Zmaga Grošlja v Španiji

07.04.2017

Španski Espot te dni gosti tekme državnega prvenstva. Danes sta bili na sporedu slalomski preizkušnji. V moški konkurenci smo imeli Slovenci šest svojih predstavnikov. V ZDA sta medtem s svojimi nastopi nadaljevali Mihaela Kosi in Eva Jazbec.

V Španiji se je zmage veselil Žan Grošelj, ki je drugouvršnenega Španca Joaquima Salaricha ugnal za 30 stotink. Družbo na stopničkah jima je delal Axel Esteve iz Andore (+0.56), ki se je na tretje mesto povzpel iz šestega. Tretje mesto po prvi vožnji je sicer držal Aljaž Dvornik, ki je na koncu zaostal 75 stotink, kar je zadoščalo za še vedno odlično 4. mesto. Jure Čas je bil po prvi vožnji sedmi (+0.49), a je bil v drugi diskvalificira, Jaka Dvornik pa je iz 16. napredoval na 12. mesto (+3.75). Odstopili so Dušan Senčar, Luka Pančur in Jure Čas.

Onkraj luže v Mammoth Mountain Ski Resortu sta na še drugem veleslalomu kategorije FIS v prav toliko dneh nastopili Mihaela Kosi in Eva Jazbec. Prva je zasedla 9. mesto (+3.18), Jazbečeva pa je bila 17. (+6.83). Zmagala je Američanka Haley Cutler. Na odru za zmagovalke sta pristali še Barbara Kantorova iz Slovaške in Claire Thomas iz ZDA.


Uradni rezultati: Espot >>>

Uradni rezultati: Mammoth Mountain Ski Resort >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki