V Portorožu koledarska konferenca FIS

24.05.2017

Portorož bo v naslednjih dneh gostil  predstavnike Mednarodne smučarske zveze (FIS) iz 128 držav.  Od 24. – 27. maja bo v Grand Hotelu Bernardin potekala koledarska konferenca, ki jo FIS organizira vsako drugo leto.

Foto: GEPA

Sestali se bodo vsi odbori in pododbori, ki sprejemajo pravila in poročila o vseh smučarskih panogah. V Portorožu bo potekalo več kot 90 različnih sestankov.

Poleg razprave o prihodnosti smučarskega športa je konferenca priložnost za srečanje in pogovor med delagati posameznih držav o novih pristopih in izboljšavah, ki jih šport potrebuje.

Smučarska zveza Slovenije bo zato v sredo zvečer na plaži Grand Hotela Bernardin za vse udeležence konference pripravila slovenski večer. V sodelovanju z vsemi organizatorji  tekem svetovnega  pokala, ki potekajo v Sloveniji in STO bomo gostom iz tujine predstavili slovensko hrano, pijačo in glasbo.

"Zavedamo se, da gre za pomemben dogodek v okviru FIS, kjer smo priznani kot ena izmed bolj aktivnih članic. Glede na to, da konferenco gostimo na domačih tleh je prav, da naše smučarske prijatelje zdužimo vsaj en večer in jih predstavimo gostoljubje in možnosti, ki jih Slovenija ponuja. Ne samo na športem področju ampak tudi širše. Še posebej nas veseli, da smo uspeli v dogodek povezati tudi organizatorje naših tekem svetovnega pokala in STO, ki bo delegatom predstavil tudi turistične možnosti, ki jih ponuja Slovenija. Smučarska zveza Slovenije bo tako še bolj utrdila svoje mesto v Mednarodni smučarski zvezi.", je pred konferenco povedal predsednik SZS Enzo Smrekar.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije:

"Slovenija se na globalnem turističnem zemljevidu pozicionira kot vse bolj prepoznavna in zaželena odlična destinacija za športni turizem, priprave športnikov ter organizacijo mednarodnih športnih dogodkov. Slovenija je kot zelena, aktivna in zdrava športna destinacija privlačna tako za priprave vrhunske športnikov kot tudi za aktivni oddih obiskovalcev. Razvoj športno-turističnih produktov, kakovostna in raznovrstna infrastruktura za športne priprave, vrhunska infrastruktura in znanje za ohranitev in vrnitev zdravja ter strokovnost pri pripravi velikih športnih dogodkov v prepletu z gostoljubnostjo prebivalcev in edinstveno neokrnjeno naravo so tisti atributi, ki našo deželo uvrščajo v sam vrh najbolj zaželenih destinacij na področju športnega turizma, hkrati pa izkazujejo tudi nadaljnji velik razvojni in trži potencial."

Zadnji dan konference se bo sestalo tudi predsedstvo FIS, ki na koncu vedno potrjuje vse spremembe in odločitve posameznih odborov in pododborov, pa tudi koledarje tekem svetovnega pokala za naslednjo sezono. Med drugim bodo člani odločali tudi o prireditelju kongresa FIS za leto 2020 in sprejemali poročila o napredkih organizatorjev bodočih svetovnih prvenstev.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki