Livkova druga v Italija, Kosijeva pa v ZDA

04.04.2017

Italijanski Cavalese je danes gostil dve slalomski tekmi kategorije FIS. Na njih so nastopile tudi tri Slovenke in sicer Klara Livk, Desiree Ajlec in Saša Brezovnik. Dve naši te dni nastopata tudi onkraj luže.

Na prvem je Livkova zasedla peto mesto. Njen zaostanek za zmagovalko Irene Cutoni iz Italije je znašal 65 stotink. Druga je bila Martina Dubovska iz Češke (+0.10), tretja pa Michela Azzola (+0.28). Brezovnikova na 11. mestu je zaostala 3.26 sekunde, Ajlečeva pa je žal odstopila. Na drugem slalomu je slednja osvojila 12. mesto (+3.26), medtem ko je Livkova osvojila odlično drugo mesto. Zaostala je le za Dubovsko, ki je bila boljša za osem stotink. Klara je imela sicer najboljši čas druge vožnje. Druge slalomske preizkušnje ni končala Brezovnikova. Tretja je bila Curtonijeva (+0.46).

Ameriški Mammoth Mountain Ski Resort je te dni prizorišče tekem tehničnih disciplin kategorije FIS, za konec pa bo postregel še s superveleslalomom. Na prvem slalomu za ženske sta nastopili tudi Mihaela Kosi in Eva Jazbec. Prva je zasedla odlično tretje mesto (+2.77), Jazbečeva pa je bila deveta (+5.36). Zmagala je Keely Cashman iz ZDA, druga pa je bila Slovakinja Barbara Kantarova (+0.56).

Na današnji tekmi je bila Kosijeva druga, 43 stotink za včerajšnjo zmagovalko. Tretja je bila tokrat Maureen Lebel (ZDA). Jazbečeva je odstopila.


Uradni rezultati: slalom Cavalese (1) >>>
Uradni rezultati: slalom Cavalese (2) >>>

Uradni rezultati: slalom Mammoth Mountain, ponedeljek >>>
Uradni rezultati: slalom Mammoth Mountain, torek >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki