Pokal SLOvenSKI maraton 2007

Pokal slovenski maraton je poznan že širši javnosti smučarjev tekačev. V preteklih letih je s trdim delom organizatorjev postal že prava blagovna znamka. Osankarica, Bloke, Vojsko in Pokljuka so bila v pretekli sezoni prizorišča tega razvijajočega se tekmovanja.

Pokal slovenski maraton

Slovenski množični smučarsko tekaške prireditve so končno dobile neko obliko, ki je v svetu že poznana (Worldloppet, Evroloppet - združenja organizatorjev največjih smučarsko tekaških martonov). Prvo leto je zagotovo lepo uspelo. Na Pohorju, na Osankarici, so se pohvalili, da še nikoli ni bilo toliko tekačev iz drugih krajev. Na Blokah so podrli rekord nove dobe Bloških tekov čez 700 tekačev. Na Vojskem, visoki lepi in premalo poznani planoti nad Idrijo, je krasote obiskal ves cvet slovenskega teka. Tudi zaradi slovenskih maratonov in maratona na Pokljuki je sezono v pomlad podaljšala večina tekačev na smučeh, od tistih hitrejših, bolj zagrizenih, do tistih ljubiteljskih, bolj rekreativnih. Maratoni ali zaradi dolžine bolj teki, so in bodo namenjeni vsej populaciji. Vsej družini. Zato vsak lahko najde svoj izziv na Arehu, na Blokah, na Vojskem, na Pokljuki in kjer koli drugod po Sloveniji. Organizatorji tekmovanj za Pokal SLOvenSKI maraton bodo v naslednji sezoni poskrbeli, da se uresničijo sanje - na Bloških tekih 1500 tekačev, ter zmaga Petre Majdič in Georgia Di Cente.

14.1.2007 Logarska dolina 20km
20.1.2007 Tek v Tamar 20 km
27.1.2007 Osankarica 21km
4.2.2007 Bloki teki 20km
18.2.2007 Trnovski maraton 21km
25.2.2007 Vojsko 31km
18.3.2007 Pokljuški maraton 42km

Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe tekmovalnega koledarja.

Tekmovanja za Pokal SLOvenSKI maraton bodo predvidoma organizirana po dogovorjenem koledarju. Če organizator zaradi višje sile (slabe snežne razmere) ne more organizirati tekmovanja na predviden termin ima možnost prestaviti organizacijo tekmovanja. Prosta termina za organizacijo odpovedanih tekmovanj sta 04. in 11. marec 2006. Tekmovanji, organizirani v teh dveh rezervnih terminih lahko štejejeta za Pokal SLOvenSKI maraton samo ob izpolnjenem pogoju, da je lahko v vsakem vikendu ( sobota in nedelja ) organizirano samo eno tekmovanje za Pokal SLOvenSKI maraton.

Izdelava spletnih strani: Creatim

Copyright © 2007 - 2022 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov