DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

FIS: Zajc dobil tekmi v Kuopiu in zagotovil dodatno kvoto

12.08.2017

V finskem Kuopiu sta bili danes na sporedu tretja in četrta tekma FIS pokala v novi sezoni, kjer Timi Zajc praktično ne pozna poraza. Na Finskem je namreč vpisal še drugo in tretjo zmago v tej sezoni.

Timi Zajc ob tretji letošnji zmagi v Kuopiu na najvišji stopnički (c) DPNC

17-letni Timi Zajc je dobil uvodno tekmo FIS pokala v Beljaku, na drugi je bil 18., danes pa je bil dvakrat najboljši še v Kuopiu s čimer se je tudi zaključila prva perioda FIS pokala. Danes so dve tekmi izvedli zaradi slabše napovedi za jutrišnji dan. Zajc je dopoldansko tekmo v Kuopiu dobil s petimi točkami prednosti pred domačinom Eetujem Nousiainenom in še dodatno 1,9 točkami naskoka pred tretjim Nemcem Piusom Paschejem. Popoldne je edini Slovenec na severu Evrope slavil s prednostjo dveh točk pred Poljakom Przemyslawom Kantyko, tudi tokrat je bil tretji Paschke. 

Zajc je skupno v tej periodi torej zbral 318 točk, s čimer je bil daleč pred konkurenco, Sloveniji pa je tako priboril dodatno kvoto za nastop na tekmah celinskega pokala v naslednji periodi. FIS pokal se bo sicer nadaljeval 16. septembra v švicarskem Kanderstegu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov