Večer šampionov 2017

18.05.2017

Foto: BoBo

V Unionski dvorani v Ljubljani je danes potekal tradicionalni Večer šampionov. Na gala prireditvi Smučarske zveze Slovenije so se znova zbrali športniki in športnici največje panožne zveze v državi, ki so v pretekli zimski sezoni zastopali barve naše države po celem svetu.

Vse navzoče sta na začetku pozdravila ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič in predsednik Smučarske zveze Slovenije, Enzo Smrekar. Slednji je v svojem nagovoru vsem navzočim povedal, da je ponosen na zgodbe o uspehu, ki jih SZS piše v zadnjem obdobju, na 10 junakov zime, ki so v minuli zimi stopili na oder za zmagovalce, izpostavil je tudi stabilno poslovanje zveze s pogledom daleč v prihodnost, omeniti ni pozabil niti dejstva, da zveza v svoje vrste z veseljem sprejme nekdanje vrhunske tekmovalke in tekmovalce, ki želijo športu vrniti to, kar jim je dal. Predsednik SZS ni pozabil niti na okroglo obletnico delovanja, ki zvezo čaka v naslednjem letu, 80 let delovanja, v katerih se je nabralo kar 19 medalj z olimpijskih iger, 50 medalj s svetovnih prvenstve in 227 zmag v svetovnem pokalu. Po nagovoru predsednika SZS, Enza Smrekarja, ki bo ponovno kandidiral za to mesto, je sledila tradicionalna podelitev kipcev in plaket bloških smučarjev najboljšim tekmovalcem in tekmovalkam v sezoni 2016/17.

Foto: BoBo

Kipec bloškega smučarja so prejeli: Ilka Štuhec, Boštjan Kline, Žan Košir, Filip Flisar, Domen Prevc, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Ema Klinec, Anamarija Lampič, moška ekipa v smučarskih skokih (Peter Prevc, Domen Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan) in gospodarska družba Gorenje iz Velenja za 25 let neprekinjenega sponzorstva Smučarske zveze Slovenije – nordijskih reprezentanc.

Posebna priznanja SZS za dosežke na mladinskih svetovnih prvenstvih so prejeli moška mladinska reprezentanca v smučarskih skokih (Žiga Jelar, Tilen Bartol, Aljaž Osterc in Bor Pavlovčič), mešana mladinska ekipa v smučarskih skokih (Nika Križnar, Tilen Bartol, Ema Klinec in Žiga Jelar), ženska mladinska ekipa v smučarskih skokih (Jerneja Brecl, Katra Komar, Nika Križnar in Ema Klinec), Ema Klinec, Nika Križnar in Meta Hrovat. Ob koncu prireditve je sledil še vrhunec, ko je Ilka Štuhec s strani podjetja SloWatch prejela uro Omega model Speedmaster za zlato medaljo na svetovnem prvenstvu in najuspešnejšo športnico pretekle zime.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki