Neunerjevi ženski šprint, Malijeva pred Gregorinovo

16.03.2012


Magdalena Neuner je z zmago na ženskem šprintu potrdila, da ne misli prepustiti skupne zmage tekmicam, ki so se ji pred današnjo tekmo že precej približale v točkovanju. Zaradi napake Gregorinove na strelišču, je bila najbolje uvrščena Slovenka Andreja Mali na 28. mestu."Po nastopih na svetovnem prvenstvu sem bila že precej izčrpana, vendar sem se motivirala in nastopila najbolje kot znam. Na streljanju leže sem zaradi vetra naredila korekcijo, stoje pa sem počakala zadnji strel in ga zadela. Nikakor nisem hotela v kazenski krog in sem uspela skupaj zadeti vseh deset strelov. Po moški tekmi je zapadlo nekaj snega, ki pa je bil zelo počasen, zato sem imela nekaj rezerve tudi še na progi. Takšen nastop mi daje tudi zelo solidno izhodišče za zasledovalno tekmo, kjer pa vseeno računam z nekoliko hitrejšo smučino in napredovanjem," je opisala svoj nastop Malijeva.

Teji Gregorin se nastop ni izšel na streljanju stoje, kjer so ji ostale nepobeljene tri tarče, imela pa je tudi nekaj težav z vračanjem zaklepa v zadnji položaj. Tekmo je končala tudi brez točk svetovnega pokala na 43. mestu.

"To je bila res moja napaka, ki je požrla nekaj sekund in povzročila dodatno nervozo, vendar sem se že pred tem zelo trudila na progi, pa ni bilo pravega učinka. Pojavile se mi bolečine v glavi in oteklo grlo, zato je bil moj nastop že vnaprej vprašljiv. Sicer nimam povišane temperature, vendar je bil slab občutek s proge prenešen še na strelišče. Jutri se bomo odločili ali bom sploh nastopila v zasledovanju ali bom prihranila moči raje za nedeljsko tekmo s skupinskim štartom. Vsekakor se bom potrudila, da v skupnem seštevku ostanem vsaj med petnajsterico najboljših," je napovedala Gregorinova.

"Pri moških sta nas prepričala tako Jakov, ki še vedno ni povsem ozdravel, kot tudi Klemen, ki je s strelskim izkupičkom izposloval zelo dobro uvrstitev. Tudi Dokl se je glede na svoje streljanje, ki bi moralo biti brez zgrešene tarče, vseeno le uspel uvrstiti na zasledovanje. Pogoji Malijevi niso bili povsem pisani na kožo, pa je bila vseeno naša najbolje uvrščena. Gregorinovi pa moramo glede na njeno stanje pustiti pravico, da naredi tudi kakšno napako in se kljub celoletni konstantnosti, uvrsti nižje kot sicer sodi," je bil komentar glavnega trenerja Uroša Velepca.

Magdalene Neuner kljub dvema zgrešenima streloma (1,1) ni uspela ogroziti niti strelsko brezhibna Ukrajinka Vita Semerenko. Ta je za Nemko zaostala le 3,2 sekunde, zato pa je za 13 sekund premagala Belorusinjo Darjo Domračevo na tretjem mestu, ki je pustila nepokrito eno tarčo. Neunarjeva je zmagala na kar osmih šprintih od desetih, zato je prepričljivo osvojila tudi skupno zmago v tej disciplini, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa je njena prednost spet narasla za 44 točk.

V jutrišnjem zasledovanju ob 11.30 uri bodo na štartu stali slovenski predstavniki Jakov Fak, Klemen Bauer in Peter Dokl v moški konkurenci, pri ženskah ob 13.45 uri pa Andreja Mali in Teja Gregorin.Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov