Drugo in tretje mesto Dvornika in Grošlja v Andori

11.04.2017

V andorski Grandvaliri, ki je tudi že gostila tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju, sta včeraj in danes potekali tekmi državnega prvenstva v slalomu in veleslalomu, ki sta se ju udeležili tudi slovenski smučarji, ki so pretekle dni nastopali v španskem Espotu.

Na ponedeljkovem veleslalomu se je od naših najbolje odrezal Žan Grošelj, ki je moral premoč priznati le Alexisu Brondexu iz Francije in Juanu Del Campu iz Španije. Slednji je bil od Grošlja hitrejši za 13 stotink, Brondex pa za 88. Slabo sekundo več od Žana je zaostal Aljaž Dvornik (+1.84), kar je zadoščalo za 6. mesto. V deseterici sta končala še Dušan Senčar (8.) in Luka Pančur (10.). Jure Čas je bil 14., Jaka Dvornik pa 18.

Na današnji slalomski preizkušnji je od Slovencev najbolj blestel Aljaž Dvornik, ki je bil drugi (+0.33). Močnejši je bil le Italijan Francesco Gori. Na tretjo stopničko je stopil Španec Alejandro Puente Tasias, ki je bil od Dvornika počasnejši le za stotinko. Edini od šesterce naših, ki je še prišel do cilja, je bil Jure Čas, ki je z 1.57 sekunde zaostanka zasedel 6. mesto.


Uradni rezultati: veleslalom >>>
Uradni rezultati: slalom >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki