Dekleta in fantje po pripravah v Argentini

11.09.2017


Alpske smučarke in smučarji so na novinarski konferenci v prostorih SZS spregovorili o poteku treningov v argentinski Ushuaii. Dekleta in fantje so se na novo sezono na južnoameriškem snegu pripravljali več kot tri tedne, v en glas pa so dejali, da so bili treningi zelo uspešni in da bodo s to popotnico lahko dobro nadaljevali z zadnjimi sklopi priprav pred prvimi tekmovanji.

V uvodu je ekipo pozdravil direktor SZS, dr. Franci Petek: ''Med tem, ko ste trenirali sem z zanimanjem spraševal vodjo panoge Miho Verdnika, kako vam gre. Zelo sem bil vesel, ko sem slišal, da ste v redu trenirali, še najbolj vesel pa sem, da vas tu vidim zdrave. V teh tednih do prvih tekem vam želim enako srečo pri treningu, da boste lahko izpolnili vse, kar ste si začrtali. Verjamem, da bo tudi pozimi vse dobro potekalo, saj ste zelo pozitivno naravnani.''FOTOGALERIJA >>>

Denis Šteharnik, odgovorni trener za tehnične in hitre discipline za svetovni pokal
Trening v Ushuaii je bil zelo uspešen. Uresničili smo večino zastavljenih ciljev. Pokazalo se je, da je to zelo pomemben del priprav. V 25 dneh smo 21 dni smučali, kar je zelo veliko. Če želiš ob takšnem treningu zdržati do konca, moraš biti izredno dobro kondicijsko pripravljen. Punce lahko zato samo pohvalim, ni bilo nobenih težav. V Ushuaii sem bil že šestkrat, letos pa smo imeli sabo tudi kondicijskega trenerja, večino časa pa je bila z nami tudi fizioterapevtka. Punce so tako imele popolno oskrbo. Zjutraj je bil na sporedu trening, popoldne kondicijski trening, vmes še terapije in video analize, tako da so bile zasedene praktično ves čas. Zdržati te tri tedne je tako dokaj naporno, tudi mentalno, ne samo fizično. Lahko se samo veselimo nadaljevanja, da bomo pokazali, kaj smo se naučili. Čaka nas še zelo pomemben del, se pravi piljenje forme. Tudi ta del mora biti na zelo visokem nivoju.

Meta Hrovat
Mislim, da se z mano ''ne špara'', čeprav sem mlajša v ekipi. Zdaj sem zraven že drugo sezono, tako da smo se navadile ena na drugo. Čeprav sem mlajša me ne obravnavajo drugače. Mislim, da sem enakovredna članica ekipe.

Tina Robnik
Ko sem zamenjala opremo se mi je spomladi zdelo, da je že vse domače, na temu snegu pa so bili občutki drugačni. A že nekje na sredini treninga sem se začela že bolje navajati in se počutila bolj domače.

Ana Bucik
To je bil zame do zdaj najbolj uspešen trening na južni polobli. Velik poudarek sem dala na veleslalom, nekaj tudi na superveleslalom. Mislim, da sem naredila kar velik korak naprej, to je bil tudi moj glavni cilj. Slalom sigurno še ni tam, kjer bi si želela da je, a časa je še veliko. Uspela sem poizkusiti par novih stvari, tudi s fanti sem trenirala nekaj težkih postavitev. Malo so me zafrkavali, a to je vse zato, da bodo stvari novembra lažje.

Klemen Bergant, odgovorni trener za tehnične discipline za svetovni pokal
Trening je bil dober. Imeli smo možnost menjave terenov, sneg je bil večino časa odličen, slalomsko progo smo tudi polili. Tudi z našimi puncami smo dobro in veliko sodelovali. Seveda so bile tam tudi druge ekipe, italijanska in francoska veleslalomska ekipa, ki je ena najmočnejših na svetu. Tako smo videli tudi nekaj konkurence. Zadovoljen sem s tem, kar smo naredili. Vedeti je treba, da na ta trening nismo prišli tako zelo dobro pripravljeni, saj je skoraj cel trening v Saas Fee-ju konec julija padel v vodo zaradi vremena. Prvi teden smo tako delali tisto, kar bi morali v Saas Fee-ju, a ko sem primerjal lansko statistiko iz La Parve in El Colorada, smo letos po številkah naredili več, mislim, da tudi po kvaliteti. Neka osnova je, vemo, da je Soelden teden kasneje kot ponavadi, tako da imamo še nekaj časa. Upam, da nam bo vreme septembra in oktobra služilo, da bomo lahko nagradili kar smo do sedaj naredili.

Štefan Hadalin
Na začetku se je ob novi opremi občutila sprememba, imel sem nekaj težav. A že v drugem oziroma tretjem tednu sem prišel do pravih občutkov na novih smučeh. Zdaj lahko rečem, da se počutim super. Upam, da bom te občutke zadržal in jih odnesel v zimo ter pokazal še kaj več.

Žan Kranjec
Enkrat smo trenirali s Francozi in enkrat z Italijani. To, da se lahko primerjamo s tako močnimi ekipami, je zelo dobrodošlo. Če smučamo tako kot znamo, smo zelo konkurenčni, lahko smo tudi spredaj. Sem zelo zadovoljen, rezerve seveda še so, vem pa, da smo na pravi poti.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov