DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Začel bo Robi, končal Jernej

30.11.2007

Kuusamo - Danes ob 17.00 uri se bo v Kuusamu z ekipno tekmo uradno začela sezona svetovnega pokala 2007/08. Po prevladi Avstrijcev v zadnjih letih, je tudi nocoj moč pričakovati na vrhu ekipo naših severnih sosedov. Sodeč po včerajšnjih kvalifikacijah in uradnemu treningu so močni tudi Finci in Norvežani, medtem so Nemci odvisno od trenutnega navdiha svojih skakalcev. Med kandidati za visoka mesta so tudi naši fantje, ki pod vodstvom Arija-Pekke Nikkole sproščeno pričakujejo današnjo preizkušnjo.

"Good jumps" 

nikkola_ari_pekka_21_05_07.jpg"Vse kar si želim za danes, so dobri skoki (good jumps), ki so jih fantje pokazali na treningu. Če bodo to prenesli na tekmo, bom zadovoljen. Rezultatsko je cilj do šestega mesta," je po včerajšnjih odličnih kvalifikacijah razlagal glavni trener naših, Finec Nikkola. Razkril je tudi "taktiko" za napad na željeno uvrstitev; prvi se bo v smučino podal Robert Kranjec, drugi Primož Pikl, tretji Primož Peterka in kot zadnji Jernej Damjan. Tekmo si bo s tribun ogledal mladi Matic Kramaršič. "Matic je včeraj plačal davek neizkušenosti. Bil je kar nervozen pred pričetkom, vendar upam da je bila zanj to dobra šola. Fant ima velik potencial," je včerajšnji nastop debitanta v svetovnem pokalu pokomentiral Ari-Pekka.

Na trening v Lillehammer

nor_lillehammer.jpgPo sobotni posamični tekmi v Kuusamu, se bodo naši skakalci v nedeljo odpravili v Lillehammer, kjer bodo trenirali do četrtka. Nato se bodo podali proti prizorišču naslednjih tekem svetovnega pokala v Trondheimu, kjer so skakalnice že pripravljene. Ekipa ostaja nespremenjena, tako da bomo tudi prihodnji konec tedna stiskali pesti za Kramaršiča, Pikla, Peterko, Kranjca in Damjana.  

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki