DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

FIS: V novo sezono Križnarjeva z dvojno zmago, najboljši tudi Zajc

02.07.2017

V avstrijskem Beljaku so se včeraj in danes odvijale prve tekme sezone 2017/18 za smučarje skakalce in skakalke in sicer za točke tretjerazrednega FIS pokala. Naši predstavniki so sezono odprli kar s tremi zmagami na štirih tekmah.

Najboljša dekleta na petkovi tekmi (c) DPNC

V odlični formi je ta čas kot kaže mlada Nika Križnar, ki je na srednji napravi v Beljaku dobila tako včerajšnjo, kot današnjo preizkušnjo. Članica žirovske Alpine je včeraj s konkurenco pometla že v prvem skoku, dolgem kar 98 metrov, zanesljivo je bila najdaljša tudi v drugi seriji z 92 metri. Njen uspeh sta s petim in šestim mestom dopolnili Urša Bogataj in Eva Logar. Križnarjeva se je danes za zmago morala malce bolj potruditi, na koncu pa je v finalu za pol točke ugnala Nemko Juliane Seyfahrt. Bogatajeva je bila osmoa, Logarjeva enajsta, Katra Komar pa 15. Točke so včeraj ali danes osvojile še Jerneja Brecl, Katja Markuta, Kaja Urbanija Čož in Pia Mazi.

Odlično je v novo sezono krenil tudi Timi Zajc, ki je na včerajšnji tekmi s skokoma, dolgima 92 in 96 metrov za pol točke premagal Italijana Federica Cecona. Peto mesto je osvojil Andraž Pograjc, Andraž Modic je bil deseti. Danes naših fantov čisto na vrhu ni bilo, med petnajsterico sta končala Anže Lavtižar na 9. in Zajc na 14. mesto. Točke so ta konec tedna v močni konkurenci sicer osvojili še Aljaž Vodan, Blaž Pavlič, Rok Tarman in Aljaž Osterc.

Najboljši fantje na petkovi tekmi (c) DPNC

Prihodnji konec tedna, v petek in soboto se sezona začenja tudi v celinskem pokalu, ki tradicionalno svoj začetek dočaka v Kranju. Tekmi bosta na sporedu v petek ob 19.45 uri in v soboto ob 9.30 uri, tudi s prenosi na Sportklub 1.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki