DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Za konec 35. mesto Jelenka in rekordni peti globus za Frenzla

19.03.2017

Marjan Jelenko je finalno tekmo svetovnega pokala v nordijski kombinaciji končal na 35. mestu, Leon Šarc je svoje opravil že z uvrstitvijo na tekmo. Junak dneva je Eric Frenzel, ki je z zmago potrdil peti veliki kristalni globus.

Marjan Jelenko (c) GEPA

Sklepno dejanje sezone 2016/17 v nordijski kombinaciji je ponudilo dokončno odločitev o skupnem zmagovalcu svetovnega pokala. Eric Frenzel je pred zadnjo tekmo imel lepo prednost 54 točk pred rojakom Johannesom Rydzekom, ki je blestel na svetovnem prvenstvu v Lahtiju.

Poleg nemškega dvoboja pa smo Slovenci pozornost namenili tudi dvema Slovencema, potem ko se je Marjanu Jelenku preko kvalifikacij tokrat uspešno pridružil tudi Leon Šarc. Po skakalnem delu finalne preizkušnje je vodil Nemec Tobias Simon s 104.5 metri in 128,2 točkami. 27 sekund zaostanka si je s 101.5 metri pridelal Rydzek, Frenzel je bil osmi z zaostankom točno pol minute za Rydzekom. Jelenko je skočil 95.5 metrov in je na 25. mestu zaostajal 1:28 za Simonom, Šarc pa je s 87 metri na 45. mestu imel 2:22 zaostanka za najboljšim.

Frenzel je odločno odšel na progo in še po dveh kilometrih prepolovil zaostanek za vodilnim Rydzekom, medtem ko Simon sploh ni štartal. Do 6 kilometra je Rydzek držal razliko, nato pa je Frenzel močno pospešil in dva kilometra pred ciljem že ujel rojaka, kar je že pomenilo skupno zmago. Seveda pa to ni bilo dovolj, Frenzel ni prizanašal in je sam odtekel proti cilju, Rydzek pa je povsem popustil in končal šele na 9. mestu. Drugi je bil Francois Braud, tretji pa na koncu Akito Watabe. Leona Šarca so tekmeci kmalu ujeli za en krog, Jelenko pa je sezono sklenil s 35. mestom in 5 osvojenimi točkami v letošnji sezoni svetovnega pokala. 

Jelenko dobiva resno konkurenco

Konec sezone je povzel Igor Jelen, glavni trener naše ekipe: "Sezona se je zaključila kot se je, žal višje ni šlo. Marjan je z boleznijo izgubil tudi nekaj kilogramov in če je bilo to pozitivno za skoke, je bilo negativno za tek. S tem je izpuhtela tudi tekaška forma z začetka sezone. Če bi to formo lahko obdržal in če bi imel še skakalno formo, kakršno je ujel pred svetovnim prvenstvom in jo je držal do konca, potem bi brez težav osvajal točke, če ne še kaj več! Zelo vesel pa sem, da je v ozadju preboj naredilo veliko mladincev, ki bodo konkurenca tudi Marjanu, resno pa bodo med vrstniki najvišja mesta napadali že prihodnjo sezono. Po ne vem koliko letih smo v celinskem pokalu spet prišli med najboljšo deseterico. Sem velik optimist za naprej, tako za člansko kot mladinsko konkurenco," je povedal Jelen, ki po zlomu noge v Lahtiju še vedno nosi mavčno oblogo, razkril pa je tudi, da bosta tako Šarc kot Jelenko nastopila v vlogi predskakalcev v Planici.

Eric Frenzel je veliki kristalni globus osvojil petič zapored, kar pred njim ni uspelo še nikomur drugemu.


Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki