Anamarija Lampič najboljša do 23 let za sezono 2016/17!

19.03.2017

Sklepno dejanje letošnje sezone v teku na smučeh je prineslo dvojno zasledovanje, v primeru deklet na 10 km. Slovenska ekipa je z Anamarijo Lampič v glavni vlogi branila turkizno majico vodilne v seštevku do 23 let. In misija je uspela! Anamarija je najboljša mlada tekačica na svetu za sezono 2016/17!

Najboljša do 23 let - Anamarija Lampič (c) SloSki

Tekmovalke so se na 10 km preizkušnjo podale na podlagi včerajšnjih zaostankov na 10 km preizkušnji v klasičnem koraku. Naše torej niso bile v ospredju, a bolj kot to, je bila pozornosti deležna Rusinja Julija Belorukova, ki bi z 19. mesta morala priti med deseterico, če bi Anamarija Lampič ostala brez točk. Slednje se je sicer uresničilo, ni pa se prvo in uspeh je bil tu! Rusinja je bila vseskozi okrog 20 mesta, na koncu je zasedla 22. mesto, upoštevajoč samo današnjo tekmo pa 23. mesto in to je bilo dovolj, da je naša mlada tekačica na smučeh obdržala 41 točk naskoka v skupnem seštevku svetovnega pokala. "Štartala sem z mislijo nase, nisem se ozirala na Rusinjo. Na progo sem šla s Švicarko Nathalie von Siebenthal, ki je bila na koncu današnje preizkušnje 10. Želela sem jo loviti, a sem videla, da ne bo šlo. Šla sem svoj tempo, nisem se obremenjevala na katerem mestu sem in kako tečem. Tudi smuči niso bile najboljše, nato sta me prehiteli še Katja in Vesna. Šla sem čisto svoj tempo, ne bi rekla, da sem tekla kot na pravi tekmi," je po tekmi, na kateri je sicer zasedla 55. mesto dejala Lampičeva.

Najboljša naša je bila danes sicer Vesna Fabjan na končnem 37. mestu, Katja Višnar je bila 41., Lampičeva pa 44, če ne gledamo posamičnih časov današnje tekme. Še enkrat več je zmagala Marit Björgen, ki je še drugič zapored dobila obračun s skupno zmagovalko Heidi Weng, tretja je bila Švedinja Stina Nilsson

Za nagrado majhen pokal

Skupna zmagovalka svetovnega pokala je torej Norežanka Heidi Weng, ki je tudi osvojila seštevek tekov na razdalji, najboljša v posebnem seštevku do 23 let je Anamarija Lampič, najboljša sprinterka sezone pa je postala Norvežanka Maiken Caspersen Falla. "Zelo sem vesela, saj je za mano prva sezona, ki se je iztekla po načrtih. Nič ni šlo narobe, nobenih težav nisem imela z zdravjem. Zelo dobro. Že to, da sem "preživela" celo sezono, je velik uspeh. Komaj čakam naslednje sezone in predvsem olimpijske igre prihodnje leto," je o velikem uspehu začela govoriti Lampičeva, ki je nato film zavrtela še malo nazaj: "Na začetku sezone sem si rekla, da želim biti blizu turkizne majice. Po tekmah v Kuusamu in v Lillehammerju sem si rekla "Ojoj, daleč sem, ne vem, če mi bo uspelo". Po zmagi v Pjongčangu pa sem imela željo, da jo ohranim do konca sezone in zato sem zelo vesela!" Naša mlada tekačica pa je bila zelo vesela tudi nagrade ob osvojitvi turkizne majice: "Dobila sem en tak majčken pokal, ki bo zelo lep spomin. Za mano je res dobra sezona in želim si, da bo tako šlo tudi naprej!"


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki | Politika varstva osebnih podatkov