Marguč najboljši Slovenec v Bad Gasteinu

10.01.2017


Avstrijski Bad Gastein je bil danes prizorišče novih preizkušenj svetovnega pokala za deskarje in deskarke paralelnih disciplin. Slovenijo je na paralelnem slalomu zastopala peterica tekmovalcev in dve tekmovalki, ki pa jim preboj v izločilne boje danes žal ni uspel.


Rok Marguč, foto: Gepa

Gloria Kotnik je s kvalifikacijami začela zelo dobro, saj je v prvi vožnji postavila deseti čas, nekoliko počasneje pa je nato opravila z rdečo progo in na koncu zasedla 23. mesto, s tem pa prišla do najboljše uvrstitve v sezoni. Končna uvrstitev Ive Polanec, ki je bila prav tako boljša na modri progi je bilo 30. mesto.


Gloria Kotnik

Uvodna vožnja Roka Marguča je bila odlična, saj je postavil peti čas, v drugo pa mu nastop ni uspel po željah, saj je zasedel šele 39. mesto, skupni čas voženj pa ga je nato popeljal na 21. Podobno se je pripetilo tudi Timu Mastnaku. 9. čas prve in 37. čas druge vožnje sta pomenila uvrstitev na 24. mesto. Marguč je osmino finala zgrešil za 41, Mastnak pa za 48 stotink sekunde. Jure Hafner, ki je imel za seboj odlične vožnje na nedavnem evropskem pokalu, je opravil z enim nastopom in zasedel 46. mesto, Črt Ikovic pa je bil ob svojem osmem nastopu med svetovno elito diskvalificiran.


Tim Mastnak, foto: Gepa

Mnogo oči je bilo uprtih v Roka Flandra, ki se poslavlja od belih strmin oziroma tekmovanj. Vožnja svetovnega prvaka in nosilca bronaste medalje iz Arose ter trikratnega olimpijca se je žal končala z diskvalifikacijo. S tem nastopom pa Flandrova dolga in bogata kariera še ni končana. Zadnjič bo namreč tekmoval v soboto, 28. januarja, pred domačimi navijači, kje drugje kot na Rogli, ki bo gostila paralelni veleslalom svetovnega pokala.


Rok Flander, foto: Gepa

V izločilnih bojih je bila v ženski konkurenci najboljša Avstrijka Daniela Ulbing, ki je v velikem finalu ugnala Nizozemko Michelle Dekker, tretje mesto pa je osvojila Sabine Schoeffmann, prav tako iz Avstrije. V moškem velikem finalu smo videli Švicarsko-italijanski dvoboj, dobil pa ga je naš zahodni sosed Christoph Mick. Kaspar Fleutsch je bil tako drugi, tretji pa Avstrijec Andreas Prommegger.

Uradni rezultati >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki