Dve drugi mesti na tekmah FIS

06.04.2017

Krvavec je gostil še preostali veleslalomski tekmi kategorije FIS, ki bi ju moral pred dnevi gostiti Areh, kjer pa Slovenci nismo imeli edinih svojih predstavnikov.

Tokrat sta se Ana Bucik in Nevena Ignjatović izmenjali na prvih dveh mestih. Danes je bila hitrejša Srbkinja, ki je našo predstavnico ugnala za 60 stotink. Na tretjo stopničko je stopila Andreja Slokar, ki je zaostala še 10 stotink več od Novogoričanke. Na petem mestu je končala Saša Brezovnik, od Slovenk pa je v deseterici preizkušnjo zaključila še Desiree Ajlec, ki je bila osma.

BucikBucikova je danes in včeraj na Krvavcu nanizala dva nova odlična rezultata.

Na tekmi fantov so bili zopet najmočenjši Avstrijci. Tokrat je bil najboljši Magnus Walch, ki je za 72 stotink ugnal Marca Schwarza in Dominika Raschnerja. Najboljši Slovenec je bil Borut Božič na osmem mestu, ki je zaostal 2.94 sekunde. Na rep deseterice se je uvrstil Žan Kralj (+3.20).

Na Pirenejskem polotoku v Espotu se je na veleslalomu za moške merila šesterica Slovencev. Aljaž Dvornik je zgolj za 5 stotink ostal brez zmage, ki se je je veselil Francoz Alexis Brondex. Tretji je bil njegov rojak Florian Loriot. Četrti je bil drugi najboljši Slovenec in sicer Žan Grošelj, ki ga je do stopničk ločilo pet stotink (+0.35). V deseterici sta končala še Dušan Senčar (7.) in Luka Pančur (10.). Jure Čas je bil 13., rep petnajsterice pa je ujel Jaka Dvornik.

Na smuku kategorije FIS v Davosu je danes ponovno nastopil Klemen Kosi, ki je bil v močni konkurenci odličen sedmi (+0.45). Zmagal je Švicar Beat Feuz, ki je za 11 stotink ugnala rojaka Maura Caviezla. Christopher Neumayer na tretjem mestu je zaostal 23 stotink.


Uradni rezultati: Krvavec (Ž) >>>
Uradni rezultati: Krvavec (M) >>>

Uradni rezultati: Espot >>>

Uradni rezultati: Davos >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki