Slovenski alpski smučarji in smučarke v Mariboru pometli s konkurenco

10.01.2017

Le dva dni za tem, ko so po pohorski strmini vijugala dekleta, ki tekmujejo na tekmah za svetovni pokal, je Maribor gostil še veleslalomski preizkušnji kategorije FIS. Tako v moški kot ženski konkurenci so kraljevali slovenski alpski smučarji in smučarke.

Le dva dni za tem, ko so po pohorski strmini vijugala dekleta, ki tekmujejo na tekmah za svetovni pokal, je Maribor gostil še veleslalomski preizkušnji kategorije FIS. Tako v moški kot ženski konkurenci so smetano polizali slovenski alpski smučarji in smučarke.

RobnikTina Robnik je bila v Mariboru premočna za vse. (C) GEPA

Pri dekletih je premočno slavila Tina Robnik (edina od naših v konkurenci, ki je tekmovala tudi na Zlati lisici) pred Sašo Brezovnik in Klaro Livk, ki sta za Robnikovo zaostali 1.56 oz. 2.54 sekunde. Med prvih deset sicer najdemo kar šest Slovenk, poleg omenjene trojice še Desiree Ajlec na 4., Živo Otoničar na 6. in Majo Bernard na 8. mestu.

Pri moški je bila slika na vrhu podobna kot pri dekletih. Zmagal je Aljaž Dvornik pred Žanom Špilarjem, ki je zaostal 38 stotink. Še devet stotink več je zaostal Hrvat Luka Krsmanovič. V deseterici so od Slovencev končali še Jure Čas (5.), Matevž Rupnik (6.) in Jaka Dvornik (7.).

Jutri sta v Mariboru na sporedu še slalomski preizkušnji.

V avstrijskem Gaalu je danes na slalomu FIS tekmovala Pika Dvornik, ki je v konkurenci 54 smučark zasedla 27. mesto. Za zmagovalko Ali Nullmeyer iz Kanade je zaostala 7.02 sekunde.

St. Lambrecht v Avstriji je medtem gostil moško superveleslalomsko preizkušnjo kategorije FIS. Tu je slovenske barve branil Ven Florjančič, ki je z zaostankom 1.48 sekunde za zmagovalcem, Avstrijcem Sebastianom Arztom, zasedel 24. mesto.


Uradni rezultati: Maribor (Ž) >>>

Uradni rezultati: Maribor (M) >>>

Uradni rezultati: Gaal (Ž) >>>

Uradni rezultati: St. Lambrecht (M) >>>

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki