DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Praznovanje 30. obletnice delovanja SD Vizore

23.06.2017

Smučarsko društvo Vizore spada med manjša slovenska skakalna društva, ki ravno v tem obdobju, ko praznuje 30 letnico obstoja, doživlja razcvet v svojem delovanju in tudi številčnosti. Člani posegajo po vse višjih odličjih tako na regijski, državni kot na mednarodni ravni. Pohvalijo se lahko z regijskimi in državnimi prvaki na področju skokov in nordijske kombinacije. Rezultati so plod zagnanega dela trenerjev, članov društva in staršev.  Klubski rekord je leta 2016 podrl njihov dolgoletni član in tudi trener najmlajše skupine - David Grm. Na Planiški velikanki je poletel zavidljivih 187 metrov.

Tradicija skokov v Vizorah hodi skupaj s skakalci z roko v roki z nastajanjem in posodabljanjem infrastrukture – pogojev za tovrstno dejavnost. Danes se lahko pohvalijo s kar 4 plastificiranimi skakalnicami ter lastnimi društvenimi prostori. V Vizorski dolini je tako nastal pravi smučarsko skakalni center, kjer se ob skakalnicah v zimskem času postavi vlečnica, omogočeno pa je tudi nočno treniranje in tekme, saj so skakalnice osvetljene. Imajo tudi možnost umetnega zasneževanja.  V SD Vizore so od leta 2012 pa vse do danes intenzivno delali na prenovi skakalnic in na postavljanju lastnih društvenih prostorov, kar bodo na sobotnem dogodku predstavili tudi širši javnosti.

Praznovanje ob 30. obletnici delovanja bodo tako obeležili z velikim dogodkom otvoritve novih objektov z veselico in tekmovanjem v smučarskih skokih – to soboto, 24. 6. 2017, v skakalnem centru Vizore, s pričetkom ob 16.00 uri. Prireditev bo v vsakem vremenu, saj bodo za obiskovalce pripravili tudi prireditveni šotor.

Slovenski smučarski skakalci so med najuspešnejšimi športniki, pa tudi med tistimi, ki najbolj navdihujejo različne generacije. Zato je ohranjanje skakalne tradicije in doseganje vrhunskih rezultatov ključnega pomena, po čemer stremijo tudi člani Smučarskega društva Vizore. V 30-tih letih so veliko naredili, veliko dosegli, a še vedno je prostor za nove cilje, za pot, ki jih bo na poti do ciljev izpopolnjevala. In ker se zavedajo,  da v skokih do cilja nikakor ni bližnjic, vedo, da jih čaka pestra in delovna prihodnost.

VABILO >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki