Bucikova z novih odličnim slalomskim rezultatom

10.01.2017


Avstrijski Flachau je gostil novo slalomsko preizkušnjo svetovnega pokala. Smučarke so se v tednu dni pomerile že na tretji tekmi v tej disciplini, po odličnih rezultatih na domačem Pohorju, pa je našo ekipo tokrat sestavljala trojica smučark.

Prvi nastop je pripadel Ani Bucik, ki je pred nekaj dnevi v Mariboru s sedmim mestom prišla do rezultata kariere. Dobro se je odrezala tudi v današnji prvi vožnji, v kateri je nastopila 20. po vrsti. Na poti je sicer naredila nekaj manjših napak, a si zagotovila dobro izhodišče v finalu. Ob prihodu v cilj se je ob njenem imenu izpisal zaostanek 1.91 sekunde zaostanka za najhitrejšo smučarko, kar je pomenilo 8. mesto. Na vodilnem mestu je bila Švedinja Frida Hansdotter, ki je imela 95 stotink naskoka pred Švicarko Wendy Holdener, tretja pa je bila Norvežanka Nina Loeseth, ki je zaostajala 1.08 sekunde.


Ana Bucik, foto: Gepa

Maruša Ferk je danes startala s številko 28 in prikazala solidno vožnjo. Ob prihodu v cilj je prišla na 22. mesto z zaostankom 3.38 sekunde za Hansdotterjevo, ob koncu prvega teka pa je bila 27. Z dvema tretjinama proge je dobro opravila tudi Meta Hrovat, tretja Slovenka na startu, ki je v svetovnem pokalu danes nastopila devetič. Na prvem merjenju vmesnega časa je bila 23., na drugem 29., temu pa je nato žal sledil odstop.

Ferkova je v drugo startala precej bolj napadalno poskušala izboljšati rezultat iz uvodne vožnje. Do prvega merjena vmesnega časa ji jo to tudi odlično uspevalo, nato pa je sledila napaka, zaradi katere se je na poti popolnoma ustavila. Kljub temu je borbeno nadaljevala, a v cilju zasedla zadnje mesto s precejšnjim zaostankom za ostalimi.

Nato smo spremljali še nastop Ane, ki se je ponovno izkazala zelo dobro. V vožnjo se ji je ob agresivnem nastopu sicer prikradlo nekaj napak, tako da je v cilj prišla kot takrat četrta najboljša, vseeno pa se je lahko veselila še enega odličnega rezultata.


Maruša Ferk, foto: Gepa

Hansdotterjeva je uspela obraniti veliko prednosti iz prvega teka in se veselila zmage, Loesethova je bila druga, iz petega mesta pa se je na stopničke povzpela Američanka Mikaela Shiffrin, ki si je delila tretje mesto s Holdenerjevo. Bucikova je na koncu zasedla 11. mesto in s tem izenačila svoj drugi najboljši rezultat kariere, ki ga je dosegla pred tednom dni v Zagrebu, Ferkova pa je bila 29.

Ana, ki je bila na letošnjih sedmih slalomih sezone šestkrat med dobitnicami točk, od tega pa štirikrat med petnajsterico, je po preizkušnji v Flachauu dejala: ''V Flachauu mi je vedno zelo ljuba tekma, vedno rada pridem na ta teren. V prvem teku sem imela nekaj težav, saj nisem našla pravega ritma, ves čas sem bila malo pozna, a v cilju sem imela kar malo presenetljivo dober rezultat. V drugo sem potem poskušala napadati, a sem konstantno malo izgubljala, tako da mi je bilo na koncu malo žal, da se niso izšle te stotinke. A enkrat gredo meni v prid, drugič drugim, se bo enkrat tudi to obrnilo.''

Za tem je spregovorila še o dejstvu, da lahko pride do visoke uvrstitve, čeprav njene vožnje niso popolne: ''Na zadnjih tekmah se mi je dvignila samozavest. To, da dosegam takšne rezultate z, če lahko rečem, solidnimi vožnjami, je sigurno super. Si pa želim da bi bilo tistih vrhunskih, kot je bila tista druga v Mariboru, čim več. Zdaj bo sicer nekaj slalomskega premora, a bom delala na tem, da bo po premoru čim več dobrih voženj.''

Glavni trener Denis Šteharnik je o nastopu Bucikove dejal: ''Pohvalil bi rad Ano, ker ji uspevajo dobre stvari. Vesel sem tudi zato, ker niti en tek ni bil odličen, bile so napake, a se lahko s to za njo povprečno vožnjo zavihti na enajsto mesto. Tega si ne bi mislil na začetku sezone. V Mariboru je v drugem teku prikazala tisto idealno vožnjo, tega tukaj ni bilo, saj je to težko vedno narediti. Če teh napak ne bi bilo bi lahko bila zelo visoko oziroma še višje. To nas veseli in to je zagon za naprej. Je na pravi poti do stopničk in upam, da se bo to čim prej zgodilo.''

O nastopu Ferkove pa: ''Kar se tiče Maruše je pa to čisto drugačna zgodba kot pri Ani. Vidimo, kako se v ekipi lahko vse odvija v pozitivno smer, po drugi strani pa v negativno. Je enako hitra, na treningih ji gre, na tekmi pa nikakor ne, ne more stvari sestaviti skupaj in to je tista druga plat. Najbolje bi bilo, da se malo spočije, ima kakšen teden premora in malo odmisli to smučarijo, a tega žal ne more narediti, saj gre v Zauchensee na smuk in superkombinacijo. A to bo morala čim prej preboleti, čeprav to pusti močan pečat na tekmovalki. A mislim, d se bo čim preje 'sestavila' in da bomo stvar obrnili v pozitivno smer. Ni še konec sezone. Je pa res, da je v odlični formi pa nikakor ne more doseči točk oziroma zadovoljivega rezultata.''

Zvočna izjava (mp3)
Ana Bucik >>>
Denis Šteharnik >>>

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki