DPNC – Gimnazija Franceta Prešerna omv.gif

kranj_zimadpnc.jpg
kontaktna oseba
Ivo ZUPAN
telefon
051/634-960
04/231-72-58
elektronski naslov
jwp/{vqboAtmptlj/tj
kamera
OMV center v živo

Sberbank intervju - Jernej Damjan

10.01.2017

Po koncu letošnje novoletne turneje štirih skakalnic smo ujeli aktualnega državnega prvaka, ki je tik pred odhodom v Oberstdorf slavil v dolini pod Poncami. Jerneja Damjana smo povprašali po vtisih o letošnji sezoni, ki se jo je zaradi izpuščene lanske še posebej veselil, pa o tem kaj počne v prostem času in še in še...1) Jernej, za vami je uspešna vrnitev po operaciji kolena. Čemu pripisujete takšen uspeh?

Za mano sta dve operaciji kolena. Tista v aprilu, ki je bila nekoliko manj uspešna ter tista v oktobru, ki je bila zelo uspešna. Zdravstveni delavci so v obeh primerih naredili odlično delo, vendar je bila sama poškodba tako čudne narave, da žal prvič ni uspelo. Za dobro vrnitev pa mislim, da je v največji meri kriva trezna glava in to, da sem ves čas poškodbe maksimalno treniral, kolikor sem seveda lahko.

2) Ste pričakovali zmago na državnem prvenstvu v Planici? Kako pomembna je takšna zmaga za nadaljevanje sezone?

Pričakoval je nisem, vedel pa sem, da skačem dobro. Vsak dober rezultat je pomemben za dvig samozavesti. Pri skokih včasih pride to zelo hitro, včasih pa je potrebno biti zelo strpen in vztrajen.


3) Takoj za Robijem ste najstarejši v reprezentanci. Imate zaradi tega kakšne privilegije?

Hahaha, ko bi jih vsaj imel. Naša mladina pritiska na nas starejše, da se moramo še bolj truditi, drugače kaj hitro ostanemo doma.

4) Katere tekme v svetovnem pokalu se najbolj veselite ter katere najmanj?

Pred slabim mesecem dni nisem še niti razmišljal, da bi letos lahko skakal v svetovnem pokalu. Tako, da o tem niti ne razmišljam. Vesel sem, da spet lahko konkurenčno nastopam. Se pa definitivno zelo veselim nastopa v Planici pred domačimi navijači.

5) Kakšna so vaša pričakovanja glede nordijskega svetovnega prvenstva?

Za enkrat je moje edino pričakovanje, da se mi uspe uvrstiti tja. Ko oziroma če se bom, bom pa razmišljal naprej.

6) Kaj najraje počnete v prostem času, imate kak hobi, se ukvarjate še s kakšnim drugim športom?

Trenutno mi popolnoma ves moj prosti čas pobere moja hči Niki. Vendar je to tisto kar me polni z energijo in v čem uživam še bolj kot v skokih.

7) Boste tudi svojo hčerko usmerili v skoke ali bi raje videli, da bi se usmerila v kater drug šport?

Iskreno povedano je zavestno ne bom silil v nobeno stvar. Rad bi, da poizkusi čim več stvari in se odloči za tisto, ki ji bo všeč. Če bodo to skoki, bodo pa skoki.

8) Kaj bi počeli, če ne bi bili poklicni skakalec? Bi se morda odločili za kakšen drug šport?

Uh, na to pa niti ne znam več odgovoriti. Toliko let sem že v skokih, da se niti ne spominjam kaj bi lahko bilo drugače. Vendar mislim, da verjetno vrhunski športnik ne bi bil.

9) Preizkusili ste se tudi v komentiranju skokov. Kaj je pri tem najtežje?

Samo po sebi se mi vse skupaj ni zdelo težko. Lahko rečem, da sem užival in se trudil predstaviti gledalcem skoke z vidika, ki ga vidimo mi tekmovalci.

10) Nakupujete prek spleta? Kaj je zadnja stvar, ki ste ju kupili prek spleta?

Ja, seveda kupujem tudi preko spleta. Ravno pred nekaj urami sem kupil letalske karte za dopust po sezoni.

11) Peter si je v Sberbank reklami s kreditno kartico Ide@l privoščil motorne sani. Kaj bi si na njegovem mestu privoščili vi?

Uuuu to pa je dobro vprašanje. Glede na to, da se v Ljubljani s sanmi ravno veliko voziti ne bi mogel, bi verjetno rajši vzel kakšno drugo prevozno sredstvo na dveh ali štirih kolesih.

Nazaj

Izdelava spletnih strani: Creatim RP

Copyright © 2007 - 2018 | Smučarska zveza Slovenije | Pravna obvestila | Piškotki