DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Znova Kokslien, Oranič in Jelenko do točk

12.02.2012

Mitja Oranič [foto: GEPA]

Kazahstanski Almaty je gostil še drugo tekmo svetovnega pokala v nordijski kombinaciji. Na skakalnici je najbolje nastopil Japonec Akito Watabe, ki je pristal pri 132,0 metrih, še meter dlje je skočil drugouvrščeni Avstrijec Bernhard Gruber, ki je zaradi slabših sodniških ocen, za Watabejem zaostajal za nekaj manj kot dve točki. Tretji je bil Avstrijec Christoph Bieler. Slovenski kombinatorci so znava nastopili odlično, saj so Marjan Jelenko (20. mesto), Mitja Oranič (26.) in Gašper Berlot (33.) imeli odlično izhodišče za tekaški del.

Na desetkilometrski preizkušnji je znova najboljše nastopil Finec Mikko Kokslien in se tako razveselil četrte zmage v karieri. Po skokih je zasedel deseto mesto. Drugo mesto je osvojil Watabe, tretji pa je bil Avstrijec Gruber.

Znova so odlično nastopili naši kombinatorci, saj sta se dva uvrstila med dobitnike točk. Oranič je bil 24., Jelenko pa 25. Za las je brez njih na 40. mestu ostal Berlot.

"Zelo sem zadovoljen. Predvsem z včerajšnjo tekmo, ko so se vsi trije tekmovalci uvrstili med dobitnike točk. Danes je se zelo izkazal Jelenko s 25. mestom. V tej konkurenci je to lep rezultat zanj. Škoda, da Oranič in Berlot nista na skakalnici nastopila tako kot znana, saj bi bila lahko boljša. V celoti moramo biti zadovoljni," je po tekmi vtise strnil glavni trener Primož Triplat in dodal: "Že celo sezono delamo, da se forma stopnjuje. Boljši smo na skakalnici, nekoliko nam manjka še realizacija. Forma se dviga, zato gremo naprej do Osla."


Rezultati: Svetovni pokal .: Almaty
Izjava: Primož Triplat (.mp3)


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov