavlja še večji izziv.  Čeprav prevzemam poslovno vodenje zveze, bodo v očeh širše javnosti merilo uspešnosti dela Zveze predvsem športni rezultati, za katere Zveza zagotavlja organizacijske, strokovne in materialne pogoje."


mag. Matija Vojsk

"Dogovorili smo se, da delo prevzamem kmalu, saj nas s sodelavci čakajo številne naloge. Te bodo poleg priprav na novo sezono tekmovanj vključno s svetovnimi prvenstvi hkrati z začetim novim štiriletnim olimpijskim ciklusom usmerjene predvsem v ključni izziv;  vzpostavitev nove organiziranosti in načina delovanja, primernega za delovanje v sodobnem tržnem okolju.   SZS v prihodnosti vidim kot poslovno delujočo in obenem dinamično organizacijo civilne družbe, ki bo združevala tako zamisli, znanje kot zagon številnih deležnikov od društev, posameznikov, prirediteljev, proizvajalcev do seveda športne in trženjske stroke in predstavljala sogovornika medijem in gospodarstvu.  Smučarska zveza bo ob nadaljevanju na dosedanjih uspehih in doseženem ugledu z novim pristopom prispevala k prepoznavnosti in ugledu Slovenije v svetu, skrbela za uspešen razvoj in popularizacijo smučarskega športa od najmlajših rodov do vrhunskih tekmovalcev, podpornikom in pokroviteljem pa v prihodnje kot uspešna blagovna znamka omogočala še boljši povratni učinek za njihovo podporo vodilnemu slovenskemu nacionalnemu športu."

Matija Vojsk je bil rojen pred 46 leti v Ljubljani.  Leta 1988 je diplomiral iz avtomatike na Fakulteti za elektrotehniko in računalništvo Univerze v Ljubljani, leta 1991 z nazivom MBA zaključil študij MBA pri City University iz Seattla, ZDA, zatem pa pridobil naziv magister managementa.  Zaposlen je bil v Smeltu, Porsche Inter Autu, v Autocommerceu, v Telekomu Slovenije od direktorja poslovne enote do člana uprave za trženje, kar je bilo njegovo področje tudi kasneje v Delu, d.d., četrto leto pa sedaj v raznih vlogah deluje v Poslovnem sistemu Mercator.  Deloval je v več nadzornih svetih, na področju športa je bil član Marketinškega sveta OKS, član predsedstva Kolesarske zveze Slovenije in predsednik OK Mladinskega in U23 svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju – Kranj/Medvode.  Nekdanji učitelj smučanja sedaj smuča ljubiteljsko in se med športi tudi sicer najraje ukvarja s tistimi v naravi.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2019 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov