Tina Maze pri vrhu tudi na smuku

12.01.2013


Najboljše smučarke sveta so se v St. Antonu pomerile na četrtem smuku sezone svetovnega pokala. Začetek preizkušnje je bil zaradi velikih količin novozapadlega snega prestavljen za pol ure, 58 tekmovalk pa se je na progo Karla Schranza podalo iz superveleslalomskega starta.

Pred nastopom prve Slovenke se je najbolje odrezala Američanka Alice Mckennis in sicer s časom  1:14.62. Tina Maze, ki ima za seboj fantastičen niz uvrstitev v tehničnih disciplinah se je tudi na smukaški progi odrezala odlično. Na prvih dveh vmesnih časih je bila enako hitra kot vodilna, v drugi polovici proge pa je nekoliko zaostala in v cilj prišla s tretjim časom in s tremi desetinkami zaostanka za Mckennisovo.Ko so za Tino zaostale tudi najboljše tekmovalke v tej disciplini, med katerimi je bila tudi Američanka Lindsey Vonn, smo že videli nove stopničke za najboljšo smučarko sveta. Potem pa je pri številki 22 prišel nastop Italijanke Daniele Merighetti, ki se je odrezala izjemno in prišla na drugo mesto med Mckennisovo in Avstrijko Anno Fenninger.

Ilka Štuhec, ki je osvojila točke na vseh treh smukih te sezone je danes nastopila 25. po vrsti. Na prvem vmesnem času je bila najboljša, potem pa na zahtevni progi začela nekoliko popuščati in v cilj prišla kot 17. Njen zaostanek za vodilno ni bil velik, saj je zaostala le sekundo in tri stotinke, kar jo je na koncu popeljalo na 20. mesto, kar je njen četrti najboljši rezultat v karieri.Vanja Brodnik, ki je s številko 48 petič v karieri nastopila na smuku svetovnega pokala in lovila svoje prve točke v tej disciplini, je postavila 49. čas. 20-letna Katja Horvat se je danes prvič v karieri spopadla z najboljšimi smučarkami sveta in se na progo podala kot predzadnja. Vožnja jo je popeljala na 55. mesto.

Tino Maze je na koncu od novega vzpona na zmagovalni oder ločilo štirinajst stotink sekunde. Toda četrto mesto je vseeno nov izjemen uspeh in potrdilo, da lahko Tina konkurira tekmicam tudi v hitrih disciplinah. Naša smučarka v seštevku svetovnega pokala seveda še vedno zaseda prvo mesto. Trenutno ima 1189 točk, kar je skoraj 500 točk več kot jih ima Nemka Hoefl-Riescheva na drugem mestu.

Trener hitrih disciplin Andrej Možina je po preizkušnji rekel: »Moram reči, da smo zelo zadovoljni z Ilkino vožnjo. Nekako je bil cilj, da se na vseh smukih, ki jih pozna, uvrsti med dvajseterico, glede na to, da tega ni poznala, saj se je po progi spustila šele drugič, pa je bila ta vožnja zelo v redu. Škoda je sicer za eno napako v zgornjem delu, mogoče bi lahko bila med petnajst, kar bi bil še lepši uspeh. Zadovoljen sem tudi z Vanjo in Katjo. Obe nabirata izkušnje, kar se tiče Katje pa bodo tu pomembne tekme evropskega pokala naslednji teden. Jutri startata Ilka in Vanja. Prva seveda cilja na točke, poskusila pa bo tudi Vanja.«

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov